apple store i Republika Hrvatsk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple store i Republika Hrvatsk

• zorz3
  • Posjetitelj
10.02.2008 | 00:09
Je li u Hrvatskoj ikad postojao pravi apple store? Nije vjerojatno. U Hrvatskoj postoji samo premium reseller. Sto bi se trebalo napraviti da se otvori apple store i da u Hrvatskoj pocne raditi pravi APPLE. Da jednostavno ima sve. Udes u ducan, imas na raspolaganju pogledati sve proizvode koje zelis(znam da je PowerCom nesto takvo, ali na jedno racunalo se ceka mjesec dana...cast iznimkama), kupiti sto zelis i to isti tren odnijeti kuci. Naravno, s manjim cijenama, onim europskim cijenama.
  • manuel
  • Posjetitelj
10.02.2008 | 01:26
Ti si onaj - idealista

Nisam siguran sto bi trebalo za pravi Apple store. Sigurno vise od nekoliko stotina tisuca musterija ok, mozda pretejerujem ali opet, isplativost.
Nije li tek nedavno otvoren mexicki apple a njih je sigurno vise...

Vidis da i ovi nasi \"distributeri wannabe\" nisu samo za hr nego za pola balkana. Od slovenije preko nas i dalje...

Ipak, tko god to zeli, mislim da bi se isplatilo. Prvo, svi bi odmah pohitali tamo cak i ako bi cijene bile vise. Zasto? Zato sto se ne zelimo osjecati ka stoka kao kad udjemo u PowerComa.

Ako netko planira nesto tako, neka da broj ziro racuna da posaljemo donacije ))
10.02.2008 | 12:26
Dečki, stvar velikih brojeva. Na svjetskoj ej razini od nedavno 7,6 posto kompjutera koji rade na OSX (aka Macova). Kod nas je ta penetracija vjerojatno i manja. I sad ti živi od recimo 5 posto od mainstream klijentele koja NEMA novce, nego žmiče svaku kunu, drpava soft gdje stigne i misli da je MAc snobovski skup proizvod. Kolko se proda kompova kod nas ne znam, ali nije indikativno da i HGšrot i Vemil uz kompove diaju i televizore i auto akustiku i ko zna kaj sve ne? Dio toga je ziher u pohlepi vlasnika, ali struja i telefon te koštaju jednako po zgrdai bez obzira koliko unutra imaš stvari na lageru. Svaki djelatnik opet mora zaslužiti svoju plaću, RH traži svoje... Zbrojiš sve i nema posla....
10.02.2008 | 13:01
FYI, ljudi koji prodaju PCjadu rade za prosječnu maržu od 2-3% jer na svoj volumen prodaje (uz televizore, mikrovalne, itd.) mogu postići rentabilnost.

Za 20x manji promet koji ima Apple, logično je očekivati da marža s kojom rade mora biti barem 20%. I to bez troška skladišta (dakle da se skoro sva roba naručuje tek kad je za nju primljen avans).

Jbg. To je tako...
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.02.2008 | 15:22
Pa ne znam baš za ovih 2, 3%..

Kaže mi prijatelj u prodaji komponenti za kompjutere da su marže od 6% do 200% (da, dvjesto) ovisno naravno o proizvodu..

I bez obzira kaj se radi o velikom igraču, imaju politiku da se na svaki proizvod pokušava izvuć što veća dobit pa tako ponekad dolazimo i do 200%.. prekrasno..
10.02.2008 | 20:39
Čuj, to je APP. Dok kupujemo bit će tako. Kad prestanemo, onda bu...... opet tak. C'est la vie, grebiga....
Ostaje ono kaj sam rekel odmah: mi smo (pre)mali. Početak, sredina i kraj priče
10.02.2008 | 22:20
Dijete, zaključujem da ti frend radi u M-sanu, koji ne radi maloprodaju, nego distribuciju.

Ja napisah da se u tom poslu radi za prosječnu maržu od 2-3%. Prodaš 100 PCja ljudima s ulice uz 15% marže, ali ih prodaš 1000 velikom naručitelju iz javne nabave uz 1%. Dakle, na kraju godine zbrojiš sve što si platio, i sve što si naplatio, oduzmeš jedno od drugog i podijeliš sa zbrojem svega što si platio. I ispadne 2,nešto%. To znači da na nekim artiklima i izgubiš (jer ih nisi prodao dovoljno brzo pa su ti ostali na skladištu, a cijena im je u međuvremenu pala ispod one koju si platio), a na nekima (koji su vrlo novi, rijetki i traženi) zaradiš ne 200, nego možda i 1000%. Ali na kraju godine, kad podvučeš crtu...

Jasno, tu govorimo o ekipi koja maloprodajno prodaje PC HW i SW. Sistem integratori, kao i svi koji prodaju primarno intelektualne usluge, specijalističke radove i razvoj zarađuju puno bolje.

Također, marža od 200% nije bogzna što ako govoriš općenito o svijetu trgovine. U trgovini tekstilom npr. pametni trgovci koji rade na veliko mogu ostvariti prosjećnu maržu i preko 500%. Znam neke koji kupuju npr. bijeli veš na tonu (minimalna narudžba 1 cijeli brodski kontejner), nerazvrstan, i ne znaju koliko će dobiti muških, a koliko ženskih gaća, potkošulja, grudnjaka ili čarapa, a kamoli koliko koje veličine. Ali kad preračunaju cijenu na komad i dodaju sav trošak radne snage koja to kod nas razvrsta i popakira za maloprodaju i stave cijenu 20% nižu od sve konkurencije u gradu i dalje su zaradili deseterostruko.

Welcome to the new world order.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 21 minuta
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

IgorD, Maxxy, Riba, smayoo, VanjusOS, yvann11, Anonimci (515)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO