kupnja Mac-a, trebam savjet!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kupnja Mac-a, trebam savjet!

• dimy
  • Posjetitelj
04.07.2008 | 15:38
Planiram kupiti MacBook Pro, ali naravno, cijena kod nas mi je jednotavno previše. imam frenda koji uskoro odlazi u japan, i već sam se raspitao za cijenu, i uglavnom, dok se preračuna (bez carine) košta me oko 14 soma kn. e sad, zanima me na kakve bi probleme mogao naletiti kod korištenja te mašine kod nas? dal japanci imaju nešto drugačije osim tipkovnice (to sam riješio)
help....
04.07.2008 | 16:08
Uticnica za struju koju zamijenis ili koristis adapter i to je sve. Drugih razlika nema.
  • dimy
  • Posjetitelj
04.07.2008 | 16:14
a kakvi su rizici na putu do hr? kolka je šansa da me prokuže, i uzmu ga? ili mi naplate masnu kaznu?
04.07.2008 | 16:28
Nikakvi, samo neka ga frend raspakira i stavi u ruksak da se ne vidi iz aviona ja je upravo kupljen, i nema problema. Prijenosnici se tretiraju kao dio osobne prtljage.
  • dimy
  • Posjetitelj
04.07.2008 | 16:45
a u japanu?to pravilo i tamo vrijedi, ili samo kod nas?
04.07.2008 | 16:46
Koje pravilo, da je dio osobne prtljage? I zasto je to bitno? Ma 80% putnika sa sobom tegli laptop...
  • dimy
  • Posjetitelj
04.07.2008 | 16:49
problem je u tome što mi je frend malo skeptičan prema svemu tome, onda moram biti što više siguran da ga neće prokužiti.....
  • dimy
  • Posjetitelj
04.07.2008 | 16:57
cital sam neke prijašnje teme gdje ljudi pišu da bi trebalo furati laptop tamo, pa da bi onda u povratku mogao dofurati mac-a. a vidio sam i rasprave o garanciji....iako mi laptop prešvercan iz japana košta 14 soma (zapravo 15, odlučio sam se na 17" ver), dal mi se više isplati kupti ga u hr?(makar sumnjam.....)
04.07.2008 | 17:02
Ne znam detalje ali je sigurno jeftiniji nego ovdje. Garancija za prijenosnike ti je medjunarodna dakle taj laptop kup;jen u Japanu ima garanciju i u nas.
Ne treba nista nositi van, nekad davno se trebala prijavljivati slicna roba kod izlaska iz zemlje sto vise nije slucaj. Dakle ako ti je prijatelj takav da ce problijediti i odmah priznati da nosi laptop koji nije njegov prijatelju koji zeli izbjeci davanja drzavi, onda se vjerojatno ne radi o najpametnijem potezu. Ako ce se pak ponasati normalno onda problema nema. Ja svaki tjedan putujem u inozemstvo, i svaki put se vracam sa mjesec dana starim MacBookom Pro, isto tako bi mogao svaki put doci doma sa novim.
Uostalom velik broj ljudi je MacBookovoe kupio u Austriji.
Jos jedan stvar, na carini ako i provjeravaju stvari onda to uglavnom cine sa velikim putnim torbama, prirucnu prtljagu uglavnom ne gledaju.
  • dimy
  • Posjetitelj
04.07.2008 | 17:08
ok, uglavnom, u nadi da ne skuže, uskoro cu imat japanca u stanu
  • dimy
  • Posjetitelj
04.07.2008 | 17:09
btw, hvala
04.07.2008 | 17:28
Sretno i cestitam!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 31 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO