17 godina Muzeja računala PEEK&POKE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

17 godina Muzeja računala PEEK&POKE

18.09.2024 | 08:31
Ovu subotu od 20.30 sati nadalje slavimo 17-ti rođendan našeg malog muzeja!

Kako smo se istrošili na danima Japana u Rijeci, a i nije okrugla obljetnica, nemamo koncerte, ali zato nudimo dobro društvo, slavljeničku tortu, japanski whiskey, a kaže Tozo da će biti i pive (piva se mora platiti).

Tko želi može pomoći naš rad kupovinom nekog suvenira - majice, postera, knjige, šalice i slično!

Svi članovi Jabučnjaka su dobrodošli!
18.09.2024 | 09:07
Od 8:30 ujutro? Ili navečer?
U vezi majica i sl. - hoće li stvarno biti majica za kupiti? U ne-dječijim veličinama?
18.09.2024 | 09:35
Ispravljeno!

XL imamo uvijek, ali ti si neka ekstra kategorija, vidjet ću danas što Tozo ima na lageru!
18.09.2024 | 09:38
Cestitke na obljetnici. Nestvarno je da je nekomercijalni projekt opstao tako dugo. Svaka cast!

Ja godinama namjeravam doci u posjet ali to nikako da se desi, jer Rijeka mi bas nije na ruku
18.09.2024 | 10:50
Sretan rođendan PEEK&POKE-u! Još malo, pa punoljetan
18.09.2024 | 13:19
@drlovric, kako to misliš - Rijeka ti nije na ruku? Dođi u Rijeku pa usput svrati u Zagreb.
18.09.2024 | 13:45
smayoo kaže:
@drlovric, kako to misliš - Rijeka ti nije na ruku? Dođi u Rijeku pa usput svrati u Zagreb.

Kakav bi ti bio turisticki vodic
18.09.2024 | 14:08
Bio sam već puno puta. Dođi pa provjeri i ti.
13.11.2024 | 20:47
Računa li se čestitka za rođendan s malim zakašnjenjem ako dolazi iz svemira?

Posada ISS-a zaželjela je sve najbolje posadi PEEK&POKE-a!

Kakva čast, trudit ćemo se još više da klinci zavole STEM i možda jednog dana postanu astronauti. Velik je poticaj kada takva ekipa prepozna što radimo i onda nas ovako pohvali.

Ponekad volonteri dobiju ono što niti novac ne može kupiti!

To je inače onaj isti ISS zapovjednik, Aleksey Ovchinin, koji nam je 2019. poslao čestitku kada je isprintao Piki logo i fotkao ga na prozoru stanice, pa je to tada bila prva stvar iz Hrvatske u svemiru!

13.11.2024 | 20:56
Cool cool
14.11.2024 | 08:16
Svaka čast!
Nego, zapele mi za oko ove "bazuke" od Nikona u kadru
14.11.2024 | 08:27
Odlično!
14.11.2024 | 09:01
Vrh... kako jako.
14.11.2024 | 10:09
Svaka čast!
Jako pozitivna priča, a predviđam da će, jednog dana, doći čestitka i sa Marsa!
Stvarno bih volio da doživimo to!
14.11.2024 | 10:23
Fora mi je kako je snimano fisheye objektivom, pa se čini kao da je Zemlja zaobljena.

Čestitka s ISS-a je super fora
14.11.2024 | 10:48
Zakaj na netu piše da je zatvoren?
Kakvih suvenira bude?
14.11.2024 | 11:40
GlupaMatrica kaže:
Zakaj na netu piše da je zatvoren?
Kakvih suvenira bude?

Sada smo u zimskom radnom vremenu, pa smo otvoreni subotom ili po najavi, pogotovo za grupe. Trajno je otvoren u ljetnoj sezoni od svibnja do kraja listopada.
14.11.2024 | 11:41
Baciš kamenčić u more i stvori valove koji okinu da bućne i drugi, veći kamenčić, a zatim se događaju čarobne stvari - poput ove da nakon jučerašnje razglednice iz svemira Smayoo šalje sliku kako cura iz japanskog zbora kaže da koristi PEEK&POKE šalicu!

Koliko genijalan planet zapravo imamo!

14.11.2024 | 11:59
Gjuroo kaže:
Fora mi je kako je snimano fisheye objektivom, pa se čini kao da je Zemlja zaobljena.

Kako to misliš, "zaobljena"?
Nema šamse!

14.11.2024 | 12:33
zoranowsky kaže:
Gjuroo kaže:

Nema šamse!

Jasno da je zaobljena, halooo!!! Pa nije u tlocrtu kvadrat, nego kružnica!
14.11.2024 | 12:44
Najbitnije je da je pečat tu!
14.11.2024 | 12:52
zoranowsky kaže:
Gjuroo kaže:

Nema šamse!

Mi kaj smo glasali za Keruma, znamo da je sve to laž, a kad sam pogledao ugljični otisak Argentine i vidio sve te krave, znam da to nema veze s zelenom agendom...napokon se je i Davor razotkrio i pokazao nam Ruske špijune u svemiru, sad je sve jasnije

Malo *erem, ali svaka čast na čestitci. Kad bi nam jenkiji čestitali, nikad
14.11.2024 | 20:34
Ovo je ludo! Bravo ekipa!
15.11.2024 | 20:34
Danas smo dobili zadnju stranicu Novoga lista, baš lijepa reklama! Vjerojatno vole kada u gomili nevolja, nasilja, afera i negativnosti netko dođe s nečim lijepim i pozitivnim!

16.11.2024 | 17:29
Ok Davore, sad kad znamo da je cariblabco čestitku iz svemira primio s odobravanjem i pozitivnim mislima (jura koliko vidim nije ni reagirao), možeš objaviti i one kaj su poslali Vladimir i Donald

P.S. Kak bi sused rekao: "Malo Puno *ere*, ali svaka čast na čestitci (čestitkama)"
16.11.2024 | 17:49
Hvala ekipa, baš se trudimo tamo, ne što je naše, ali zaista vjerujem da ide među bolje volonterske projekte u Hrvatskoj vezane uz edukaciju, kulturu i očuvanje tehnološke baštine. Ovakve pohvale nas bodre i guraju da nastavimo!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 16 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO