Torba / ruksak za laptope
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Torba / ruksak za laptope

26.02.2007 | 02:36
Evo, ovo bi mogao biti neki vodic kroz torbe za laptop korisnike, ako se naravno ne zasama i oftopica puno hehe.. malo sam gledao forum i fali ovaj topic.

dakle, kakvu torbu ruksak imate, dobre i lose strane itd.. kakve bi htjeli imati, zasto? itd..
26.02.2007 | 04:13
Ja sam sa nabavkom svog 12\"powerbooka prije četiri godine uzeo od tucana ruksak. Torba je još dandanas cijela bez nekakvih vidljivih znakova starosti. Što se tiče funkcionalnosti, tu bih već imao više za dodati. Prvo, odjeljak za laptop je prevelik. a drugo, iako se može otvorite i odvojiti skoro u potpunosti, ipak je pri kraju spojena pa se neda u cijelosti otvoriti kao knjiga. Broj specifičnih pretinaca je za mene premali. Ima ih ali su uglavnom veliki, pa samim time i nepregledni. Već duže vrijeme tražim za sebe idealan ruksak ali ga ne mogu naći.
On bi trebao izgledati ovako.
1. Ruksak
2. Da se u potpunosti može otvoriti kao knjiga
3. Pretinac za laptop koji se čvrsto može zatvoriti
4. Veći broj manjih i preglednih pretinaca kao npr. jedan za konektore (dvi>vga i sl.) drugi za strujne adaptore i kablove, treći za miša, četvrti za slušalice, peti za nekoliko CD/DVD, i ostala klasika, šest za backup disk (externi)
5. središniji prostor za koju knjigu ili u mom slučaju servisni manual
6. cijena do 100 €
26.02.2007 | 08:01
imam Brenthaven Edge I i sasvim mi oke:

+
lijep, stabilan, cvrst, kvaliteta, osjecaj da je laptop na sigurnome

-
nema bas pretinaca, nestane osim laptopa nista, ni napajanje... volio bi da je ruksak a ne preko ramena

zakljucak:
s obzirom da je 13 incni laptop, stane torba u torbu pa mi edge sluzi samo kao kaver za meka... torba je oke samo za prijenos samog laptopa i niceg vise ali u toj ulozi je besprijekorna
26.02.2007 | 22:25
Uh, evo ja sam mjesecima trazio dobar ruksak jer sam non stop na putu, i treba mi nesto robusno i prakticno.
Imam i Boblbee Megalopolis (www.boblbee.com). Odlicna za ledja, nepraktican za laptop i dosta glomazan, tako da uglavnom stoji u kutu sobe.
Na kraju mi je pukao film i imao sam impulse buy pred par tjedana i kupio Crumpler ruksak sto sam zazalio jer ima opscenu cijenu, a strahovito je nepraktican kad je rijec od pristupu unutrasnjosti. Alis to je tu je, doima se vrlo solidno i nazalost trajati ce dugo. )
Cini mi se na kraju da Targus i Kensington imaju najbolju i najrazumniju ponudu istih...pogledaj i www.dicota.de, imaju odlicnih modela, vidio sam da Gramat ima u ponudi njihove proizvode. Uglavnom, i dalje nisam nasao savrseno rjesenje.
26.02.2007 | 22:42
riba, pa ti imas padobran!!!

ja imam torbu, ali sam htio vidjet isto imaju drugi, i napraviti dobar topic gdje ce buduci kupci mozda naci svoje taske

ja imam Golla Camo 15\", http://www.golla.fi

posto je imam tek 2 tjedna, za sada imam samo pozitivne stvari.

+
unutra se nalazi neoprene slive, tako da se moze izvuci i nositi u nekom normalnom ruksaku, sto mi puno znaci. prostora ispred ima oko 4-5cm sirine, znaci za misonju, punjac, mali 1.8 disk, olovku, koji papir ili notez, 2 patent pretinca i jedan secret, iza, valjda za dokumente.
/iako ne volim kada teglim na ramenu 15kg opreme. mislim da je ovo idealno za par sitnica koje trebate nosit uz posao, i ono najbintije, office
-
ako mogu to stavit pod nedostatak, ne stane externi disk, mozda brdo onih dodatnih konektora, no ako to sve nosim, znaci da nosim i par gaca, pa nosim vecu torbu, pa me to ne zabrinjava za sada tolko.

i meni najbitnija stvar zbog koje sam isao na ovu shemu, je da torba ne izgleda da je laptop nutra i ne pise na njoj 'ukradi me', a posto zivim u mexico cityu, to mi je jaaako bitno.

i ovo je proslogodisnji model, pa ga nema na webu, samo novi modeli.
26.02.2007 | 22:45
Riba je napisao:
..pogledaj i www.dicota.de, imaju odlicnih modela, vidio sam da Gramat ima u ponudi njihove proizvode. Uglavnom, i dalje nisam nasao savrseno rjesenje.

ove mi se svidjaju, nisam gledao cijene, no na dobroj torbi ne treba stedit, jer poslje mozes samo zalit. svidja mi se sva serija pogotovo College motion, hehe
27.02.2007 | 23:36
dadopg je napisao:
Riba je napisao:
..pogledaj i www.dicota.de, imaju odlicnih modela, vidio sam da Gramat ima u ponudi njihove proizvode. Uglavnom, i dalje nisam nasao savrseno rjesenje.

ove mi se svidjaju, nisam gledao cijene, no na dobroj torbi ne treba stedit, jer poslje mozes samo zalit. svidja mi se sva serija pogotovo College motion, hehe

Zanimljivo, upravo sam i ja bio bacio oko na College Motion, ali imali su samo jedan primjerak u trgovini i bio je u dosta losem stanju od pustog isprobavanja pa je to propalo.

Sto radis u Mexico Cityju?
28.02.2007 | 00:58
Riba je napisao:
dadopg je napisao:
Riba je napisao:

Zanimljivo, upravo sam i ja bio bacio oko na College Motion, ali imali su samo jedan primjerak u trgovini i bio je u dosta losem stanju od pustog isprobavanja pa je to propalo.

Sto radis u Mexico Cityju?

zivim, prije par dana sam se vratio u hr, no za koji mjesec se selim opet.
torbe su zakon iako sam vidio neke modele koji nisu na siteu
03.03.2007 | 03:13
malo je laptopasa ovdje hm hm
ili koristite vrecicu nekog super marketa

ajde, jel netko isfurao neku torbu za macpro ili neki g5,, ono tipa lan zurka ha?

nemojte se sramiti svojih torbi,, ))
  • User
  • Posjetitelj
03.03.2007 | 09:04
Mene zanima torba za iMac (i da unutra stanu tipkovnica, mis i power kabel)... sumnjam da ce neko PM G5 ili Mac Pro nosit na LAN party s obzirom na cijenu i poslovnu orijentaciju korisnika tih masina hehe, ali iMac G5 i iMac Intel su mi nekako naj kompovi za to (osim laptopa, ofkors)

no mene ne zanima igranje ali eto trebo bi iMac povremeno nosit tu i tamo pa me interesira neka torba. Neprakticno mi ga je malo teglit u kutiji...
03.03.2007 | 09:15
lookie here:
www.timbag.net
03.03.2007 | 17:56
wuu kako dobro,, onaj za cinemu me najvise zanima
bas su fora.. no i cijene su interesantne
04.03.2007 | 02:55
Prvo Powerbook u ovo:

www.tucano.it/ITA/html_esterno/new_folders/frame_folders.htm

pa onda sve skupa s ostalim stvarima u ovo:

store.etnies.com/Products/products.aspx?...7&prodid=852

04.03.2007 | 07:50
ja sam uzeo booq torbu za powerbook i jako sam zadovoljan

www.booq.de/Detail.bok?no=436
05.03.2007 | 00:27
Svaka torba pored booq torbe izgleda u najmanju ruku smiješno, ali booq je skuuup!
30.03.2007 | 05:42
zna li netko ima li u nas distributera nekih faajn torbi za macbook?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 20 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO