Racunalo na remote lokaciji - opcije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Racunalo na remote lokaciji - opcije

20.01.2026 | 16:41
Trebam kupiti neko malo racunalo i ostaviti ga upaljeno u USA, da mu mogu raditi remote access.

Postoje servisi koje trebam koristiti za posao gdje racunalo jednostavno mora fizicki biti u USA spojeno na residental IP.

Workflow je da otvoris link iz emaila, logiras ne stranicu i nesto potpises. Ili ispunis neku online formu.

Jedna opcija je da kupim racunalo ovdje kod nas, podesim sve za remote access pa ga posaljem za USA.

Druga je da kupim comp u USA, neko ga tamo upali i spoji na internet. Onda da pokusam podesiti daljinski pristup.

Imate li neke konstruktivne ideje? Kako to najsmislenije napraviti? Jel bolje kupiit Mac ili PC?

Hvala puno!
20.01.2026 | 18:59
Za remote pristup preporucujem Tailscale, sigurno je, besplatno za tvoj scenarij i corava baba ili deda bi to upogonili. Ne kuzim pitanje Mac ili PC? Ovisi za koju je to namjenu. Ako nemas tamo nekoga da to dadilja ja bih isao na neki mini-PC sa pasivnim hladjenjem.
20.01.2026 | 19:36
Moram imati upaljeno racunalo na lokaciji, samo sa pokrenutim browserom. U browseru se nalazi 4-5 gmail adresa. Ponekad ce stici email sa linkom na servis koji moram otvoriti, logirati se i potpisati odredjeni dokument.

To je u stvari sve browser based, ali racunalo fizicki mora biti u USA da bi se tim servisima moglo pristupiti. VPN ne pomaze. Skuze da nisam u USA.

Namjeravam instalirati software kao AnyDesk, Teamviewer i sl. Cisto da daljinski klikam po tom racunalu koje je tamo i glumim amerikanca

Pa razmatram postoje li jos neke opcije...
20.01.2026 | 20:17
Instaliraj Tailscale kako sam ti predlozio, i imat ces pristup tom racunalu kao da ti je u lokalnoj mrezi, pa se spoji sa remote desktop klijentom i vozi.
20.01.2026 | 20:27
Umjesto fizičkog računala možeš si zakupiti virtualno računalo u nekom datacentru u SAD, samo moraš naći neki gdje će ti se ugovorno obavezati da ti neće tvoju virtualku fizički seliti po svijetu kako im padne na pamet.
20.01.2026 | 20:45
Probaj i radi li ti ovo:
kasm.com/cloud-personal
21.01.2026 | 11:13
Možda bi jedna od opcija bila Ubiquity ili Mikrotik router, fizički tamo u USA i složen wireguard server na njemu.
Investicija od cca 80 EUR + pola sata posla da se složi WG server i client profil. router
Njemu možeš pristupiti iz BiH, a izlazna točka tamo ti je IP adresa koju povuče od ISP-ja gdje je prištekan.
Dakle, manje više slično kao Tailscale, samo nemaš nikakvog posrednika i ne treba ti računalo tamo.
Na routeru složiš schedule restart, npr svaki drugi dan, i gotovo pa 100% se neće dogoditi nedostupnost.
To sa WG server / client na Mikrotiku ti mogu potvrditi da provjereno radi ali ne znam koje sve provjere lokacije rade ovi tvoji tamo...
21.01.2026 | 14:16
Zdravac kaže:
Možda bi jedna od opcija bila Ubiquity ili Mikrotik router, fizički tamo u USA i složen wireguard server na njemu.
Investicija od cca 80 EUR + pola sata posla da se složi WG server i client profil. router
Njemu možeš pristupiti iz BiH, a izlazna točka tamo ti je IP adresa koju povuče od ISP-ja gdje je prištekan.
Dakle, manje više slično kao Tailscale, samo nemaš nikakvog posrednika i ne treba ti računalo tamo.
Na routeru složiš schedule restart, npr svaki drugi dan, i gotovo pa 100% se neće dogoditi nedostupnost.
To sa WG server / client na Mikrotiku ti mogu potvrditi da provjereno radi ali ne znam koje sve provjere lokacije rade ovi tvoji tamo...

Zanimljiva opcija. Privatno i koristim Unifi, imam UDR7. Razmotricu. Hvala puno.
21.01.2026 | 14:20
Ovo je stranica koja mi zadaje najvise problema:

highway.com

Vlasnici tvrtke kada putuju van USA imaju probleme uci u svoj nalog. Ne znam sta im je motiv za tako stroge provjere fizicke lokacije korisnika...
21.01.2026 | 23:34
Zar ti neki VPN software stvarno ne pomaže? Upališ i podesiš IP adresu iz USA i nemaš brige (uglavnom). Radi i za streaming servise i većinu namjena. Na mobitelima je samo upitno za neke aplikacije koje koriste geolokaciju pa mu IP adresa ništa ne znači za lociranje. Ja koristim NordVPN.

Ako baš trebaš "računalo" u USA onda definitivno neki cloud pristup. Imaš Microsoft CloudPC opciju, radi jako dobro, ali je podosta skupo ako želiš malo jače ga "nabildati"
22.01.2026 | 14:12
@vjeko:

Imam nekoliko VPN pretplata, ukljucujuci i Nord. To jednostavno ne moze prevariti ovu stranicu. Sustavi detekcije su im ocigledno puno napredniji.

Pokusao sam napraviti i virtualni stroj na Hostingeru. Medjutim i to nije proslo. Shvatili su da je IP range iz data centra a ne stvarna US IP adresa.

Takom da sada mi ostaje opcija ili neko stalno upaljeno racunalo spojeno na stvarni US internet ili da pokusam sa Unifi opremom neki link.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 48 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi