Digitalna kamera - offtopic - 2.dio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Digitalna kamera - offtopic - 2.dio

05.04.2007 | 21:52
Prije skoro tri godine sam pokrenuo ovu temu. Kao krajnji rezultat sjela je Minolta A1. Super zadovoljan prezadovoljan, ali se nedavno pokvarila. Odnio sam je u ovlašteni servis \"Masnjak\" u Zagrebu, i nakon mjesec dana još uvijek neznam na čemu sam. (Možda je poprave za neke razumne novce, a možda i ne.) Sve u svemu, ukoliko to ne uspiju morati ću kupiti novu. Pošto minolte više nema, molim dečke koji se bave fotografijom da me instruiraju i pomognu oko odabira. Svaka preporuka je dobrodošla. Ja nisam profesionalni fotograf ali mi zbog prirode posla treba dobra kamera.
Poželjne karakteristike (ali ne i uvjet) su:
Optički zoom 8x i više
- automatski stabilizator zbog trešnje
- 5 i više megapixela
- zbog iskustva sa servisom, Sony definitivno otpada
- cijena cca 500 € koliko sam platio i minoltu. (Tada je baš izašao model A2, 8 megapixela, pa je ovom cijena pala).
05.04.2007 | 23:34
Ja bi ti opet preporucio neke od Panasonic Lumix modela, DMC-FZ8 ili DMC-FZ50.
06.04.2007 | 03:17
Točno, i zadnji puta si ih preporučio. Jedan panasonic (ne znam koji model) ima prijatelj pa ću ga provjeriti.
13.04.2007 | 00:30
ma nista vamo tamo, jedino canon, a moja preporuka canon digital ixus 65, bez kompromisno
19.05.2007 | 00:31
Da ne otvaram novu temu... Kupujem digitalni fotoaparat i uspio sam suziti izbor na 3 modela pa me zanima imate li ikakvih iskustava s njima i koji bi eventualno preporucili. Radi se o Canonovim PowerShot modelima: A640, A710 IS i S3 IS.
Hvala.
19.05.2007 | 07:50
Ja upao u ovaj i super zadovoljan,ako ti to ista pomaze

www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=3800015
21.05.2007 | 20:25
Hvala uzzy. Na kraju sam uzeo A640 i vec isti dan poceli su problemi. Nakon nekoliko ispucanih slika, fokusiranje je prolupalo i poceo je javljati 'lense error'. Dok sam pokusavao naci neke informacije o digitalcima prije kupovine nigdje nije bilo ni spomena o tome (a procitao sam poprilican broj reviewa i postova na forumima). A zatim sam nabasao na stranicu koja je doslovce posvecena tome: http://www.e18error.com/. Nadam se da je to ipak vise izuzetak nego pravilo i da ce zamjenska kamera sljakati dobro. Isto tako nadam se da ce ova informacija biti od koristi onima od vas koji se tek spremaju na kupovinu digitalca.
22.05.2007 | 01:31
Zaboravio sam javiti da su u međuvremenu popravili moju minoltu i sreći nema kraja. Ipak dok sam pretraživao stranice onoga što bih htio, uspoređujući odnos cijene i kvalitete, mislim da bih se odlučio za panasonica, a ako bi htio nešto jeftinije svakako bih uzeo Canona i to ove jeftinije modele do 1000 Kn (A540).
22.05.2007 | 03:16
A zasto ne pogledati recimo ovaj model.
BTW komentari o njemu su odlicni.

www.fujifilmusa.com/JSP/fuji/epartners/d...amp;NavBarId=I844732
22.05.2007 | 07:03
wortex je napisao:
A zasto ne pogledati recimo ovaj model.
BTW komentari o njemu su odlicni.

www.fujifilmusa.com/JSP/fuji/epartners/d...amp;NavBarId=I844732

Ja san tako nesto ima (kupijo preko bare)
Ko to opce zastupa u HR ???
22.05.2007 | 09:21
Ne znam koje zastupnik u HR.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Adalbert, Air, Damirst, dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (1052)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO