apple store i Republika Hrvatsk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

apple store i Republika Hrvatsk

• zorz3
  • Posjetitelj
10.02.2008 | 00:09
Je li u Hrvatskoj ikad postojao pravi apple store? Nije vjerojatno. U Hrvatskoj postoji samo premium reseller. Sto bi se trebalo napraviti da se otvori apple store i da u Hrvatskoj pocne raditi pravi APPLE. Da jednostavno ima sve. Udes u ducan, imas na raspolaganju pogledati sve proizvode koje zelis(znam da je PowerCom nesto takvo, ali na jedno racunalo se ceka mjesec dana...cast iznimkama), kupiti sto zelis i to isti tren odnijeti kuci. Naravno, s manjim cijenama, onim europskim cijenama.
  • manuel
  • Posjetitelj
10.02.2008 | 01:26
Ti si onaj - idealista

Nisam siguran sto bi trebalo za pravi Apple store. Sigurno vise od nekoliko stotina tisuca musterija ok, mozda pretejerujem ali opet, isplativost.
Nije li tek nedavno otvoren mexicki apple a njih je sigurno vise...

Vidis da i ovi nasi \"distributeri wannabe\" nisu samo za hr nego za pola balkana. Od slovenije preko nas i dalje...

Ipak, tko god to zeli, mislim da bi se isplatilo. Prvo, svi bi odmah pohitali tamo cak i ako bi cijene bile vise. Zasto? Zato sto se ne zelimo osjecati ka stoka kao kad udjemo u PowerComa.

Ako netko planira nesto tako, neka da broj ziro racuna da posaljemo donacije ))
10.02.2008 | 12:26
Dečki, stvar velikih brojeva. Na svjetskoj ej razini od nedavno 7,6 posto kompjutera koji rade na OSX (aka Macova). Kod nas je ta penetracija vjerojatno i manja. I sad ti živi od recimo 5 posto od mainstream klijentele koja NEMA novce, nego žmiče svaku kunu, drpava soft gdje stigne i misli da je MAc snobovski skup proizvod. Kolko se proda kompova kod nas ne znam, ali nije indikativno da i HGšrot i Vemil uz kompove diaju i televizore i auto akustiku i ko zna kaj sve ne? Dio toga je ziher u pohlepi vlasnika, ali struja i telefon te koštaju jednako po zgrdai bez obzira koliko unutra imaš stvari na lageru. Svaki djelatnik opet mora zaslužiti svoju plaću, RH traži svoje... Zbrojiš sve i nema posla....
10.02.2008 | 13:01
FYI, ljudi koji prodaju PCjadu rade za prosječnu maržu od 2-3% jer na svoj volumen prodaje (uz televizore, mikrovalne, itd.) mogu postići rentabilnost.

Za 20x manji promet koji ima Apple, logično je očekivati da marža s kojom rade mora biti barem 20%. I to bez troška skladišta (dakle da se skoro sva roba naručuje tek kad je za nju primljen avans).

Jbg. To je tako...
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.02.2008 | 15:22
Pa ne znam baš za ovih 2, 3%..

Kaže mi prijatelj u prodaji komponenti za kompjutere da su marže od 6% do 200% (da, dvjesto) ovisno naravno o proizvodu..

I bez obzira kaj se radi o velikom igraču, imaju politiku da se na svaki proizvod pokušava izvuć što veća dobit pa tako ponekad dolazimo i do 200%.. prekrasno..
10.02.2008 | 20:39
Čuj, to je APP. Dok kupujemo bit će tako. Kad prestanemo, onda bu...... opet tak. C'est la vie, grebiga....
Ostaje ono kaj sam rekel odmah: mi smo (pre)mali. Početak, sredina i kraj priče
10.02.2008 | 22:20
Dijete, zaključujem da ti frend radi u M-sanu, koji ne radi maloprodaju, nego distribuciju.

Ja napisah da se u tom poslu radi za prosječnu maržu od 2-3%. Prodaš 100 PCja ljudima s ulice uz 15% marže, ali ih prodaš 1000 velikom naručitelju iz javne nabave uz 1%. Dakle, na kraju godine zbrojiš sve što si platio, i sve što si naplatio, oduzmeš jedno od drugog i podijeliš sa zbrojem svega što si platio. I ispadne 2,nešto%. To znači da na nekim artiklima i izgubiš (jer ih nisi prodao dovoljno brzo pa su ti ostali na skladištu, a cijena im je u međuvremenu pala ispod one koju si platio), a na nekima (koji su vrlo novi, rijetki i traženi) zaradiš ne 200, nego možda i 1000%. Ali na kraju godine, kad podvučeš crtu...

Jasno, tu govorimo o ekipi koja maloprodajno prodaje PC HW i SW. Sistem integratori, kao i svi koji prodaju primarno intelektualne usluge, specijalističke radove i razvoj zarađuju puno bolje.

Također, marža od 200% nije bogzna što ako govoriš općenito o svijetu trgovine. U trgovini tekstilom npr. pametni trgovci koji rade na veliko mogu ostvariti prosjećnu maržu i preko 500%. Znam neke koji kupuju npr. bijeli veš na tonu (minimalna narudžba 1 cijeli brodski kontejner), nerazvrstan, i ne znaju koliko će dobiti muških, a koliko ženskih gaća, potkošulja, grudnjaka ili čarapa, a kamoli koliko koje veličine. Ali kad preračunaju cijenu na komad i dodaju sav trošak radne snage koja to kod nas razvrsta i popakira za maloprodaju i stave cijenu 20% nižu od sve konkurencije u gradu i dalje su zaradili deseterostruko.

Welcome to the new world order.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, skunic, Anonimci (645)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO