svjetlo za bicikl
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

svjetlo za bicikl

23.10.2019 | 09:43
Molim pomoć iskusnih biciklista.
Sin je dobio na poklon bicikl od prijatelja i on mu je rekao da se svjetlo (i prednje, i stražnje) pričvrsti na ovu kopču koja se vidi na priloženoj slici.
S obzirom da nije našao takvo svjetlo (ni prednje, ni stražnje) u trgovinama koje su mu dostupne, pitanje glasi, kako se to zove, da se može lakše naći pretraživanjem po online trgovinama. Hvala!
23.10.2019 | 09:47
svjetlozabicikl.jpg

Evo i slike!
23.10.2019 | 11:04
Imao sam ja takvo svjetlo, samo se nakaci gore na to. Ali sumnjam da ti se isplati traziti bas to specificno svjetlo. Uzmes kod kineza za 10-15kn full LED
23.10.2019 | 13:42
Evo, možeš potražiti ovdje keindl-sport.hr/

Kod njih sam kupio već dva bicikla (zato jer su mi prvi ukrali) i jako sam zadovoljan uslugom. Imaju i servis, tamo rade baš ljudi koji vole bicikle i koje se u njih razumiju.

Oni bi to trebali imati, iako mislim da ta svjetla idu u kitu sa nosačima. Ako se sin misli voziti po mraku, bilo bi neophodno kupiti i reflektirajući prsluk, s obzirom da na našim cestama ima raznih divljaka.
  • LongVillage
  • Posjetitelj
26.10.2019 | 18:31
I neka obvezno nabavi i postavi i prednje svjetlo, ne ova fensi-šmensi šminkerska bez koristi, nego svjetlo koje daje neprekidni svjetlosni snop i realno osvjetljava cestu, kako je i zakonom propisano.

Ljudi kod nas tumače, jasno pogrešno i glupo, da je bicikl kakav je u dućanu obvezno time i spreman za cestu (homologiran), "inače bi se prodavalo svjetlo na biciklu". To je netočno razmišljanje, jer kod kupnje mase stvari, pa tako i bicikla, kupuješ određenu BAZU, na koju onda nadogradiš ono što ti se sviđa, u skladu sa svojim potrebama i zakonskim normama. O kvaliteti te BAZE ovisi koliko ćeš osnovne love istresti za bicikl...

Jedan mi je rekao da je platio bicikl "20.000 kuna" - i da mu ne opada na pamet dati i lipe više, da je to sigurno za tu lovu sve na biciklu"... a nije. Mogu ja kupiti motocross motocikl za 150.000 kuna i da sa njime ne smijem na javne ceste. Mogu na motocross stazu i natjecati se, ali na javnu cestu - ne. Jer ne zadovoljava homologaciju za cestu i jer ga treba prije nadograditi sa potrebnim dodacima (svjetla, žmigavci, truba itd...). Ista je stvar i sa biciklima. Biciklisti ginu i više od motociklista, a ginu jer je u glavama mentalitet da je bicikl dječja igračka (pa i onaj od 20.000 kuna!), a ne ozbiljno prijevozno sredstvo za koje vrijede sva prometna pravila kao i za vozača auta, osobito ako se kreće po javnim prometnim površinama. Kako bi tog "bajkera" smetalo da se ja sa autom po mraku vozim bez svjetala, kako mu je normalno da bicikl po mraku - nema svjetla??

Možda da se zakonom propiše da u slučaju naleta auta na biciklistu, koji u mraku nema nikave oznake, svjetla itd - vozača auta ne procesuira... iako mi je nejasno kako netko ima 20.000 kuna za bicikl - a nema, ili neda iz nekog svog bolesnog principa - 200 kuna za dvije poštene led-lampe - bijela naprijed, crvena natrag - koje mu, u biti, jedine spašavaju život... pa ne vežeš se u autu zbog policije, već sebe - i nemaš na biciklu lampe zbog nikoga osim zbog - sebe...
26.10.2019 | 20:42
drpongrac kaže:
Evo, možeš potražiti ovdje keindl-sport.hr/

Hvala. Zaboravio sam naglasiti. Sin nije u Hrvatskoj, nego u Danskoj.

U međuvremenu smo shvatili da nema svrhe tražiti te lampe, naručio je par novih LED lampi, punjivih preko USB. Navodno tamo većina studenata koristi takve, jer ih onda mogu puniti na bilo kojoj stanici za punjenje mobitela. I, opet navodno, biciklist bez svjetala po mraku ne može voziti dulje od par minuta prije nego ga zaustavi prometna policija, naplati mu kaznu i onemogući daljnju vožnju.
27.10.2019 | 23:52
LongVillage kaže:
I neka obvezno nabavi i postavi i prednje svjetlo, ne ova fensi-šmensi šminkerska bez koristi, nego svjetlo koje daje neprekidni svjetlosni snop i realno osvjetljava cestu, kako je i zakonom propisano.

Ljudi kod nas tumače, jasno pogrešno i glupo, da je bicikl kakav je u dućanu obvezno time i spreman za cestu (homologiran), "inače bi se prodavalo svjetlo na biciklu".

Skoro svaki dan vidim navečer bicikliste bez svijetla. Odnosno ne vidim pa ih onda vidim kad su mi pred nosom. Ako imate nekog tko se tako vozi, bez prednjeg ili stražnjeg svijetla, natjerajte ga da si kupi rasvjetu. Ako ne možete to, ukradite mu bicikl.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 4 minuta
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO