Paperless ambicija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Paperless ambicija

02.09.2022 | 13:03
Zelja/ideja/namjera mi je eliminirati uporabu papira u poslovanju i privatnom zivotu. Ili to barem svesti na apsolutni minimum.

Sto se tice cijelog mog poslovanja u USA, to je skoro sve elektronski, jako rijetko ispisem bilo sto na papiru.

S druge strane, ljudi me zatrpavaju raznim stvarima (ponude, ugovori, racuni, promo materijali, upute za koristenje i sl.) koje bi volio digitalizirati koliko god je moguce, te se rijesiti papirnih kopija. Osim naravno za slucajeve gdje je obvezno cuvanje originalnih primjeraka.

Nisam uopce pratio trziste skenera zadnih 10-ak godina. Vidim da nude neki fancy koji u jednom prolazu skeniraju obostrano. Cijena 300-400-500e. Ne znam ni sam sta bi gledao. Neki ljudi se skroz presaltali na aplikacije pa skeniraju iPadom.

Neki kupe onaj flatbad pa skeniraju stranicu po stranicu. Jeftiniji su osjetno. Kvalitet je valjda tu negdje.

Nisam pametan sta raditi. To je uredjaj koji ce mi trebati jednom ili nijednom tjedno, nakon sto digitaliziram ovo sto se nakupilo do sada.

Moze neki savjet ili preporuke. Thx
02.09.2022 | 13:58
Moja supruga ima potrebu cuvati dosta dokumenata i te mobilne aplikacije su se pokazale sasvim dorasle zadatku.

Jedna zanimljivost koju sam nedavno cuo na BBC radiju, unatoc sto vec duze vrijeme slusamo o paperless officeu, potrosnja papira citavo vrijeme raste.
02.09.2022 | 14:15
Ja preporučam Canon ImageFormula DR-C225. Ili neki iz te serije.
To obostrani prolazni skener.
Štos kod skenera je u softveru, a ne u samom skeneru.
Ovaj ima odličan softver kojem možeš svašta namještati, a tradicionalno i jedan gumb kojem se pridruži neka akcija.
On sam prima mislim 25 listova, a ako ima više, onda ga se može hraniti i nastavljati skenirati i na kraju imaš jedan dokument (PDF).
02.09.2022 | 16:02
Ako nemaš visoko standardizirani format tih dokumenata koje želiš skenirati, bilo što što uvlači ili provlači papire ti nije cijelo rješenje. Ja skeniram sve ulazne račune od firme koji dođu na papiru (a ne E-mailom). Tih na papiru je skoro sve na nekom termalnom bloku iz kase (restorani, benzinske pumpe, dućani) i tu ti ADF ne funkcionira. A4 na papiru bude 1-2 mjesečno ili ni toliko.

Za ovo početno skeniranje možeš nekom platiti da ti to odradi, na čemu hoće, ti samo pregledaj još jednom prije nego uništiš papire. A za dalje kupi neki flatbed i pokrio si sve mogućnosti.
02.09.2022 | 16:36
Skenirati nešto u PDF ili PNG može biti korisno za pristupiti tim datotekama digitalno/udaljeno.
I tu staje komoditet.

Ako su potrebni meta podaci (tip dokumenta, broj, godina, partner(i), ...) da bi se mogli pretraživati onda treba tu još dodatnog posla ako OCR odradi posao traljavo.

Sve to zajedno puca na onome što je zakonom priznato.
Ne možeš samo skenirati ugovor i baciti original.

Započni tako da inzistiraš na ulazu dokumenata u digitalnom formatu. I to pretraživih PDF-ova, a ne sken-u-pdf.

Kako ide ona kad su direktora pitali smiju li baciti skladišne kartice ili račune starije od 15 godina.
Rekao je da mogu, ali da prvo naprave dvije fotokopije. Jednu za računovodstvo, a drugu za arhivu.
02.09.2022 | 19:19
Moji vozaci skeniraju otpremnice od svega sto odvezu aplikacijama na mobitelu. Mi to uredno fakturiramo i sve stima. Ali to je Amerika.

Balkanski ured je malo drugacija prica

Zanimiljiv mi je i jurin prijedlog, ali ima logike i sto smayoo prica. To su komadi (najcesce racuni) razlicitih velicina, i za to treba flatbed.

Ovaj hibrid skenera mi se cini ok. Ispunjava oba uvjeta.

Jos cu malo istraziti, ali idem prvo dati sansu aplikacijama, da vidim kako ce to ici za racune.
02.09.2022 | 19:34
Borisone kaže:
Ako su potrebni meta podaci (tip dokumenta, broj, godina, partner(i), ...) da bi se mogli pretraživati onda treba tu još dodatnog posla ako OCR odradi posao traljavo.

A kako pretražuješ metapodatke s papira uguranih u kartonski registrator?
03.09.2022 | 12:35
Kad vidim ovak nazim teme, dođe mi da se smijem, zbog stanja u mojoj firmi. Znači mi još uvjek imamo "poštarku" u firmi, koja nosi neke dokumente između ureda, koji se ne mogu e-mail_om prosljediti. Sve je to ok, takvih dokumenta ima, ali da nitko iz jednog ureda nema dvije minute vremena da to odnese do drugog ureda mi je smješno. Ljudi u uredu rade non-stop ? a poštarka je žena od jednog našeg šefa.
03.09.2022 | 13:32
Eto, sve si sam rekao.
06.09.2022 | 08:58
cariblanco kaže:
Sve je to ok, takvih dokumenta ima, ali da nitko iz jednog ureda nema dvije minute vremena da to odnese do drugog ureda mi je smješno.

Jedan moj ured je u Tuzli, BiH. Drugi imamo u Nairobi, a treci je u Columbus, OH. Sve MORA biti digitalizirano da bi uopce funckioniralo.

Pusti me postara, kurira i glasnika, molim te. Ta vremena su valjda iza nas
06.09.2022 | 17:15
Negdje i jesu, ali ne u mojoj firmi. Kad pitam ljude, bilo u firmi ili na forumu, kad su napisali zadnje pismo, mnogi se ne bi ni sjetili...ali zna magazin iz 1985_e

06.09.2022 | 18:52
Ja se sjećam točno. 17. rujna 1990.. ????
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 29 minuta
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO