The Rise of Skywalker
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

The Rise of Skywalker

01.05.2020 | 13:23
dpasaric kaže:
Meni je taj format od 30 minuta baš odličan i sasvim dovoljan, a oni su namjerno, to čak nije skrivano (vidi se kroz western glazbu i razgovore s redateljima), koristili razne popularne kliše priče iz kaubojaca. I mislim da to fora funkcionira, nije posebno pretencizono i znaš što možeš očekivati.

Nisam gledao Mandaloriana i ne znam ništa o toj seriji osim da je spin-off Star Warsa i da ima malog Yodu.

Ovo spominjanje western glazbe i ugođaja mi vuče na to da su napravili i rip-off jedne malo starije sci-fi serije - Firefly.
01.05.2020 | 13:53
Nisu!

Ljubitelj sam Fireflya (klasa svemirskih teretnjaka) i cijele posade broda Serenity. To bi bilo kao da kažemo da su se Charles Bronson i Clint Eastwood međusobno kopirali u westernima jer su isti žanr. Firefly ne bi postojao da nije bilo Star Warsa, a sam format kraćih epizoda koje drže priču unutar sebe, a opet su dio šireg scenarija, su zapravo format Star Trek serija. Gdje uvijek imamo jedan problem po epizodi i u toj epizodi se dođe do raspleta (osim kada su povezane priče u npr. dvije epizode).

Firefly je priča o šarolikoj posadi, a Mandalorian je priča o samotnjaku. Nikakav rip-off tu ne postoji osim tog western štimunga - koji je odličan. Ima tu i Akira Kurosawe (odbrana sela) i niz scena iz poznatih kaubojaca koje su gotovo kadar za kadar prekopirane, namjerno, jer su savršene i u to ne treba dirati.
01.05.2020 | 13:58
Gledao sam nešto od navedenih crtića, ali isto mi je bilo previše šuplje da bi me privuklo.
Ma... i općenito... ne volim TV serije, osobito američku produkciju jer razvlače to u nedogled. Čak i kad naprave odličnu seriju, jednu, dvije ili čak tri sezone, iz proklete lakomosti ne mogu tu stati, nego natežu mrtvu kravu i izmišljaju kretenske zaplete da bi izmuzli još n sezona gnoja.
Tako su mi isto i te animirane serije bile odbojne kad sam vidio da se to štanca na traci...
01.05.2020 | 14:16
Da, istina, bilo je tu i "štancanja" i praznih epizoda, ali dio je pisan po knjigama i tim njihovim "kanonima" i nije šupalj, to je bilo širenje tog svemira fokusiranjem na pojedine narode, planete, periode... pogotovo se jasno moglo pratiti sve što se doticalo planeta Mandalorea i borbe za vlast tamošnjih frakcija. Zato kada je počela igrana serija meni je "sve bilo jasno", jedino sam bio iznenađenim time što glavni lik ne vozi njihov tipičan model broda, tzv. Gauntlet koji je poznat po njihovom celebu (Pre Vizsla) - jer su bili jako cool i super prepoznatljivi po rotirajućim krilima koja se dižu u zrak. Kasnije sam shvatio da je to baš zato što Din Djarin želi biti "low profile" i bolje je da ima neupadljivi Razor Crest koji ima i veći transportni prostor.

starwars.fandom.com/wiki/Mandalore

https://starwars.fandom.com/wiki/Gauntlet_(Kom%27rk-class)
01.05.2020 | 15:21
Ma nije ta "povijest" Mandalorea osobito bitna za praćenje Mandaloriana. Nisam ni govorio o tome, nego o likovima koje Mandalorian susreće i s kojima nakon 3,5 razmijenjene rečenice u 4 epizode najednom postaje "najbolji prijatelj".
01.05.2020 | 15:42
Da je sreo Mirka i Slavka ne bi morali ni govoriti, dosta bi bilo da se pogledaju
01.05.2020 | 23:57
Osobno mi je Mandalorian sjeo ko budali šamar. Drago mi je da se piše već 3. sezona, a eto sezona 2 uskro kreće. Kako je Davor i napisao, The Clone Wars i Rebels animirane serije popunjuju cijelu priču oko Epizode 2 - 5 i ako se to sve poprati, sve kockice padnu na mjesto.

Upravo sam završio gledati predzadnju epizodu S07 The clone wars i baš je jebe***. Ruku na srce, sredina sezone mi je malo kroz 5.-9. epizodu možda nepotrebna, ali ove zadnje 3 (i vjerujem posljednja) su opasno dobre.

Također vidi se koliko je S07 napredovao vizualno od svih ostalih animiranih serija, pogotovo TCW serijala početnih sezona. U 4K izgleda siiiiick!

No uglavnom, E9 film mi je bio jako dobar i najbolji iz moderne trilogije, ali moram priznat da su mi animirani ipak draži pa čak i ovaj "prljavi" Mandalorian. Nije toliko flashy, a istina mogao je i netko drugi osim Pascala glumiti (kao recimo John Wayne Jr koji i je glumio haha), no sve u svemu, sviđa mi se spinoff.

Radujem se i dolasku ostalih 3 najavljenih SW serija, pogotovo prequalu Rogue One priče.
02.05.2020 | 00:18
rusty kaže:
Osobno mi je Mandalorian sjeo ko budali šamar. Drago mi je da se piše već 3. sezona, a eto sezona 2 uskro kreće. Kako je Davor i napisao, The Clone Wars i Rebels animirane serije popunjuju cijelu priču oko Epizode 2 - 5 i ako se to sve poprati, sve kockice padnu na mjesto.

Upravo sam završio gledati predzadnju epizodu S07 The clone wars i baš je jebe***. Ruku na srce, sredina sezone mi je malo kroz 5.-9. epizodu možda nepotrebna, ali ove zadnje 3 (i vjerujem posljednja) su opasno dobre.

Je'l tako da je ludnica? A glazba tek! Da je to rađeno kao snimana serija bila možda jača i od Mandaloriana jer su likovi top formata, a priča sjajno pokazuje paralelna događanja iz filmova koja nismo mogli popratiti. Baš sam oduševljen s E11.
02.05.2020 | 00:33
Brutala nema što. Tako mi je drago da je Dave vodio sve animirane serije uz Lucasovu pratnju. Ipak je CW period Lucasovo najdraže dijete haha.

Borba Maula i Ashoke u E10? Kakav capture... nemam riječi.
02.05.2020 | 00:36
Ali ono što je još najbolje od svega... Filioni je potvrdio da ćemo imati Ashoku Tano u Manadalorianu! To te ja pitam! Da, ja volim Tano lik.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 2 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, smayoo, Tito, Anonimci (379)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO