Apple Event - 12.9.2018.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Event - 12.9.2018.

08.09.2018 | 15:56
Pozdrav svima za početak

Otvaram ovu temu za Event koji će se održati u srijedu.

Zanima me koja su vaša očekivanja? Što će novo predstaviti? Da li će samo predstaviti novi iPhone ili će nešto i od Mac-ova?

Bilo bi zanimljivo kada bi izbacili novi Mac Mini i Macbook Air koji nisu osvježili već par godina.

Sve u svemu raspišite se, pa da malo razmjenimo mišljenja.
08.09.2018 | 16:13
Mislim da neće biti ništa ni od Minija, ni od Aira (Air je koncept koji se, logično, napušta jer kanibalizira druge modele), a niti od Mac Pro. Evidentno guraju samo ono što je uber-šminka da se može što skuplje prodavati.
08.09.2018 | 17:02
O iPhoneima neću, iPad ok, to je sve evolucija, kao i moguće novi Apple Watch. Ništa od toga me posebno ne zanima.

- Mogli bi izdati ažurirane iMacove, vrijeme im je, dakle 6-core procesori i modernije grafičke uglavnom.
- Moglli bi izdati novi MacBook/Air, tj. objediniti te modele u jedan, dakle novi low-end prijenosnik.
- Volio bih da se pojavi novi Mac mini, kakavgod bio, ali tome dajem 50:50.
- Novi Mac Pro znamo da se neće pojaviti do dobrano u 2019.
- Neka nova tehnologija iz VR/AR domene... ne znam, mislim da je prerano, iako znamo da na tome rade.
08.09.2018 | 18:24
Biti će sigurno naglasak na novi iOS 12, sa nekim novim iznenađenjima, nova linija iPhone-a sa mogućnošću bežičnog punjena, izbacivanje home tipke, možda koja nova boja, jeftiniji X?!?

Možda će predstaviti ojačane modele MacBook Pro, ne nadam se previše nečem revolucionarnom, Apple je uvijek uvodio postepene promjene u svoje proizvode.
08.09.2018 | 20:36
Ja jedva čekam CarPlay u kombinaciji sa Wazeom.
08.09.2018 | 21:22
drazenp1706 kaže:
Možda će predstaviti ojačane modele MacBook Pro, ne nadam se previše nečem revolucionarnom, Apple je uvijek uvodio postepene promjene u svoje proizvode.

Ma kakve "ojačane" MacBook Pro, pa tek da su počeli isporučivati nove serije, novog MacBook Pro neće sada biti barem godinu dana, ako ne i duže.
08.09.2018 | 21:46
Pa zar nisu home tipku već na iPhone X izbacili?
Za bežično punjenje im je već krajnje vrijeme.
08.09.2018 | 21:54
Kakvo uvođenje bežičnog punjenja, tko je ovdje zapeo u vremenu?

Pa još 8-ica ima bežično punjenje!
08.09.2018 | 22:44
A jel? To mi je promaklo...
09.09.2018 | 12:04
Navodno jeftiniji iPhone 6,1 LCD neće stajati 699$, nego 850$, ja ne mogu vjerovati koliko su to visoke cijene, ali dok ima kupaca biti će i toga nažalost.

Koliko će onda tek stajati iPhone sa OLED zaslonom( iPhone XS i XS MAX)?!
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.09.2018 | 12:25
invictus kaže:

Koliko će onda tek stajati iPhone sa OLED zaslonom( iPhone XS i XS MAX)?!

Jako puno.
09.09.2018 | 14:32
Apple prijenosnici budu jeftiniji od telefona.
10.09.2018 | 13:22
Moguće da će jedan ili dva nova modela iPhone-a imati Dual-sim(mogućnost umetanja dvije kartice).

To svakako ne bi bilo loše, ali mislim da će to biti samo za Kinu i tamo neke lijeve države.
10.09.2018 | 14:15
Zanimljiv pogled na svijet.
10.09.2018 | 15:17
Canonian kaže:
Ja jedva čekam CarPlay u kombinaciji sa Wazeom.

Ja se ne bi oslanjao na to, CarPlay donosi "okljaštrenu" verziju nekih aplikacija. Čekam jailbreak za 11.4.1 da stavim CarBridge i mogu koristiti punokrve aplikacije sa svim funkcionalnostima.
11.09.2018 | 08:26
Ja samo želim bugless iOS. I unaprjeđenje Portrait/Lighting modea.
12.09.2018 | 09:28
čekamo nestrpljivo (i usput, kao, nešto radimo)

Capture_2018-09-12-2.PNG
12.09.2018 | 11:37
Meni je od ovog eventa najvažniji iOS 12. Živo me zanima kako će se mobitel ponašati s tim OS-om.

Osim toga će biti zanimljivo vidjeti cjenovne razrede novih mobitela. iPhone XS i XS MAX moraju biti skuplji od iPhonea X, koji opet mora biti skuplji od iPhonea XC. Ali s obzirom da Apple više neće proizvoditi iPhone X, to bi mogla biti prilika za nešto jeftiniju kupnju high-end modela dok se ne rasproda. Pitanje je koliko će Apple obratiti pozornost na taj mobitel i gdje će ga smjestiti po cijeni, tj. koliko ispod iPhonea XS. Ako budu preblizu po cijeni, neće se isplatiti kupiti iPhone X. Onda opet, možda ga kompletno maknu iz prodaje.

Tako da mislim da bi kratko vrijeme iPhone X mogao biti dostupan po prihvatljivijoj cijeni (dok se ne rasprodaju zalihe) i to bi zapravo mogao biti najbolji deal za iPhone nakon ovog eventa. Sve je to jako skupo, ali mi se čini da se iPhone XC ne isplati zbog slabijeg ekrana i lošije kamere. Ideja da se radi o "budget" modelu ne znači ništa jer je to i dalje ozbiljan novac, čini mi se da će biti "budget" samo po tehničkim specifikacijama, po cijeni baš i ne. Baš me zanima kako će Apple tu napraviti raspored, jer inače verzija stara godinu dana padne za sto dolara kada izađu novi telefoni, ali sada imamo C model i prestanak proizvodnje X-a...
12.09.2018 | 12:23
Ja se nadam da će osvježiti macbook air. Po svemu mi odgovara, ali potrban mu je novi procesor, i u top model 16 GB RAM + retina ekran
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 49 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, drlovric, Riba, tino1, Anonimci (627)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO