Racunalo na remote lokaciji - opcije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Racunalo na remote lokaciji - opcije

20.01.2026 | 16:41
Trebam kupiti neko malo racunalo i ostaviti ga upaljeno u USA, da mu mogu raditi remote access.

Postoje servisi koje trebam koristiti za posao gdje racunalo jednostavno mora fizicki biti u USA spojeno na residental IP.

Workflow je da otvoris link iz emaila, logiras ne stranicu i nesto potpises. Ili ispunis neku online formu.

Jedna opcija je da kupim racunalo ovdje kod nas, podesim sve za remote access pa ga posaljem za USA.

Druga je da kupim comp u USA, neko ga tamo upali i spoji na internet. Onda da pokusam podesiti daljinski pristup.

Imate li neke konstruktivne ideje? Kako to najsmislenije napraviti? Jel bolje kupiit Mac ili PC?

Hvala puno!
20.01.2026 | 18:59
Za remote pristup preporucujem Tailscale, sigurno je, besplatno za tvoj scenarij i corava baba ili deda bi to upogonili. Ne kuzim pitanje Mac ili PC? Ovisi za koju je to namjenu. Ako nemas tamo nekoga da to dadilja ja bih isao na neki mini-PC sa pasivnim hladjenjem.
20.01.2026 | 19:36
Moram imati upaljeno racunalo na lokaciji, samo sa pokrenutim browserom. U browseru se nalazi 4-5 gmail adresa. Ponekad ce stici email sa linkom na servis koji moram otvoriti, logirati se i potpisati odredjeni dokument.

To je u stvari sve browser based, ali racunalo fizicki mora biti u USA da bi se tim servisima moglo pristupiti. VPN ne pomaze. Skuze da nisam u USA.

Namjeravam instalirati software kao AnyDesk, Teamviewer i sl. Cisto da daljinski klikam po tom racunalu koje je tamo i glumim amerikanca

Pa razmatram postoje li jos neke opcije...
20.01.2026 | 20:17
Instaliraj Tailscale kako sam ti predlozio, i imat ces pristup tom racunalu kao da ti je u lokalnoj mrezi, pa se spoji sa remote desktop klijentom i vozi.
20.01.2026 | 20:27
Umjesto fizičkog računala možeš si zakupiti virtualno računalo u nekom datacentru u SAD, samo moraš naći neki gdje će ti se ugovorno obavezati da ti neće tvoju virtualku fizički seliti po svijetu kako im padne na pamet.
20.01.2026 | 20:45
Probaj i radi li ti ovo:
kasm.com/cloud-personal
21.01.2026 | 11:13
Možda bi jedna od opcija bila Ubiquity ili Mikrotik router, fizički tamo u USA i složen wireguard server na njemu.
Investicija od cca 80 EUR + pola sata posla da se složi WG server i client profil. router
Njemu možeš pristupiti iz BiH, a izlazna točka tamo ti je IP adresa koju povuče od ISP-ja gdje je prištekan.
Dakle, manje više slično kao Tailscale, samo nemaš nikakvog posrednika i ne treba ti računalo tamo.
Na routeru složiš schedule restart, npr svaki drugi dan, i gotovo pa 100% se neće dogoditi nedostupnost.
To sa WG server / client na Mikrotiku ti mogu potvrditi da provjereno radi ali ne znam koje sve provjere lokacije rade ovi tvoji tamo...
21.01.2026 | 14:16
Zdravac kaže:
Možda bi jedna od opcija bila Ubiquity ili Mikrotik router, fizički tamo u USA i složen wireguard server na njemu.
Investicija od cca 80 EUR + pola sata posla da se složi WG server i client profil. router
Njemu možeš pristupiti iz BiH, a izlazna točka tamo ti je IP adresa koju povuče od ISP-ja gdje je prištekan.
Dakle, manje više slično kao Tailscale, samo nemaš nikakvog posrednika i ne treba ti računalo tamo.
Na routeru složiš schedule restart, npr svaki drugi dan, i gotovo pa 100% se neće dogoditi nedostupnost.
To sa WG server / client na Mikrotiku ti mogu potvrditi da provjereno radi ali ne znam koje sve provjere lokacije rade ovi tvoji tamo...

Zanimljiva opcija. Privatno i koristim Unifi, imam UDR7. Razmotricu. Hvala puno.
21.01.2026 | 14:20
Ovo je stranica koja mi zadaje najvise problema:

highway.com

Vlasnici tvrtke kada putuju van USA imaju probleme uci u svoj nalog. Ne znam sta im je motiv za tako stroge provjere fizicke lokacije korisnika...
21.01.2026 | 23:34
Zar ti neki VPN software stvarno ne pomaže? Upališ i podesiš IP adresu iz USA i nemaš brige (uglavnom). Radi i za streaming servise i većinu namjena. Na mobitelima je samo upitno za neke aplikacije koje koriste geolokaciju pa mu IP adresa ništa ne znači za lociranje. Ja koristim NordVPN.

Ako baš trebaš "računalo" u USA onda definitivno neki cloud pristup. Imaš Microsoft CloudPC opciju, radi jako dobro, ali je podosta skupo ako želiš malo jače ga "nabildati"
22.01.2026 | 14:12
@vjeko:

Imam nekoliko VPN pretplata, ukljucujuci i Nord. To jednostavno ne moze prevariti ovu stranicu. Sustavi detekcije su im ocigledno puno napredniji.

Pokusao sam napraviti i virtualni stroj na Hostingeru. Medjutim i to nije proslo. Shvatili su da je IP range iz data centra a ne stvarna US IP adresa.

Takom da sada mi ostaje opcija ili neko stalno upaljeno racunalo spojeno na stvarni US internet ili da pokusam sa Unifi opremom neki link.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 25 minuta
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO