Air purifier
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Air purifier

23.03.2025 | 11:18
Bok ekipa

Trebam savjet oko kupovine pročišćivača zraka.
Muče me alergije, a zadnjih nekoliko dana je užasno.
Ne znam apsolutno ništa o tim uređajima, osim da postoje
Pokušao sam guglati, ali pronalazim samo plaćene recenzije, većinom za Xiaomi.

Zanimaju me iskustva iz prve ruke. Pogotovo za ljude s alergijama.

Treba mi nešto što djeluje. Nije mi bitno uklanjanje mirisa ni sterilizacija zraka (ali bi bio bonus). Uklanjanje alergena iz zraka mi je jedino važno. Naravno, bilo bi dobro i da nije preglasan. Cijena nije bitna.

Ima netko iskustva?
23.03.2025 | 11:31
Tu ih imas.

mi.hr/catalogsearch/result/index/?cat=&a...uct_list_order=price

Ovi nisu skupi.

Imas i druge za vise novaca.

www.elipso.hr/rezultati/?q=pro%C4%8Di%C5%A1%C4%87iva%C4%8D

Po meni je to sve slicno. Filter+ventilator.

Ja imam ovog.

IMG_1251.jpeg
23.03.2025 | 12:25
rekuperatori.hr/
23.03.2025 | 14:25
Ja imam ovaj Xiaomi Purifier Pro. Kupio ga prije 2-3 godine. Tek prosli tjedan sam prvi put zamijenio HEPA filter (30-35 eura) ali koristim ga doduse pola godine samo...

Radi odlicno u sklopu Xiaomi smarthome sustava, lijepog je i nenapadnog dizajna. Nije ni pretjerano bucan.

xiaomi.jpg
23.03.2025 | 17:26
I ja držim PS5 s desne strane TV-a.
23.03.2025 | 17:57
Kada sam ga ja kupovao Blueair je slovio kao pouzdani brend. Ne znam sto ti reci jer koliko znam alergije nemam, ali filteri su kostali kao pola uredjaja, prica kao sa inkjet printerima.
25.03.2025 | 14:43
Hvala svima na preporuci.
Ovo što je smayoo linkao će sigurno ići kad bude renovacija stana, a sad će ipak ići xiaomi plug&play rješenje pa ću vidjeti koliko je efikasan.
25.03.2025 | 19:18
iAnte kaže:
Hvala svima na preporuci.
Ovo što je smayoo linkao će sigurno ići kad bude renovacija stana, a sad će ipak ići xiaomi plug&play rješenje pa ću vidjeti koliko je efikasan.

Sestra uzela dva takva neki dan jer joj kuma nahvalila isti, kao mnogo manje prašine doma, dijete s astmom preporođeno, blabla. I ja gledam već dugo, al mi žao bilo para, sad bum vidil.
25.03.2025 | 21:29
Vjeruj da ces biti zadovoljan. Ja sam ga kupio nakon sto sam renovirao stan jer sam mislio da nece ta prasina nikad izaci vani

Imamo i malog maltezera pa neka kupi dlake.

Medjutim kupio sam ovaj HEPA model koji izgleda uopce nije za to.

Nakon godinu dana neprekidnog rada uopce nije bio niti prljav niti prasnjav unutra, niti je ijednu dlaku skupio. Nista.

Pokusao sam ispuhati filter komprimiranim zrakom i tada je izasao mali oblak, ali nista strasno.

Pobudali i pocne puhati ko blesav kada upalis mirisne svijece, kada neko meso poha u stanu ili kada se nesto kuha dulje vremena.

U biti jako uspjesno otklanja sve neugodne mirise i te neke glupost u zraku na mikronskom nivou, pa bih rekao da mu je to najveca vrijednost.

Ne gasim ga skoro nikada. Po noci sam nastimao night mode (tisi) a po danu Auto.
26.03.2025 | 11:09
Mi imamo Philips već 4, 5 godina. Već na predfilteru pokupi prašinu, isto dlake maltezera. Ne izgleda to baš ugodno kad ga otvoriš i vidiš što je sve ulovio.
Drugi filter je za miris, treći i glavni onaj za najmanje čestice.

Isto kupio radi alergija, ali ne sjećam se da sam se isti tren preporodio.
Ali onda i nakon par godina, te alergije su same od sebe nestale. Kako došlo tako prošlo, barem za sada.

Ima dobar test ako hoćeš vidjeti koliko on toga zapravo usisava.
1. Prošetaj se par puta ispred pročišćivača da se malo digne prašina
2. Ugasi svjetlo
3. Uperi jači snop svjetla ispred pročišćivača, onako sa strane, ne baš direkt u njega, i tada se vidi se koliko toga (puno) zapravo ulazi unutra.
26.03.2025 | 13:50
tomislav.c kaže:
Mi imamo Philips već 4, 5 godina. Već na predfilteru pokupi prašinu, isto dlake maltezera. Ne izgleda to baš ugodno kad ga otvoriš i vidiš što je sve ulovio.

Sad si me bacio malo u razmisljanje. Moguce da onda ovaj Xiaomi i ne radi jednako dobro kao Philips :/

U njemu nema nicega sto ti spominjes, a sto sam logicno ocekivao da ce vremenom skupiti.

Doduse supruga je bolesno cista osoba i ima probleme sa alergijama. Nenormalno cesto to trlja, brise, glanca, usisava. Stan mi vise lici na laboratorij nego na topli dom
26.03.2025 | 22:27
drlovric kaže:
tomislav.c kaže:

Sad si me bacio malo u razmisljanje. Moguce da onda ovaj Xiaomi i ne radi jednako dobro kao Philips :/

U njemu nema nicega sto ti spominjes, a sto sam logicno ocekivao da ce vremenom skupiti.

Doduse supruga je bolesno cista osoba i ima probleme sa alergijama. Nenormalno cesto to trlja, brise, glanca, usisava. Stan mi vise lici na laboratorij nego na topli dom

Ako nemaš ovakvih naslaga, onda čestitam, niti nemaš prašine doma.
youtube.com/shorts/ttRNmjsMs-s?si=Pf1LtA7ehiSlRh2f

Ovo što lik usisava je isto kao predfilter (ako se to tako zove), tj neka mrežica koja zaustavi veće čestice, prašinu.
26.03.2025 | 23:39
Vjeruj mi kada sam ga mijenjao, identicno su izgledali stari i novi. Nista vidljivo ni na filteru, niti unutar uredjaja. Ociglesno Bosch pet usisavac radi dobar posao.

Na Xiaomi ekranu je 005-025 raspon, nekih 90% vremena. Konstantno u zelenom podrucju.

Mirisna svijeca ili spremanje hrane to zna zakucati do 150. Zimi, kada je smog, isto tako malo vrijednosti skoce.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 16 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO