Google Maps
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Google Maps

20.10.2021 | 23:23
Hi,

ima li itko iskustvo sa Google maps ispravkom ulica, odnosno duzine iste?

Ima jedna ulica u Slavonskom Brodu koja je predugacka, te je treba skratit, odnosno drugu produzit. No na Google maps nikako ne nalazim pravi alat za tu opciju
Odnosno postoji nekakav "Edit" ali samo mogu recimo napisati da je ulica predugacka al nema nekakvog alata da bi odredio u kojoj duzini!?
Capture.PNG
20.10.2021 | 23:37
Nisam ni znao da se to može.
21.10.2021 | 00:11
Robert_84 kaže:
Ima jedna ulica u Slavonskom Brodu koja je predugacka, te je treba skratit, odnosno drugu produzit...

Nekak mi zvuči kao da je lakše da sjedneš u bager, pa popraviš. Google je u pravu
21.10.2021 | 06:22
1. otvori Google Maps.
2. Traži mjesto koje misliš za mijenjanje prijaviti
3. izaberi predloži promjene ili prijavi.
4. Izaberi zašto to mijenjaš.
5. Klikni na slanje.
21.10.2021 | 06:32
tino1 kaže:
1. otvori Google Maps.
2. Traži mjesto koje misliš za mijenjanje prijaviti
3. izaberi predloži promjene ili prijavi.
4. Izaberi zašto to mijenjaš.
5. Klikni na slanje.

to sam napravio no ne mozes oznacit koji dio ulice je problem. Najlakse je kad je citava ulica upisana krivo il slicno.
No bas ta dio opcije nema.
21.10.2021 | 06:38
Možda ovdje nađeš nešto da ti pomogne:
www.pcmag.com/how-to/google-maps-tips-tricks
21.10.2021 | 09:49
Usput odi na www.osm.org i popravi sam sto treba...ako treba.
21.10.2021 | 12:06
Riba kaže:
Usput odi na www.osm.org i popravi sam sto treba...ako treba.

provjerio sam na datom linku, tu je sve ok, al ne mogu da ne pitam kakve veze osm ima sa google mapama?!
21.10.2021 | 12:07
Kloba kaže:
Možda ovdje nađeš nešto da ti pomogne:
www.pcmag.com/how-to/google-maps-tips-tricks

za sad sam napravio sto sam mogao, prijavio i moram cekat ispravku greske i to je to, neke greske koje sam prijavljivao su ispravili u roku 2 dana, a neke nisu niti nakon dvije godine
21.10.2021 | 12:17
Čuj, ja ti nisam doma u IT-u.
Čisti home user koji je većinu stvari naučio ovdje (a i to malo obzirom koliko mi je objašnjavano).
Samo sam ti preveo pitanje i ukucao na Google.
Prva dva linka su bila hnja, ovaj mi se činio da bi to možda mogao pomoći.
21.10.2021 | 12:33
Kloba kaže:
Čuj, ja ti nisam doma u IT-u.
Čisti home user koji je većinu stvari naučio ovdje (a i to malo obzirom koliko mi je objašnjavano).
Samo sam ti preveo pitanje i ukucao na Google.
Prva dva linka su bila hnja, ovaj mi se činio da bi to možda mogao pomoći.

hi tebi sam i odgovorio da sam napraivo sto sam mogao, pratio sam link citao i to je to, sad cekam, ovo drugo je bilo za Ribu, pogledao sam te mape i tu je sve ok, mozda tu i tamo neka ulica ima krivo ime, al je duljina ulica ok.

HAKove mape su isto ok, samo je google "pogresan"

Starom je problem kad mu dolazi kamion sa nekim vozacem koji ne zna gdje se nalazi oni koriste google, i onda ih mapa odvede u totalno krivom smijeru, onaj tko zna gdje se firma nalazi on to ni ne gleda.

Zanimljivo je kako google ispravlja stvari, naime mozes nesto dat na ispravku, al ako nisi lokalni vodic il kako oni to zovu "provjeren" ispravke se nece pikat nit ista bit ispravljeno... znaci neka mala mijesta nemaju nikakve sanse ako je nesto pogresno da se isto ispravi... komedija.... doslovno ako tu nestko ne zivi tko je "aktivni" google clan... koja glupost
21.10.2021 | 13:49
@Robert:

Ja sam dobio tu Google titulu, pojma nisam imao ni sta je

Imao sam neko vrijeme naviku fotkati stvari i objavljivati na mapama. Skupio sam milijune nekih pregleda restorana, SPA, izletista, skijalista, sta znam...

Ne znam da li je to globalno ili se odnosi samo na moj kraj. Ako zelis mogu ja probati to prijaviti im.
21.10.2021 | 14:16
drlovric kaže:
@Robert:

Ja sam dobio tu Google titulu, pojma nisam imao ni sta je

Imao sam neko vrijeme naviku fotkati stvari i objavljivati na mapama. Skupio sam milijune nekih pregleda restorana, SPA, izletista, skijalista, sta znam...

Ne znam da li je to globalno ili se odnosi samo na moj kraj. Ako zelis mogu ja probati to prijaviti im.

hvala, puno. za sad cu pricekat vec sam odradio sa 3-4 korisnika... i ja sam sam jedan od njih... al sam svatio po netu u biti da se od "local guide" racuna pika ispravak vise nego od nekoga tko nije. kao "od provjerenoga" clana...
21.10.2021 | 14:21
Koliko sam ja pročitao, Google ove ispravke obično proslijedi ljudima koji su već prije sudjelovali u ispravljanju grešaka, a nalaze se u blizini, a kada to "submita" netko tko je već "provjeren", ili to napravi veliki broj raznih ljudi sa istog područja, onda sama potvrda (i stvarno ispravljanje mape) ide puno brže.
21.10.2021 | 18:27
Pa izbrišeš čitavu ulicu i upišeš je ispravno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 20 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?