Neka igre zapocnu!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Neka igre zapocnu!

31.12.2003 | 13:37
Buduci da je Jabucnjakov forum ovih dana mrtav ko suhi bakalar, ajmo malo unijeti zivosti. Predlazem: neka igre zapocnu! Odnosno, kladjenja u povodu svete mise Stevea Jobsa i onoga sto ce on donijeti 6 sijecnja 2004.

Neka svak iznese ono sto misli da ce biti predstavljeno. Onom tko bude najblizi medj pogadjacima, osobno cu poslat razglednicu

Mozda dobije i Jabucnjakovu nagradu -- strudel od jabuka i pice po zelji u Londoneru

Evo mojih hitaca:

1. Novi jeftiniji iPodovi i smanjenje cijene postojecim modelima
2. Unaprijedjena linija PowerMacova
3. Unaprijedjen iLife
4. Novi software (revamp AppleWorksa i jedna potpuno nova aplikacija)
5. Potpuno novi Mac, baziran na G5 procesoru

A sad da vidimo ostale!
31.12.2003 | 15:20
Heh...

1. Da, nešto će se definitivno dogoditi s iPodima. Vjerujem da će Jobs puno pričati o svemu tome i uspjehu Music Storea. Najviše polažem na novi manji model, manjeg kapaciteta, ali i cijene 100-150$.

2. PowerMac G5 update, ali do najviše 2.4 GHz. Moguće je da ih uopće ne predstavi na Expou nego napravi silent release kasnije tijekom mjeseca.

3. Zaista bi bilo krajnje vrijeme da obnove dizajn monitora. Bit ću gadno razočaran ako to ne naprave. Isto tako, nedopustiva je šlampavost uz stroj te klase isporučivati onu jadnu bijelu eMac tastaturu. No, ovo je više moja želja nego predviđanje da će se to dogoditi 6.1.

4. iLife može dobiti update, ali ne očekujem ništa bitno.

5. iWrite... ne znam, dajem 50:50.

6. 20 godina Maca? Ha... ako je Jobs još uvijek onaj stari onda će izvesti nešto odvažno i svježe... no, možda ga surova realnost prizemlji i sve to prođe tiho... možda kakav kompromis tipa - postojeći Mac, ali u nekakvom Special Edition izdanju s laserkom gravurom i serijskim brojem.
02.01.2004 | 00:02
1 Zadnji rumori o iPodovima su da će se ići na mini iPod, manjega kapaciteta i duljega života baterije, bazirano na IBM/Hitachi 1-inčnim microdriveima. No, to bi morala biti mala senzacija, jer je za iTunese besmislica sve ispod 5 GB, a microdrive toga kapacita trebao bi imati prvo pojavljivanje , što ne mora biti nevjerojatno: ako se uči od Toshibe (ATIja... itd) svašta se može zaključiti o promoviranju OEM proizvoda preko Applea.
2 PoweMacovi će ići gore. Lineup bi bio:
single 1.8 ili 2, dual 2.2 i dual 2.4. To model bi išao s 1 GB RAM-a.Nadam se da će bar dva gornja napokon dolaziti potpuno opremljena za bežična umreženja, ali ne mora biti
3 Restyling monitora. O, da.
4 iLife, novi iMovie, iDVD, i posebno - novi iPhoto. A must. Keynote 2.0?
5 iWrite? To znamo da Apple ima. Kako su samo lako ugradili most prema Wordu u Pantherov TextEdit! Međutim, tu se radi o strateškoj odluci hoće li (tj. ima li Apple snage) u kost nagaziti Microsoft. Ne bi me čudilo da Jobs s time izađe iz puke nervoze (koju s njime dijelimo svi), pa čak i da nije dobro izračunao sve cost-benefit efekte čina koji je očigledno neprijateljski prema Microsoftu i njegovoj inertnosti, ma koliko dobrih ljudi bilo u MS-ovom MBU.
6 20. obljetnica Maca? Naravno! Jobs je možda namjerno pustio hype i iPodima kako bi otklonio poglede od onoga što sprema. Mac se mora proslaviti jer je on 100% Jobsova beba! što će to biti? Nekako sumnjam da bi to bio revampan iMac, o kojemu se dugo šapuće. Možda i on... Ali što, to samo Jobs zna i samo on o tome jako dobro brine.

Zapazite da bi SVE gore spomenuto bilo jedan jako dobar uvod u kojemu bi se na prezentaciji govorilo o 20 godina Maca i da za kraj ostavo "Just one more thing..."
02.01.2004 | 11:41
iPod dobiva novu bateriju. I nizu cijenu. I novog asemblera. To mora, a kad se mora bit ce.
03.01.2004 | 00:25
To mora, a kad se mora bit ce.

U krajnjem slucaju, netko mora skinut onih 100 milijuna pjesama cije skidanje sponzorira Pepsi, pa onih milijardu ili sl. sto ih sponzorira McDonalds, itd.
Dajte nam kruha i iPodova

iPod ce definitivno biti zvijezda MacWorlda. 20 godina Macintosha definitivno ce biti tema takodjer, s vjerojatno nekom dobrom poslasticom na kraju. Ako analiziramo dosadasnje MacExpoe, u zadnje dvije godine predstavljao se samo jedan potpuno novi komad hardwera (ravni iMac, Alu PowerBookovi) i hrpa softwera.

Dakle, cak i da nemamo 20 godina Maca, mozemo ocekivati barem jednu posve novu igracku i mnooogo sarenog celofana

Vidim takodjer da su mnogi nekako suzdrzani: ako moze, vjerujem da ce Jobs ispaliti neslucene visine u taktu PowerMacova. Nekako imam spurijus da ce sve ici u velikom stilu ...

Nove periferije, monitori i profi tipkovnice i misevi svakako. Koja je to godisnjica u kuci a da se nije pocistio nered?

Buduci da je 90nm G5 vec napravljen, nekako ne vidim razlog zbog kojeg bi se odgadjala i najava PowerBooka G5. J. Kelly je lijepo rekao da su u Fishkillu napraili prototipe sljedeceg narastaja G, vec prije 7-8 mjeseci! Appleovim timovima treba 6-9 mjeseci da izbace proizvod od prve skice do stancanja, pa stoga ... 2+2 = ...

90 nm G5 povlaci puno toga za sobom -- nove servere, nove iMacove, eMacove ... svasta. Ne bi me cudilo da 20 godina Maca bude popraceno najavom da su sva Appleova racunala od toga dana na G5 steroidima!

Bit ce nesto veliko, neka munja iz vedra neba.
Nesto bolje od svih dosadasnjih MacWorldova!
03.01.2004 | 01:46
Zvonimire riječi ti se pozlatile!

Ja sam inače daleko rezerviraniji - valjda zato jer znam da je došlo moje vrijeme za kupovinu, pa da će sada početi komplikacije... neće izbaciti novi G5 odmah, pa kada ga izbace nakon Expoa, onda će biti bez monitora još neko vrijeme i sve tako... no, ipak... nadam se najboljem. Ako sve i ne bude kako bismo mi željeli, to je samo pitanje vremena...
03.01.2004 | 17:46
No, ono što nisam spomenuo je X-serve. On MORA ići na G5, a isto tako moraju mu se nukloniti neka uska grla kako bi se ozbiljno uključio u serversku utrku
03.01.2004 | 19:43
... i mozda jos gore staviti softver koji actually radi dovoljno fleksibilno za server, i ima vendora koji ne ignorira sigurnosne propuste?

Malo je previse uskih grla u toj prici
04.01.2004 | 17:07
... i mozda jos gore staviti softver koji actually radi dovoljno fleksibilno za server, i ima vendora koji ne ignorira sigurnosne propuste?

Apple nema ni vremena ni resursa da bi postao tvrtka posve okrenuta serverskom biznisu. Oni su samo bili ponudili prva serverska rjesenja jednom segmentu trzista, entuzijasticnim ljudima koji vec otprije koriste Appleova rjesenja i vjeruju u njih.

Ti korisnici su bili most za osvajanje drugih segmenata, drugih serverskih trzista.

Rekao bih, XServe G4 bjese tek lakmus papir, malo dima da se skrene paznja na sebe. Sada Apple zna gdje je i sto mu valja dalje ciniti. Stoga, nadolazeci XServe G5 bit ce posve nova prica.
04.01.2004 | 17:31
Ja sam inače daleko rezerviraniji - valjda zato jer znam da je došlo moje vrijeme za kupovinu, pa da će sada početi komplikacije... neće izbaciti novi G5 odmah, pa kada ga izbace nakon Expoa, onda će biti bez monitora još neko vrijeme i sve tako...

Kupit cu ga i ja iza Expoa, jer se, kao i ti, nadam da ce prica s G5 biti vec jednom zaokruzena i da ce pro korisnici dobiti svoju opremu kako spada.
U istoj smo kasi i nadamo se istom.
06.01.2004 | 00:33
I ja se pridruzujem dobrim zeljama za Rev. B G5 i monitorima... Cim dodju stavljam potpis
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 14 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

rusty, tino1, Anonimci (581)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO