Apple i COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple i COVID-19

05.04.2020 | 23:56
Što mislite, kako će ova nezavidna situacija utjecati na tvrtku Apple, da li će u Apple možda u skorijoj budućnosti promijeniti nešto vezano uz predstavljanje, distribuciju i ono najbitnije - cijenu svojih proizvoda. Tko ima kakvo mišljenje neka ga iznese.
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.04.2020 | 03:50
Apple ce prezivjet... roadmap im ima jednu veliki granu koja brije na zdravlje tako da mozemo ocekivat vise zdrastvenih aplikacija njihovog hardvera...

Apple stalno mijenja predstavljanja, al vjerojatno to ljudima promakne jer bi narod hito svako malo neku revolucionalnu promjenu, koja im qrca ne treba imho. (Primjer, keynotes se nisu mogli pratit, kasnije su se mogli pratit na njihovim stranicama, dvorane se mijenjaju, sad se mogu pratit i lreko drugih platformi)...

Distribucija ce im vjerojatno ostat ista ili slicna... Vlastiti ducani, izabrani partneri, Online... neki dio asortimana i dalje nece bit dostupan svima (npr Pevec ce mozda prodavati ipod touch ali ne i mac pro)

Cijene? Ma hajte molim vas... cijene ce bit kakve ce bit... ono sto je dobro (barem se tako cini i daje nadu) - da razvlace lepezu proizvoda pa biti i dostupnijih varijanti... smatram da ce i dalje cijene biti razlicite na razlicitim trzistima...

I one more thing... koji je smisao otvorit temu i nabacit pitanja, a ne dat svoje misljenje? Jel to cekas da te ntko pita, a kaj ti mislis? Ako je tako, eto, a kaj ti mislis?

(Naj se uvredit, ovo je manje vise opcenito jer se dogadja jako cesto tu, pa sam primijetio da me taj trend smetucka i ne kuzim ga)... Imamo cesto slucaj da netko postavi video da zapocne “raspravu” i onda se jos kasnije ispostavi da otvarac teme nije ni pogledao video.... i onda ja blenem u ekran i pokusavam shvatit logiku)....,
06.04.2020 | 08:18
Moje je mišljenje da će (u slučaju da se ova situacija nastavi), Apple svoje poslovanje prebaciti na online prodaju te zaustaviti mnoge razvojne projekte. Što se tiče cijena njihovih proizvoda, mišljenja sam da ih neće spuštati, možda će ih čak i povisiti. Također mislim da će sada iskoristiti ovu situaciju te aktivirati još poneki novi servis, novu pretplatu.

Također sam mišljenja, ukoliko se nastavi ova agonija s virusom, da će se na tržištu rabljenih Macova naći pristojnih komada hardvera za povoljnu cijenu.

Ali to su samo moja predviđanja za onaj najcrniji scenarij, do koga nadam se neće doći.
06.04.2020 | 14:54
Apple je nabavio 20 milijuna zaštitnih maski i to će donirati. I sada su dio svoje proizvodnje dali u izradu zaštitnih vizira - i to će isto donirati. Eto, ne može se reći da su šupci.
06.04.2020 | 15:39
Apple ima toliko kesa i tako lojalnu bazu korisnika da moze prezivjeti 6 pandemija i 2 svjetska rata

Ne sikiram ja se za njih. Ova pandemija ce vjerojatno usporiti proizvodnju, sto nuzno i ne mora biti lose. Po meni (kada bi moje misljenje nesto tu znacilo ) idealno bi i bilo da iPhone izlazi svake 2 godine.
30.12.2020 | 11:30
Apple napravio COVID-19 Apple mask. Meni najbolju od svih do sada viđenih. Šteta što je samo za zaposlenike Apple Storea. Na video je stavlja na 3:20 min.
30.12.2020 | 19:05
Vecina tehnoloskih firmi je profitirala iz ove situacije, ne treba se bojati ni za kog od njih.
31.12.2020 | 05:24
Ma nisam to napisao u tome smislu. Kako smo prisiljeni nositi te maske stalno, primjećujem sve mane kirurških. Te spadaju, te ne drže dobro oko nosa... Ova mi se čini kao da bi mogla zamijeniti i kirurške u bolnicama koliko je dobra, a opet jednostavna. Samo to.  čega god se uhvati, stvarno to dizajnira da se zapitaš kako se toga nitko prije nije sjetio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 4 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO