Nesposobna Hr Pošta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nesposobna Hr Pošta

04.06.2020 | 12:11
Naručim bateriju za MBP iz ebay de,od Njemačkog sellera,poslao bateriju i u roku 2 dana bila u hr DHL službom.Predana je Hp i završila najprije u Varaždinu,pa u Osijeku,pa sam zvao,kažu da su je krivo poslali...ali buraz dva puta,a ja u Samoboru.Preko HP više ni kovertu ne šaljem,nesposobni i nepismeni šljam..
04.06.2020 | 12:33
Kupujem iz Njemačke 30-40 puta godišnje, nikad mi se nije dogodilo ništa slično s HR poštom. Obično je veći problem kad nešto dostavlja DHL na vrata, ili FedEx, ili UPS. A daleko najgori ikad je bio CityExpress.
Problem može biti ako si adresu za dostavu utipkao u kriva polja (npr. poštanski broj u rubriku za ime grada), ili ako je pošiljatelj zalijepio naljepnicu s adresom koja je van standarda, jer je Pošta počela sve pošiljke razvrstavati automatski, u novoj sortirnici.
04.06.2020 | 12:41
I ja imam nekoliko neugodnih iskustava sa HR postom, od izgubljenih paketa, do ostavljanja obavijesti o posiljci na za to nepredvidenim mjestima. Pa kada ih zovem za posiljku, odgovaraju "ostavili smo obavijest, nije se nitko javio pa smo posiljku poslali nazad", i tako...

Za razliku od smaye, ja preferiram DHL. Ljudi posalju obavjest unaprijed da li mailom ili SMS-om datum i vrijeme dostave. Ako ti ne odgovara, odgovoris im sa svojim preferiranim datumom i vremenom, i tada ide dostava. Nikad problema sa njima.

CityExpress je, slazem se daleko najgori, ali pobjednici u neusluznosti su onaj GHL ili kako li se zovu.... dakle uzas! Izbjegavati...

EDIT: Ali cudno mi je da DHL prepusta posiljku HR posti. S tom situacijom se nikada nisam susreo..
04.06.2020 | 12:52
Moonlike kaže:
I ja imam nekoliko neugodnih iskustava sa HR postom, od izgubljenih paketa, do ostavljanja obavijesti o posiljci na za to nepredvidenim mjestima. Pa kada ih zovem za posiljku, odgovaraju "ostavili smo obavijest, nije se nitko javio pa smo posiljku poslali nazad", i tako...

Izgubljenih paketa nije bilo, prtljanja sa ceduljama jest, prije više od 10 godina. Nakon što sam se bezuspješno žalio kod šefice lokalnog poštanskog ureda, napisao sam pismenu pritužbu u Branimirovu u Zagreb. Idući tjedan su se kod mene doma pojavili inspektor iz ZG, lokalna šefica i poštar. Imali su kisela nadurena lica, ali problem se od tada više nije pojavio.

Za razliku od smaye, ja preferiram DHL. Ljudi posalju obavjest unaprijed da li mailom ili SMS-om datum i vrijeme dostave. Ako ti ne odgovara, odgovoris im sa svojim preferiranim datumom i vremenom, i tada ide dostava. Nikad problema sa njima.

Jesi li nekad preko DHL-a primio neku pošiljku izvan EU? Pa da su ti pokušali naplatiti svoje "usluge" (koje ne želiš, nisi ih tražio, ali oni ti ne žele isporučiti što je tvoje dok im ne platiš njihov racket)? Meni su osobno pokušali naplatiti 450 kn "usluga" (a usluge se svode na to da se carini dostavi kopija računa i izvadak od kreditne kartice), za isporuku paketa vrijednosti 30 USD.
04.06.2020 | 13:00
Ja zadnjih god dana od 10 slanja ili primanja 5 u banani.

Neodgovorni su i nesposobni.
Poštarina skupa kao paket. Slao mi lik neki stalak za klavijature iz Varaždina. Cijena stalka 100kn a dostava 68kn.

Slao mi prošle god lik dell laptop iz sesveta, znaći 25km. Najprije je zvršio u Varaždinu pa tek kod mene nakon 3 dana a ono hp express.

Naknadno napčačuju neke stvari koje ni sami neznaju objasnit. Primjer pošiljatelj je platio poštarinu za mene a oni mi još napčate neki 30.40kn.

Zadnje vrijeme šaljem tiskom i nema problema. Paket stigne dobiš poruku na mob i pokupiš.

Za bateriju mi nije jasno Švabo poslo došča u hr za 2 dana znaći 29.5 danas je 4.6, a baterija je u Osijeku..

Po ko je tu nesposoban??
Imaju adresu broj pošte, ime prezime te urednu uplatu peypal.
04.06.2020 | 14:22
Jesi li nekad preko DHL-a primio neku pošiljku izvan EU? Pa da su ti pokušali naplatiti svoje "usluge" (koje ne želiš, nisi ih tražio, ali oni ti ne žele isporučiti što je tvoje dok im ne platiš njihov racket)? Meni su osobno pokušali naplatiti 450 kn "usluga" (a usluge se svode na to da se carini dostavi kopija računa i izvadak od kreditne kartice), za isporuku paketa vrijednosti 30 USD.

Izvan EU sam uzimao vecinom preko eBay-a. Tu je uvijek bila ona opcija kada u cijenu ukljuce sve namete (carine, poreze itd.), i to sam uvijek uzimao da se ne maltretiram oko toga. DHL bi me obavjestio, popunio bih neki njihov formular, poslao racun i onaj osobni carinski broj (kako li se zove...). I to je to, nakon dan dva posiljka dostavljena. Zaista nisam nikada imao s njima losa iskustva.
05.06.2020 | 09:41
Uvijek ima gore.

U BiH je jako puno posiljki ukradeno. Dodje u glavnu postu, ali od poste do stana izgubi se. Nekada ukradu iz sanduceta (rijetko bas), ali vecinom su to mali paketi koji idu direktno na vrata i logicno krali su ih postari. Masovno. Ako napipa nesto njemu zanimljivo ili procita u opisu ti to naravno nikada ne dobijes.

I BH Posta umjesto da vrsi istragu i otpusti kradljivce u svojim redovima (i zasto da ne, krivicno ih goni), oni izmisle naknadu 1.80KM. Jedina svrha te naknade je da postar mora doci na vrata, nesto naplatiti, uruciti paket i vratiti posti pare. Direktan teret na ledja korisnika kako bi ih onemogucili svojim radnicima da kradu.

Logicno postarima je neko pare uzeo da tu uopce rade ili je dijete radnika koji je otisao u mirovinu (u BiH se posao u drzavnim firmama nasljedjuje, al to je neka druga prica), znaci otkaz dobiti ne mogu.

Ukoliko kinez posalje oklop za iPhone sa trackingom ja to dobijem uredno/normalno/besplatno. Ukoliko posalje paket bez ikakvog trackinga ja cu to dobiti uz reket posti 1.80KM. Ovo nema veze sa eventualnim dodatnim carinskim troskovima.
05.06.2020 | 11:17
Ma nije ovdje toliko ni stvar naplate koliko je stvar nesposobnih koji rade u samoj pošti.Neznam kako mogu paket poslat za Varaždin ako je adresa Samobor.. Aj da su je u Sombor slali..ali Varaždin pa Osijek. Eto danas tek stigla a od ponedeljka je u Hr.
Smontirana u MBP puni se pa čemo vidjet šta smo dobili
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 8 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, skunic, Anonimci (671)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO