EU želi uvesti porez na linkove i cenzuru sadržaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

EU želi uvesti porez na linkove i cenzuru sadržaja

18.06.2018 | 07:43
@Soffoklo je dao u vikalici link, a ja mislim kako je tema interesantna.

Što mislite o ovome i o ostalome što EU na "mala vrata" ugurava kao "zakon" članicama EU.
18.06.2018 | 08:35
Zakone svugdje i uvijek guraju interesne skupine i oni uvijek služe nečijim partikularnim interesima. Nažalost, dozvoljavamo da nam takve društvene "elite" vladaju.
18.06.2018 | 10:31
Stvara se IV Reich?
18.06.2018 | 11:10
Mislim da će više nalikovati Huxleyevoj "Brave New World" distopiji
18.06.2018 | 16:52
Otupljenost mase koja više ne reagira na loše pojave može dovesti do potpune distopije. Uzrok je vjerojatno u tome što je razvoj civilizacije doveo do toga da je kritičnoj masi dovoljno dobro i da je prekomotna za bilo kakvu pobunu, rizik i promjenu.
19.06.2018 | 11:19
dpasaric kaže:
Otupljenost mase koja više ne reagira na loše pojave može dovesti do potpune distopije. Uzrok je vjerojatno u tome što je razvoj civilizacije doveo do toga da je kritičnoj masi dovoljno dobro i da je prekomotna za bilo kakvu pobunu, rizik i promjenu.

Slazem se, kao i vjerojatno vecina. No mene zanima, sto pokrece one koje dovode ovakve promjene. Meni je uvijek u cilju poboljsat nesto u cemu dodem u doticaj. Zasto se agende stvaraju u smislu protivljenja ljudi i civilizacije.
19.06.2018 | 13:44
Pokrece najstariji motiv - novac a temeljena je na najstarijoj mani - pohlepi.
19.06.2018 | 15:20
stefanjos kaže:
dpasaric kaže:

Slazem se, kao i vjerojatno vecina. No mene zanima, sto pokrece one koje dovode ovakve promjene. Meni je uvijek u cilju poboljsat nesto u cemu dodem u doticaj. Zasto se agende stvaraju u smislu protivljenja ljudi i civilizacije.

Ne interesira njih ni civilizacija, ni napredak slobodnim učenjem, ni objektivno širenje informacija njih samom zanima kontrola i novac. Kontrola da im neko ne podpili stolicu na kojoj su skladištili svije debele guzice a novac da mogu platiti svoju moć. To je moji ljudi još jedan razlog da razmišljamo o Proxy-ima i Darknetu. Pa neka oni sebi naprave net u kojem niko normalan nije.
19.06.2018 | 15:41
Badava ti i pProxy i Darknet ako nemas svoju mrezu jer mreza pod njihovom sapom ne bude radila ako ti mislis. Svojevremeno su posrojale antene prema Sloveniji gdje je internet bio daleko jedtiniji, a u Novom Zagrebu je mislim bila WiFi mreza mimo operatera s nekima koji su nudili izlaz na internet (sto je ilegalno ali tehnicki izvedivo).
Ja u Centru se mogu hebati sa starkeljama oko sebe.
20.06.2018 | 06:56
zabac kaže:
Badava ti i pProxy i Darknet ako nemas svoju mrezu jer mreza pod njihovom sapom ne bude radila ako ti mislis. Svojevremeno su posrojale antene prema Sloveniji gdje je internet bio daleko jedtiniji, a u Novom Zagrebu je mislim bila WiFi mreza mimo operatera s nekima koji su nudili izlaz na internet (sto je ilegalno ali tehnicki izvedivo).
Ja u Centru se mogu hebati sa starkeljama oko sebe.

Ne kužim. Objasi mi to. Serveri su tu. I ostat će?
20.06.2018 | 07:44
Preko koga misliš odlaziti na interner?
Kako se misliš probijati kroz zabrane koje će sustav nametnuti?
Već su operateri htjeli ograničiti korištenje interneta (Viber, WhatsApp, Skype ...) i nisu im dozvolili.
Kina ima restrikcije na neke stranice (koje se mogu zaobići ali je legalnost upitna).

O kojim serverima prićamo? Kako su oni povezani? Tko regulira međusobni promet?
20.06.2018 | 10:19
Mislim da je ovdje razlika u tome što se nameće restrikcija na sadržaj koji je smješten na serverima, a ne sam pristup uslugama.
To je bilo za očekivati, prije ili kasnije. Srećom, internet je medij kojeg se teško "stavlja u kavez". Onima koji su dovoljno motivirani neće nikad nijedan sadržaj ni usluga ostati nedostupni, bez obzira na bilo koju zabranu.
20.06.2018 | 12:23
tino1 kaže:
stefanjos kaže:
dpasaric kaže:

Ne interesira njih ni civilizacija, ni napredak slobodnim učenjem, ni objektivno širenje informacija njih samom zanima kontrola i novac. Kontrola da im neko ne podpili stolicu na kojoj su skladištili svije debele guzice a novac da mogu platiti svoju moć. To je moji ljudi još jedan razlog da razmišljamo o Proxy-ima i Darknetu. Pa neka oni sebi naprave net u kojem niko normalan nije.

Nismo mi valjda jedine naivne budale u ovoj klasi di jesmo. Mislim na nas, ljude bez nekakve kontrole i moci. :/
21.06.2018 | 06:07
stefanjos kaže:

Nismo mi valjda jedine naivne budale u ovoj klasi di jesmo. Mislim na nas, ljude bez nekakve kontrole i moci. :/

Na žalost jesmo! Nama se daje samo dojam da imamo moć. Kroz privid demokracije. Važne stvari se uvijek dobro kamufliraju, nedovoljne ili lažne informacije skreću foxus u krivom smjeru tako da u pozadini ima dovoljno mjesta za proguravanje nekih lobističkih i klijentalističkih pravila. Tek kad nekome padne u oko da se radi o nekom sranju koje nam spremaju, krene polako opći diskurs u najviše slučajeva prekasno da bi se stvorila neka kritična masa. Najtragičnije je da se za neke promjene treba pokrenuti "Suveren" koji je uredno ne informiran, a i promjene se mogu desiti samo savku legistativnu preiodu koja je uvjek dovoljna da se zaboravi šta su u zadnjoj usrali da bi ih se moglo ne biranjem kazniti.
U ostalom ne tješi me ni malo što smo "jedine budale", jer svejedno koliko "budala" ima osim nas ne mijenja činjenicu da smo "budale".
21.06.2018 | 09:25
@tino1, napokon da ja nism taj koji siti "zaostale desnicarske" ideje.
Napredni "liberali" i ostali napredni (antife i ostali koji se nisu odmakli od 1945.) guraju nas u anarhisticko drustvo s jedne strane i totalitaristicko drustvo s sruge strane.
Politicke elite budu suvereno vladale ruljom koja bude zivjela u kaosu.
Prognoze za totalno unistenje sve su izvjesnije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 2 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO