Neka igre zapocnu!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Neka igre zapocnu!

31.12.2003 | 13:37
Buduci da je Jabucnjakov forum ovih dana mrtav ko suhi bakalar, ajmo malo unijeti zivosti. Predlazem: neka igre zapocnu! Odnosno, kladjenja u povodu svete mise Stevea Jobsa i onoga sto ce on donijeti 6 sijecnja 2004.

Neka svak iznese ono sto misli da ce biti predstavljeno. Onom tko bude najblizi medj pogadjacima, osobno cu poslat razglednicu

Mozda dobije i Jabucnjakovu nagradu -- strudel od jabuka i pice po zelji u Londoneru

Evo mojih hitaca:

1. Novi jeftiniji iPodovi i smanjenje cijene postojecim modelima
2. Unaprijedjena linija PowerMacova
3. Unaprijedjen iLife
4. Novi software (revamp AppleWorksa i jedna potpuno nova aplikacija)
5. Potpuno novi Mac, baziran na G5 procesoru

A sad da vidimo ostale!
31.12.2003 | 15:20
Heh...

1. Da, nešto će se definitivno dogoditi s iPodima. Vjerujem da će Jobs puno pričati o svemu tome i uspjehu Music Storea. Najviše polažem na novi manji model, manjeg kapaciteta, ali i cijene 100-150$.

2. PowerMac G5 update, ali do najviše 2.4 GHz. Moguće je da ih uopće ne predstavi na Expou nego napravi silent release kasnije tijekom mjeseca.

3. Zaista bi bilo krajnje vrijeme da obnove dizajn monitora. Bit ću gadno razočaran ako to ne naprave. Isto tako, nedopustiva je šlampavost uz stroj te klase isporučivati onu jadnu bijelu eMac tastaturu. No, ovo je više moja želja nego predviđanje da će se to dogoditi 6.1.

4. iLife može dobiti update, ali ne očekujem ništa bitno.

5. iWrite... ne znam, dajem 50:50.

6. 20 godina Maca? Ha... ako je Jobs još uvijek onaj stari onda će izvesti nešto odvažno i svježe... no, možda ga surova realnost prizemlji i sve to prođe tiho... možda kakav kompromis tipa - postojeći Mac, ali u nekakvom Special Edition izdanju s laserkom gravurom i serijskim brojem.
02.01.2004 | 00:02
1 Zadnji rumori o iPodovima su da će se ići na mini iPod, manjega kapaciteta i duljega života baterije, bazirano na IBM/Hitachi 1-inčnim microdriveima. No, to bi morala biti mala senzacija, jer je za iTunese besmislica sve ispod 5 GB, a microdrive toga kapacita trebao bi imati prvo pojavljivanje , što ne mora biti nevjerojatno: ako se uči od Toshibe (ATIja... itd) svašta se može zaključiti o promoviranju OEM proizvoda preko Applea.
2 PoweMacovi će ići gore. Lineup bi bio:
single 1.8 ili 2, dual 2.2 i dual 2.4. To model bi išao s 1 GB RAM-a.Nadam se da će bar dva gornja napokon dolaziti potpuno opremljena za bežična umreženja, ali ne mora biti
3 Restyling monitora. O, da.
4 iLife, novi iMovie, iDVD, i posebno - novi iPhoto. A must. Keynote 2.0?
5 iWrite? To znamo da Apple ima. Kako su samo lako ugradili most prema Wordu u Pantherov TextEdit! Međutim, tu se radi o strateškoj odluci hoće li (tj. ima li Apple snage) u kost nagaziti Microsoft. Ne bi me čudilo da Jobs s time izađe iz puke nervoze (koju s njime dijelimo svi), pa čak i da nije dobro izračunao sve cost-benefit efekte čina koji je očigledno neprijateljski prema Microsoftu i njegovoj inertnosti, ma koliko dobrih ljudi bilo u MS-ovom MBU.
6 20. obljetnica Maca? Naravno! Jobs je možda namjerno pustio hype i iPodima kako bi otklonio poglede od onoga što sprema. Mac se mora proslaviti jer je on 100% Jobsova beba! što će to biti? Nekako sumnjam da bi to bio revampan iMac, o kojemu se dugo šapuće. Možda i on... Ali što, to samo Jobs zna i samo on o tome jako dobro brine.

Zapazite da bi SVE gore spomenuto bilo jedan jako dobar uvod u kojemu bi se na prezentaciji govorilo o 20 godina Maca i da za kraj ostavo "Just one more thing..."
02.01.2004 | 11:41
iPod dobiva novu bateriju. I nizu cijenu. I novog asemblera. To mora, a kad se mora bit ce.
03.01.2004 | 00:25
To mora, a kad se mora bit ce.

U krajnjem slucaju, netko mora skinut onih 100 milijuna pjesama cije skidanje sponzorira Pepsi, pa onih milijardu ili sl. sto ih sponzorira McDonalds, itd.
Dajte nam kruha i iPodova

iPod ce definitivno biti zvijezda MacWorlda. 20 godina Macintosha definitivno ce biti tema takodjer, s vjerojatno nekom dobrom poslasticom na kraju. Ako analiziramo dosadasnje MacExpoe, u zadnje dvije godine predstavljao se samo jedan potpuno novi komad hardwera (ravni iMac, Alu PowerBookovi) i hrpa softwera.

Dakle, cak i da nemamo 20 godina Maca, mozemo ocekivati barem jednu posve novu igracku i mnooogo sarenog celofana

Vidim takodjer da su mnogi nekako suzdrzani: ako moze, vjerujem da ce Jobs ispaliti neslucene visine u taktu PowerMacova. Nekako imam spurijus da ce sve ici u velikom stilu ...

Nove periferije, monitori i profi tipkovnice i misevi svakako. Koja je to godisnjica u kuci a da se nije pocistio nered?

Buduci da je 90nm G5 vec napravljen, nekako ne vidim razlog zbog kojeg bi se odgadjala i najava PowerBooka G5. J. Kelly je lijepo rekao da su u Fishkillu napraili prototipe sljedeceg narastaja G, vec prije 7-8 mjeseci! Appleovim timovima treba 6-9 mjeseci da izbace proizvod od prve skice do stancanja, pa stoga ... 2+2 = ...

90 nm G5 povlaci puno toga za sobom -- nove servere, nove iMacove, eMacove ... svasta. Ne bi me cudilo da 20 godina Maca bude popraceno najavom da su sva Appleova racunala od toga dana na G5 steroidima!

Bit ce nesto veliko, neka munja iz vedra neba.
Nesto bolje od svih dosadasnjih MacWorldova!
03.01.2004 | 01:46
Zvonimire riječi ti se pozlatile!

Ja sam inače daleko rezerviraniji - valjda zato jer znam da je došlo moje vrijeme za kupovinu, pa da će sada početi komplikacije... neće izbaciti novi G5 odmah, pa kada ga izbace nakon Expoa, onda će biti bez monitora još neko vrijeme i sve tako... no, ipak... nadam se najboljem. Ako sve i ne bude kako bismo mi željeli, to je samo pitanje vremena...
03.01.2004 | 17:46
No, ono što nisam spomenuo je X-serve. On MORA ići na G5, a isto tako moraju mu se nukloniti neka uska grla kako bi se ozbiljno uključio u serversku utrku
03.01.2004 | 19:43
... i mozda jos gore staviti softver koji actually radi dovoljno fleksibilno za server, i ima vendora koji ne ignorira sigurnosne propuste?

Malo je previse uskih grla u toj prici
04.01.2004 | 17:07
... i mozda jos gore staviti softver koji actually radi dovoljno fleksibilno za server, i ima vendora koji ne ignorira sigurnosne propuste?

Apple nema ni vremena ni resursa da bi postao tvrtka posve okrenuta serverskom biznisu. Oni su samo bili ponudili prva serverska rjesenja jednom segmentu trzista, entuzijasticnim ljudima koji vec otprije koriste Appleova rjesenja i vjeruju u njih.

Ti korisnici su bili most za osvajanje drugih segmenata, drugih serverskih trzista.

Rekao bih, XServe G4 bjese tek lakmus papir, malo dima da se skrene paznja na sebe. Sada Apple zna gdje je i sto mu valja dalje ciniti. Stoga, nadolazeci XServe G5 bit ce posve nova prica.
04.01.2004 | 17:31
Ja sam inače daleko rezerviraniji - valjda zato jer znam da je došlo moje vrijeme za kupovinu, pa da će sada početi komplikacije... neće izbaciti novi G5 odmah, pa kada ga izbace nakon Expoa, onda će biti bez monitora još neko vrijeme i sve tako...

Kupit cu ga i ja iza Expoa, jer se, kao i ti, nadam da ce prica s G5 biti vec jednom zaokruzena i da ce pro korisnici dobiti svoju opremu kako spada.
U istoj smo kasi i nadamo se istom.
06.01.2004 | 00:33
I ja se pridruzujem dobrim zeljama za Rev. B G5 i monitorima... Cim dodju stavljam potpis
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 10 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, skunic, VanjusOS, Anonimci (562)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO