Torba / ruksak za laptope
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Torba / ruksak za laptope

26.02.2007 | 02:36
Evo, ovo bi mogao biti neki vodic kroz torbe za laptop korisnike, ako se naravno ne zasama i oftopica puno hehe.. malo sam gledao forum i fali ovaj topic.

dakle, kakvu torbu ruksak imate, dobre i lose strane itd.. kakve bi htjeli imati, zasto? itd..
26.02.2007 | 04:13
Ja sam sa nabavkom svog 12\"powerbooka prije četiri godine uzeo od tucana ruksak. Torba je još dandanas cijela bez nekakvih vidljivih znakova starosti. Što se tiče funkcionalnosti, tu bih već imao više za dodati. Prvo, odjeljak za laptop je prevelik. a drugo, iako se može otvorite i odvojiti skoro u potpunosti, ipak je pri kraju spojena pa se neda u cijelosti otvoriti kao knjiga. Broj specifičnih pretinaca je za mene premali. Ima ih ali su uglavnom veliki, pa samim time i nepregledni. Već duže vrijeme tražim za sebe idealan ruksak ali ga ne mogu naći.
On bi trebao izgledati ovako.
1. Ruksak
2. Da se u potpunosti može otvoriti kao knjiga
3. Pretinac za laptop koji se čvrsto može zatvoriti
4. Veći broj manjih i preglednih pretinaca kao npr. jedan za konektore (dvi>vga i sl.) drugi za strujne adaptore i kablove, treći za miša, četvrti za slušalice, peti za nekoliko CD/DVD, i ostala klasika, šest za backup disk (externi)
5. središniji prostor za koju knjigu ili u mom slučaju servisni manual
6. cijena do 100 €
26.02.2007 | 08:01
imam Brenthaven Edge I i sasvim mi oke:

+
lijep, stabilan, cvrst, kvaliteta, osjecaj da je laptop na sigurnome

-
nema bas pretinaca, nestane osim laptopa nista, ni napajanje... volio bi da je ruksak a ne preko ramena

zakljucak:
s obzirom da je 13 incni laptop, stane torba u torbu pa mi edge sluzi samo kao kaver za meka... torba je oke samo za prijenos samog laptopa i niceg vise ali u toj ulozi je besprijekorna
26.02.2007 | 22:25
Uh, evo ja sam mjesecima trazio dobar ruksak jer sam non stop na putu, i treba mi nesto robusno i prakticno.
Imam i Boblbee Megalopolis (www.boblbee.com). Odlicna za ledja, nepraktican za laptop i dosta glomazan, tako da uglavnom stoji u kutu sobe.
Na kraju mi je pukao film i imao sam impulse buy pred par tjedana i kupio Crumpler ruksak sto sam zazalio jer ima opscenu cijenu, a strahovito je nepraktican kad je rijec od pristupu unutrasnjosti. Alis to je tu je, doima se vrlo solidno i nazalost trajati ce dugo. )
Cini mi se na kraju da Targus i Kensington imaju najbolju i najrazumniju ponudu istih...pogledaj i www.dicota.de, imaju odlicnih modela, vidio sam da Gramat ima u ponudi njihove proizvode. Uglavnom, i dalje nisam nasao savrseno rjesenje.
26.02.2007 | 22:42
riba, pa ti imas padobran!!!

ja imam torbu, ali sam htio vidjet isto imaju drugi, i napraviti dobar topic gdje ce buduci kupci mozda naci svoje taske

ja imam Golla Camo 15\", http://www.golla.fi

posto je imam tek 2 tjedna, za sada imam samo pozitivne stvari.

+
unutra se nalazi neoprene slive, tako da se moze izvuci i nositi u nekom normalnom ruksaku, sto mi puno znaci. prostora ispred ima oko 4-5cm sirine, znaci za misonju, punjac, mali 1.8 disk, olovku, koji papir ili notez, 2 patent pretinca i jedan secret, iza, valjda za dokumente.
/iako ne volim kada teglim na ramenu 15kg opreme. mislim da je ovo idealno za par sitnica koje trebate nosit uz posao, i ono najbintije, office
-
ako mogu to stavit pod nedostatak, ne stane externi disk, mozda brdo onih dodatnih konektora, no ako to sve nosim, znaci da nosim i par gaca, pa nosim vecu torbu, pa me to ne zabrinjava za sada tolko.

i meni najbitnija stvar zbog koje sam isao na ovu shemu, je da torba ne izgleda da je laptop nutra i ne pise na njoj 'ukradi me', a posto zivim u mexico cityu, to mi je jaaako bitno.

i ovo je proslogodisnji model, pa ga nema na webu, samo novi modeli.
26.02.2007 | 22:45
Riba je napisao:
..pogledaj i www.dicota.de, imaju odlicnih modela, vidio sam da Gramat ima u ponudi njihove proizvode. Uglavnom, i dalje nisam nasao savrseno rjesenje.

ove mi se svidjaju, nisam gledao cijene, no na dobroj torbi ne treba stedit, jer poslje mozes samo zalit. svidja mi se sva serija pogotovo College motion, hehe
27.02.2007 | 23:36
dadopg je napisao:
Riba je napisao:
..pogledaj i www.dicota.de, imaju odlicnih modela, vidio sam da Gramat ima u ponudi njihove proizvode. Uglavnom, i dalje nisam nasao savrseno rjesenje.

ove mi se svidjaju, nisam gledao cijene, no na dobroj torbi ne treba stedit, jer poslje mozes samo zalit. svidja mi se sva serija pogotovo College motion, hehe

Zanimljivo, upravo sam i ja bio bacio oko na College Motion, ali imali su samo jedan primjerak u trgovini i bio je u dosta losem stanju od pustog isprobavanja pa je to propalo.

Sto radis u Mexico Cityju?
28.02.2007 | 00:58
Riba je napisao:
dadopg je napisao:
Riba je napisao:

Zanimljivo, upravo sam i ja bio bacio oko na College Motion, ali imali su samo jedan primjerak u trgovini i bio je u dosta losem stanju od pustog isprobavanja pa je to propalo.

Sto radis u Mexico Cityju?

zivim, prije par dana sam se vratio u hr, no za koji mjesec se selim opet.
torbe su zakon iako sam vidio neke modele koji nisu na siteu
03.03.2007 | 03:13
malo je laptopasa ovdje hm hm
ili koristite vrecicu nekog super marketa

ajde, jel netko isfurao neku torbu za macpro ili neki g5,, ono tipa lan zurka ha?

nemojte se sramiti svojih torbi,, ))
  • User
  • Posjetitelj
03.03.2007 | 09:04
Mene zanima torba za iMac (i da unutra stanu tipkovnica, mis i power kabel)... sumnjam da ce neko PM G5 ili Mac Pro nosit na LAN party s obzirom na cijenu i poslovnu orijentaciju korisnika tih masina hehe, ali iMac G5 i iMac Intel su mi nekako naj kompovi za to (osim laptopa, ofkors)

no mene ne zanima igranje ali eto trebo bi iMac povremeno nosit tu i tamo pa me interesira neka torba. Neprakticno mi ga je malo teglit u kutiji...
03.03.2007 | 09:15
lookie here:
www.timbag.net
03.03.2007 | 17:56
wuu kako dobro,, onaj za cinemu me najvise zanima
bas su fora.. no i cijene su interesantne
04.03.2007 | 02:55
Prvo Powerbook u ovo:

www.tucano.it/ITA/html_esterno/new_folders/frame_folders.htm

pa onda sve skupa s ostalim stvarima u ovo:

store.etnies.com/Products/products.aspx?...7&prodid=852

04.03.2007 | 07:50
ja sam uzeo booq torbu za powerbook i jako sam zadovoljan

www.booq.de/Detail.bok?no=436
05.03.2007 | 00:27
Svaka torba pored booq torbe izgleda u najmanju ruku smiješno, ali booq je skuuup!
30.03.2007 | 05:42
zna li netko ima li u nas distributera nekih faajn torbi za macbook?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, florijan, Gjuroo, Riba, smayoo, Anonimci (788)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO