Molimo, logirajte se

Samo članovi mogu sudjelovati u temama na ovome forumu. Morate se registrirati ili logirati ako želite aktivno sudjelovati.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 11 minuta
  • m@xym: Nema na čemu.
  • invictus: m@xym - hvala na objašnjenju
  • m@xym: Jedan puni ciklus je 100%, nema veze na koliko posto si počeo puniti bateriju, a na kojem postotku si prestao. Recimo, jedan puni ciklus je ako si dans punio bateriju od 50% do 100% i ope sutra od 50% do 100%..A, isto je i ako 5 dana zaredom napuniš samo 20% baterija (nebitno da li je punjenje od 10% do 30% ili od 60% do 90%). Postotak napunjenosti baterije jedino utječe na njezinu dugotrajnost
  • invictus: Koliko na Macbooku je jedan ciklus punjenja baterije? Ispod koliko % baterija mora pasti, da bi se računao jedan ciklus punjenja?
  • Daddo: ajmo za početak otvorit temu na forumu u kojoj ćemo raspravljati o tome?
  • andy: @grof USB 2.0 mi daje oko 32, a USB 3.0 oko 95
  • andy: ajmo biti malo konstruktivniji od "tvoja oprema je smeće, baci ju i kupi novu"...
  • drpongrac23: @grof - baci te diskove u ropotarnicu povijesti i uzmi jedan vanjski Samsung SSD sa usb-c konekcijom.
  • grof: Nisu upitnici, smajlić je :)
  • grof: Daddo, znači, to je normalno. Samo sam to htio doznati. ????
  • MAK: Zanimljiva meditacija o procesorima u stolnim macovima
  • MAK: Zanimljiva meditacija o procesorima u stolnim macanima
  • Daddo: Imaš (pra)stare diskove sa bar 3 kontrolera između diska i računala.. kakve rezultate očekuješ?
  • grof: Thx cariblanco, no već imam app, samo nisam baš siguran da su reyultati kakvi bi trebali biti, pa bih ih volio usporediti sa nečim. Našao sam na netu gdje lik mjeri externe SSD i dobiva brojke od 500Mb/s i ne znam da li je SSD toliko dobar ili su moji diskovi toliko loši.
  • cariblanco: skini taj app, besplatan je
  • cariblanco: [link]
  • grof: Tražim ali ne nalazim . Može kakav hint kad i gdje si to postao?
  • grof: thx, idem pogledat.
  • dpasaric: Imaš BlackMagic disk testove za većinu strojeve koje sam testirao u prikazima ovdje, pa malo pogledaj vrijednosti
  • grof: zanimaju me uobičajene vrijednosti za HDD na USB 2.0 i 3.0 . Diskovi 2 su) su od 640nGb Samsung) i 2 TB (Kinez). Ovaj drugi bi , kao trebgao ,biti USB 3.0 no na mini macu m1 oba daju otpilike iste rezultate (oko 36Mb/s). Nekako mi se to čini malo....?
  • grof: Koristi li netko blackmagic disk speed test?
  • Dijete: menu bar text i ikone budu centrurane.. dodatno bih volio da mi se svaki novi prozor otvori u sredini monitora… win11 dock bar u sredini fakat ima smisla na velikim monitorima i hocu hocu hocu to… i pisao sam im u vise navrata, mozda da im Paso napise, njega slusaju, ko ce slusat deriste…
  • Dijete: Pokusao sam i nisam uspio tvikat macos da mi
  • Dijete: Ja sam pokusao hakirat macos da
  • drlovric: Izgleda fino na prezentaciji, vidjet cemo sta ce Apple ponuditi u tom segmentu. Oni obicno dodju zadnji na party, ali ponude naugladjenije i najbolje rjesenje stvari koje vec postoje :)
  • andy: jedan update za Siri dovodi macOS na istu razinu...
  • Zdravac: Ma kakvi windowsi!
  • andy: ništa posebno, zašto bi itko prešao na Windows zbog malo nabrijane Cortane?
  • mbp2009: može li ai pomoći za debug i troubleshooting lmao
  • rusty: @soffoklo - pa, sretno im bilo. Krasno je tamo na windows strani...
  • Soffoklo: Ako Apple na ovogodišnjem WWDC-u ne predstavi neki odgovor na ovo iz Microsofta predviđam sve veću tranziciju s macOS-a na Windowse: [link]
  • andy: thanks kupus
  • kupus: @andy vidi u ram servisu, možda oni nešto uspiju skemijat
  • mbp2009: šteta da nije umro kad je nosio vjenčano odijelo, a ne tek puno kasnije :)
  • smayoo: Doduše, i Tito se odijevao u bijelo, kao Papa... :D
  • smayoo: Ne znam ja... meni su i kardinali sumnjivi. Na kraju krajeva, isto su odjeveni u crveno. :P
  • Dijete: Don’t panic… ;)
  • Dijete: Priznajem… al sam se i sa kardinalom Kuharicem druzio… tako da kaj se mene tice ravnoteza medju zvijezdama je odrzana…
  • Daddo: happy towel day
  • smayoo: Priznaj da si nosio štafetu, komunjaro stara! ;)
  • Dijete: Sretan Dan Mladosti!
  • smayoo: Mislio sam na Proud Mary, naravno... :)
  • smayoo: RIP, Tina. Idem si pustiti Rollin' on the River u njenu čast...
  • Riba: O bokte, sto je iduce, Joan Collins??
  • drpongrac23: Otišla i Tina Turner. R.I.P.
  • drpongrac23: U blizini računala se ništa "ne jede, ne pije i ne puši". Staro pravilo :)
  • smayoo: Piši u forum
  • andy: proliveno piće po MacBooku Pro 14". Store Cvjetni kaže 1695 € za popravak. y/n?
  • mbp2009: ako je bio zadnjih 5-6 godina aktivan, onda normalno da su imali povrat kad je bilo bull trziste
  • halqicya: da presječem: iPhone 5s, Space Grey, 16 GB, s punjačem i adapterom - 40 EUR

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%