U spomen na Đoleta... :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

U spomen na Đoleta... :(

19.02.2021 | 19:25
Ode nam, evo, i Đorđe Balašević u vječnost.

Teško mi je uopće opisati (pogotovo nekom mlađem) koliko je meni osobno on bio više od glazbenika i kantautora.
U jednom vremenu jada, čemera i potpunog sumraka pameti, bio mi je svjetionik normalnog. Jedan od tek nekolicine koji se nikad, pa čak ni tad, nije furao na populizam.

Hvala ti, Đole, za D-mol, za Marim ja, za Bezdan, za Provincijalku, za Drvenu pesmu, za Naposletku. Za Poluuspavanku...

A bolji epitaf od onog kojeg je sam sebi napisao, ne može ni biti...
19.02.2021 | 21:00
hvala ti za Bubu Erdeljan i Finu laganu stvar, Oliveru...
hvala ti na tebi...
  • Air
  • Korisnik
  • 70
19.02.2021 | 21:07
Kako je jednom rekla jedna moja prijateljica: "taj ne može biti loš čovjek ako sluša Balaševića "
20.02.2021 | 00:44
U Mariboru 1994, glupo mi je procjenjivati koliko nas je moglo biti, recimo da je dvorana nešto kao zg Dom sportova, bile su nas pune tribine s obje strane, a na parketu je bilo ljudi skroz do bine, bez stolica, nagurani jedan na drugom, koncert je trajao sigurno preko 5h. Na izlasku se sjećam dvojice redara kako su komentirali kako je nevjerojatno "malo posla" za toliku gužvu, a drugi je na to bio rekao "šuti, bolan, nikad lakše zarađene pare".
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.02.2021 | 01:20
Prvi koncert koji pamtim je bio Djole '83. u Domu Sportova... tribina lijevo...

nakon toga 86te Dom Sportova opet dva dana zaredom, Salata 87' kad sam cuo Samo da rata ne bude i nakon toga imao ozbiljan razgovor sa roditeljima.... pa Cibona '88 dva dana zaredom kad sam se popeo na binu da mu dam fotke, a on meni pusu u celo..
mislim da je bio jos jedan nakon toga, ali ne mogu se sjetit... (a moguce je da sam i ostale godine pobrkao
pa onda serija koncerta u Mariboru, Ljubljani... pa Pula i Varazdin...

Bio sam siguran da ce Rijeka i Alyx jednog dana stajat medju rajom sa mnom... al nebudu, kako bi rekao Tomac...

Maribor 94te i Šalata 87me su mi jedni od najjacih koncerta uopce po kolicini emocija... zbog njega sam naucio da se muzika najbolje slusa uzivo i zbog toga toliko i pohodim koncerte... hvala... tuzan sam... i sretan sam sto svi njegovi likovi nstavljaju da zive..

D-mol mi je vrh (i uz Famous Blue Raincoat od Cohena te Baby od Trinity Rootsa najdraza stvar svih vremena)....
Naposletku mi je najdrazi album koji je izbacio Marim ja (koji je izasao samo kao kazeta onomad) sa trona, koji je pak izbacio Tri Posleratna Druga..

Zadnjih par godina me Bože, Bože grune na najjace... na ostale sam vec pomalo mozda i oguglao, al BB se ne da...
21.02.2021 | 13:29
Za mene - jednostavno jedan najvećih! Pratio me od moje srednje škole nadalje. Nikad mi nisu njegove pjesme samo "prolazile", uvijek, bez iznimka su me se dotakle, promućkale moje uspavana misli i probudile me! Kao što je Smayoo napisao - svjetionik normalnog! Šansa sa otkrivanje smisla. Jer sve - ama baš sve - njegove pjesme imaju smisla, razotkrivaju mi moju vlastitu bit...
22.02.2021 | 00:23
Čovjek je bio ljudina, jedan od rijetkih normalnih na ovim prostorima...

I još jedan lakmus po kojem procjenjujem ljude...

Zbogom Đole.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • kupus: Novi mb pro s m4 leakan [link]
  • Borisone: To je samo za fizičke osobe.
  • m@xym: Odnedavno znači prije par mjeseci. Ne pratim redovito njihove stranice, ali ne sjećam se da sam prošle godine to vidio. Radi se u njihovom "Easy upgrade" programu: [link]
  • Borisone: Ne tnam što je "odnedavno" ali u ožujku su mi javili da nude samo leasing preko Grenke.
  • m@xym: Borisone, to odnedavno nudi istyle.hr za Apple Watch, iPhone i Mac računala
  • kupus: tj ovaj [link]
  • kupus: [link]
  • kupus: evo borisone
  • Zdravac: Nisan sad isao provjeriti, ali zar nije Sancta Domenica iz ZG nudila?
  • Borisone: Za pravne osobe, a ne za fizičke osobe.
  • Borisone: Nudi li neka tvrtka u HR najam Mac računala? Nešto tipa mjesečno plaćanje, po isteku 2 ili 3 godine zamjena novim uz produženje ugovora.
  • marioart: photoshop za 89€, cijeli CC 430, paralels 60... hrpa nekih antivirusa... ja gledam na DE, mozda na US ima vise :) ... airpods pro 225€...
  • drlovric: Imal jos kakvih dobrih dealova za software, usluge i sl?
  • marioart: da se nadovezem... kako su sad Prime Days na Amazonu, moze se uzeti Family M365 na 15mj za 53€ ... ako nekome eventualno treba :)
  • smayoo: I ja kažem! :)
  • zoranowsky: Libre office FTW!
  • drlovric: Meni je jedna dobra dusa ovdje na Jabucnjaku poklonila MS Office. Neka bulk licenca je bila u pitanju, mislim nesto vezano za obrazovne ustanove. Radi godinama. Sad gledam ovu novu 2024. Skoro su pa identicne. Uopce ne znam niti sto je tu novoga :)
  • Borisone: Microsoft 365 Family (za 6 korisnika) je oko 60 eur kada je na akciji. A često je. Kupiš par komada i miran si par godina.
  • Zdravac: 150 € je ravno 2 godine pretplate na office 365, vjerujem da je to bolja opcija
  • drpongrac23: Ah, trebao je biti plačko!!!!
  • drpongrac23: @drlovric - ????????????????????????????????
  • drlovric: @drpongrac23: Kupujes? :)
  • Kloba: Jebote šta ove poplave rade po BiH, to je prestrašno... :(
  • drpongrac23: Evo i link [link]
  • drpongrac23: Izašao "MS Office 2024" za Mac i PC, kao standalone verzija, pa eto, ako koga zanima…
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Da se i ja malo pohvalim, friško je izašao treći album Twistersa
  • mbp2009: Da, T9 napokon
  • Zdravac: KOOONAČNOO!
  • Zdravac: Jel ste skužili novost u iOS 18 kod poziva (dial pad)?!!
  • drlovric: Ja ne ocekujem bas puno od Apple AI a radim na engleskom. Širi je i danas dan prilicno poglupa :)
  • Yonkis: aha, ovo; [link]
  • mbp2009: 15.1 beta je otvorila AI u EU
  • mbp2009: MacOS
  • Yonkis: mbp2000 to imaš US App Store ID? I misliš na iOS 18.1 beta?
  • mbp2009: Testira itko 15.1? Ja testiram, ali ovaj AI Siri ne razumije baš previše, niti mi je dostupan u drugim aplikacijama kao npr Mail
  • Yonkis: Matija klc ako ga nosiš u iStyle onda ovo [link] a u tekstu im nedostaje ovaj link [link]
  • songoku: Ako oces zadrzati garanciju, u ovlastenom servisu ce ti zamijeniti cijeli sat (dobit ces najvjerojatnije refurbished) za mislim €350, tj. ovisi o modelu, to je za series 9, nisi rekao koji sat imas
  • songoku: @Matija nema originala, Apple ne mijenja nista na satu, samo ti zamijene cijeli uredja. Samo ekran se moze zamijeniti, ali ne u ovlastenom servisu, i time uvijek gubis garanciju
  • Matija klc: Decki, trebam popraviti staklo na watchu. Razbilo se. Gdje predlazete? Ima li samo istyle original i da ne gubim garanciju? Hvala
  • Yonkis: Reset ili reboot/restart?
  • big_mac: Napravio reset rutera ali nije pomoglo.
  • miomika: restartaj router. isto kao i Bonjour, nakon nekog vremena router se objesi i ne radi

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

temeljnik, tino1, Anonimci (335)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%