Paperless ambicija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Paperless ambicija

02.09.2022 | 13:03
Zelja/ideja/namjera mi je eliminirati uporabu papira u poslovanju i privatnom zivotu. Ili to barem svesti na apsolutni minimum.

Sto se tice cijelog mog poslovanja u USA, to je skoro sve elektronski, jako rijetko ispisem bilo sto na papiru.

S druge strane, ljudi me zatrpavaju raznim stvarima (ponude, ugovori, racuni, promo materijali, upute za koristenje i sl.) koje bi volio digitalizirati koliko god je moguce, te se rijesiti papirnih kopija. Osim naravno za slucajeve gdje je obvezno cuvanje originalnih primjeraka.

Nisam uopce pratio trziste skenera zadnih 10-ak godina. Vidim da nude neki fancy koji u jednom prolazu skeniraju obostrano. Cijena 300-400-500e. Ne znam ni sam sta bi gledao. Neki ljudi se skroz presaltali na aplikacije pa skeniraju iPadom.

Neki kupe onaj flatbad pa skeniraju stranicu po stranicu. Jeftiniji su osjetno. Kvalitet je valjda tu negdje.

Nisam pametan sta raditi. To je uredjaj koji ce mi trebati jednom ili nijednom tjedno, nakon sto digitaliziram ovo sto se nakupilo do sada.

Moze neki savjet ili preporuke. Thx
02.09.2022 | 13:58
Moja supruga ima potrebu cuvati dosta dokumenata i te mobilne aplikacije su se pokazale sasvim dorasle zadatku.

Jedna zanimljivost koju sam nedavno cuo na BBC radiju, unatoc sto vec duze vrijeme slusamo o paperless officeu, potrosnja papira citavo vrijeme raste.
02.09.2022 | 14:15
Ja preporučam Canon ImageFormula DR-C225. Ili neki iz te serije.
To obostrani prolazni skener.
Štos kod skenera je u softveru, a ne u samom skeneru.
Ovaj ima odličan softver kojem možeš svašta namještati, a tradicionalno i jedan gumb kojem se pridruži neka akcija.
On sam prima mislim 25 listova, a ako ima više, onda ga se može hraniti i nastavljati skenirati i na kraju imaš jedan dokument (PDF).
02.09.2022 | 16:02
Ako nemaš visoko standardizirani format tih dokumenata koje želiš skenirati, bilo što što uvlači ili provlači papire ti nije cijelo rješenje. Ja skeniram sve ulazne račune od firme koji dođu na papiru (a ne E-mailom). Tih na papiru je skoro sve na nekom termalnom bloku iz kase (restorani, benzinske pumpe, dućani) i tu ti ADF ne funkcionira. A4 na papiru bude 1-2 mjesečno ili ni toliko.

Za ovo početno skeniranje možeš nekom platiti da ti to odradi, na čemu hoće, ti samo pregledaj još jednom prije nego uništiš papire. A za dalje kupi neki flatbed i pokrio si sve mogućnosti.
02.09.2022 | 16:36
Skenirati nešto u PDF ili PNG može biti korisno za pristupiti tim datotekama digitalno/udaljeno.
I tu staje komoditet.

Ako su potrebni meta podaci (tip dokumenta, broj, godina, partner(i), ...) da bi se mogli pretraživati onda treba tu još dodatnog posla ako OCR odradi posao traljavo.

Sve to zajedno puca na onome što je zakonom priznato.
Ne možeš samo skenirati ugovor i baciti original.

Započni tako da inzistiraš na ulazu dokumenata u digitalnom formatu. I to pretraživih PDF-ova, a ne sken-u-pdf.

Kako ide ona kad su direktora pitali smiju li baciti skladišne kartice ili račune starije od 15 godina.
Rekao je da mogu, ali da prvo naprave dvije fotokopije. Jednu za računovodstvo, a drugu za arhivu.
02.09.2022 | 19:19
Moji vozaci skeniraju otpremnice od svega sto odvezu aplikacijama na mobitelu. Mi to uredno fakturiramo i sve stima. Ali to je Amerika.

Balkanski ured je malo drugacija prica

Zanimiljiv mi je i jurin prijedlog, ali ima logike i sto smayoo prica. To su komadi (najcesce racuni) razlicitih velicina, i za to treba flatbed.

Ovaj hibrid skenera mi se cini ok. Ispunjava oba uvjeta.

Jos cu malo istraziti, ali idem prvo dati sansu aplikacijama, da vidim kako ce to ici za racune.
02.09.2022 | 19:34
Borisone kaže:
Ako su potrebni meta podaci (tip dokumenta, broj, godina, partner(i), ...) da bi se mogli pretraživati onda treba tu još dodatnog posla ako OCR odradi posao traljavo.

A kako pretražuješ metapodatke s papira uguranih u kartonski registrator?
03.09.2022 | 12:35
Kad vidim ovak nazim teme, dođe mi da se smijem, zbog stanja u mojoj firmi. Znači mi još uvjek imamo "poštarku" u firmi, koja nosi neke dokumente između ureda, koji se ne mogu e-mail_om prosljediti. Sve je to ok, takvih dokumenta ima, ali da nitko iz jednog ureda nema dvije minute vremena da to odnese do drugog ureda mi je smješno. Ljudi u uredu rade non-stop ? a poštarka je žena od jednog našeg šefa.
03.09.2022 | 13:32
Eto, sve si sam rekao.
06.09.2022 | 08:58
cariblanco kaže:
Sve je to ok, takvih dokumenta ima, ali da nitko iz jednog ureda nema dvije minute vremena da to odnese do drugog ureda mi je smješno.

Jedan moj ured je u Tuzli, BiH. Drugi imamo u Nairobi, a treci je u Columbus, OH. Sve MORA biti digitalizirano da bi uopce funckioniralo.

Pusti me postara, kurira i glasnika, molim te. Ta vremena su valjda iza nas
06.09.2022 | 17:15
Negdje i jesu, ali ne u mojoj firmi. Kad pitam ljude, bilo u firmi ili na forumu, kad su napisali zadnje pismo, mnogi se ne bi ni sjetili...ali zna magazin iz 1985_e

06.09.2022 | 18:52
Ja se sjećam točno. 17. rujna 1990.. ????
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 33 minuta
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO