A/V adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

A/V adapter

05.05.2018 | 13:30
Kako sam van tih tokova pa više neznam ni gdje šta tražiti, a mjenja se svako malo, ima među vama koji si u tijeku te mi mogu olakšat traženje riješenja.
Novi STB od HTa ima samo HMDI izlaz a TV na kojeg šalje signal ima HDMI ( te 2 Skart konektora za in a cinch A/V ima samo ulaz). To bi trebao spojiti na projektor koji ima samo cinch ulaze.
Sa starim STBom nije bilo problema jer je imao cinch izlaze. Kako novi ima samo HDMI , zanima me ima li razdjelnik sa takovim ulazom i više tipova izlaza ili neka druga solucija.
Varijanta mi je i da sa TVa na Skart izlaz stavim Skart-Cinch adapter pa da vodim signal sa njega do projektora.
To mi treba sumještaninu za spojit projektor na terasu da mu gosti mogu gledati SP.
Otvoren sam za sve sugestije !
05.05.2018 | 13:46
Nažalost to ti više nije samo adapter, nego ozbiljan dekoder koji digitalni hdmi mora pretvoriti u klasični analogni komponentni (ili kompozitni) pal signal

Vjerojatno ima nešto, ali sumnjam da je jeftino.
Evo npr ovaj
m.conrad.hr/HDMI-na-RCA%2FSCART-konverto...SUM5zaoaArypEALw_wcB
05.05.2018 | 14:02
Da, to sam i mislio, samo imam problem jer STB ima samo jedan izlaz. U međuvremenu sam kopao po radionici i našao jedan Skart -RCA in-out adapter. Drugi "problem" je to što trebamo 12m tog kabla do projektora, a ovi što imam su audio kablovi i slika je nešto lošija. Kablove bi naručili nešto bolje kvalitete u svakom slučaju jer je projektor malo radio, možda mjesec dana u godini u zadnjih 3-4 god. te ga ne želi mijenjati kad je dobar.
@ smayoo, znači, konverter koji bi imao HDMI ulaz i izlaz te još ostale analogne izlaze bi vjerovatno bio dosta papren.
Onda mi vjerovatno ostaje kao solucija taj Skart adapter na izlaz TVa !?
05.05.2018 | 14:08
To ti je totalno sranje od slike što god radio
05.05.2018 | 14:26
Ima li kakav drugi način, putem WiFia ili drugim načinom, bez zamjene projektora ili se preporuča mijenjati projektor? Već sam zahrđao , jer sam dugo van struke , pa me pregazilo vrijeme.
05.05.2018 | 15:23
Postoji više načina, ali svaki uključuje kupovinu điđe u rangu cijene 70-150€
Rješenje koje je jeftino je da si napraviš sam svoju scart/cinch skretnicu. Višepolna preklopka 1-0-2, kutija, žica i konektori.
05.05.2018 | 15:59
Ja puštam komponentni signal kroz 12m kabel i slika je fenomenalna. Komponentni signal je najbolje od analogije što se može dobiti.
Da li ptojektor ima komponentni ulaz?
Možda otražiti HDMI to Component adapter. Nešto ovakvo.
www.amazon.com/Tensun-Component-Converte...oaxial/dp/B01EMN8FMA

Inaće i ja tragam za nečm takvim, ali ne bi kupovao preko interneta neprovjereno.
05.05.2018 | 19:33
ima i ovako nesto,kod mene u Srb je oko 10 eura,ali je sve to iz Kine,i zavrsava posao....
Prilozi:
05.05.2018 | 20:34
Dečki hvala na trudu. U međuvremenu sam otkrio da TV LG ima samo ulaze a ne i izlaze.
Projektor ima VGA, kompozitni i video ulaz. HTov prijemnik ima samo HDMI izlaz.
Kako kvaliteta slike nije prioritet, u igri je HDMI spliter 1 na 2 ili više te HDMI - RCA konverter. Novi projektor ide od 3 soma kn na više, tako da ta opcija za sada otpada.
Žabac i amsterdamxxx su dali prihvatljivo riješenje, te vjerujem da će ići u tom smjeru.
U svakom slučaju, javim rezultate za nekog u sličnoj situaciji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 8 minuta
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO