Pozdrav iz Londona
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz Londona

01.04.2018 | 10:26
Tko zna gdje je ovo, da čujem!

IMG_8606_2018-04-01.JPG
01.04.2018 | 10:51
Kip kraljice Ane ispred katedrale svetog Pavla, po naški.
Dobra caka, prvo sam mislio da je Victoria u mlađim danima, ali ne može biti jer je njen kip u starijim danima vladavine, pa je statua i deblje žene.
EDIT:
Baš sam si mislio di ste sada otprilike, Smayoo. Vi ste avionom išli do Londona, pa ćeš tamo unajmiti karavan? Ja sam mislio da ste od Rijeke išli rent-a-karavanom.
EDIT 1:
Ali to nije Tudorica, prvo sam napisao da je - moram biti iskren. To je ona kći od Jamesa II, koji se svađao s Parlamentom, pa su ga smjenili (zar nisu i ubili?) i postavili na tron njegovu kći. Bill of Rights i to. U svakom slučaju, dobar zadatak.
01.04.2018 | 11:00
Super. Stavi još koju fotku za one koji nisu nikad bili u Londonu.
01.04.2018 | 11:04
Evo!

IMG_8610.JPG
01.04.2018 | 11:06
Jel tebi to fino?
Iskreno?
01.04.2018 | 11:08
Kloba kaže:
Vi ste avionom išli do Londona, pa ćeš tamo unajmiti karavan? Ja sam mislio da ste od Rijeke išli rent-a-karavanom.

Niks kamper ovog puta. Avionom, Klagenfurt - Gatwick pa vlakom do Londona.
Tri dana smo u Londonu, vozimo se Tubeom i double-deckerima, onda rent-car i 4 dana West Midlands i Wales, noćenja AirBNB.
01.04.2018 | 11:12
Aj dobro. Kada stigneš daj još koji zadatak - oštri um.
01.04.2018 | 11:12
Kloba kaže:
Jel tebi to fino?
Iskreno?

Kad je dobar crni čaj bez začina, i kad je pristojno mlijeko - da, neusporedivo mi je finije od bućkuriša kojeg zovu kavom.
Ja vjerujem u kvalitetu lokalne tradicije. Ne jedem meso i ne pijem pivo u Italiji (osim u Toscani), ne jedem ribu i ne pijem vino u Njemačkoj. Itd.

I - da, naravno - sretan Uskrs svima!
01.04.2018 | 11:16
Nisam bio i nisam probao. Ovo za lokalnu tradiciju se potpuno slažem, ako si tamo - treba probati. Ali, davno nam je bio u posjeti bratić od bake po tati koji živi u Australiji. Pa mu je stara za doručak kuhala čaj (naš) i davala mljeko jer je tako tražio. On se nije tužio (valjda da ne uvrijedi domaćicu), meni je došlo na povraćanje...
I da, sretan Uskrs i tebi i tvojima. Mi smo si međusobno već na Vikalici iščestitali.
01.04.2018 | 12:13
IMG_8615.JPG

IMG_8614.JPG
01.04.2018 | 12:42
Sve najbolje, Smayoo. Uživajte
01.04.2018 | 14:24
@smayoo Jel to Globe Theatre? Guided tour ili solo?
01.04.2018 | 18:29
Guided tour. Ovaj unutarnji dio ne daju ući solo. Ali bilo je super. Dobili smo vrlo dobru i dduhovitu vodičkinju.
01.04.2018 | 18:38
Ajde da vidimo dalje...

IMG_8620.JPG
01.04.2018 | 18:49
Ovo je laganica - Smayoo. Parlament Square. On je mahao kraljici u onom videu za otvaranje Olimpijskih igara u Londonu 2012. kada se "spustila" s helikoptera na stadion, nakon što ju je pokupio 007 Daniel Craig...
Zanimljivost za zgradu Parlamenta, tek je par metara duža od zgrade Parlamenta današnje Mađarske, tadašnje Austro-Ugarske, u kojoj imaš i mapu tadašnje kraljevine i u njoj, naravno, i grada Rijeke.
EDIT:
I tu bi si uzeo guided tour, Parlament im je izgorio, obnovila ga je Victoria na nagovor Alberta - a htio ga je raznjeti bačvama baruta u vrijeme kraljevanja kralja Jamesa I, na dan godišnjeg otvaranja rada Parlamenta u njima jako poznatoj "Gunpowder plot" koju je vodio Robert Catesby, predak današnjeg glumca Kita Harringtona - Jona Snowa iz Game of Thrones...
01.04.2018 | 19:45
Ooooo vidim obilaze se znamenitosti Londona na veliko
Ja sam u East Midlands (20km od Coventrya/Leicestera) pa ako budes svracao javi se
01.04.2018 | 21:25
Uživaj i izvještaj kada naleti nešto fora!
02.04.2018 | 09:39
Evo jedne još lakše...

@mmesko: sutra navečer smo u Birminghamu. Coventry nam je u planu prije toga, prekosutra Warwick i Stratford upon Avon, a za navečer nemamo planova. U četvrtak ujutro nastavljamo prema Walesu, s usputnim stananjem kod Wolverhamptona.
02.04.2018 | 10:04
E, da!
To je Victoria!
Njen izgled prepozna svatko tko je gledao bar jedan dokumentarni film o njoj, ili pogledao koju fotku. Lokacija - The Mall.
Ove sve iduće više neću znati, osim dvorca Kingmakera ako ćeš ga posjećivati. Warwick castle, jel...
Jesu li vam rekli da je ljubičasta kraljevska boja bila? Nisu je smjeli oblačiti niti lordovi u srednjem vijeku.
Koja je to povijest. Milenij kraljevanja - konstanta tradicije.
Mada Danska ima dužu tradiciju, za nekih 50 do 80 godina - ako se ne varam - ali Englezi su Englezi.
Britanci, nakon Dugonogog, zvanog Hammer of Scots.
02.04.2018 | 10:41

Haa haa haa!!!
Jedna za društvo iz Kreativnog odjela!
03.04.2018 | 10:32
Naravno, ovo je interna fora - to svi znamo.
Ja bih samo htio znati još da li ured Kreativnog odjela ima dosta biljaka u prostorijama ili je
stvar u autoru s ovih područja?
EDIT:
Ukoliko ne želite odgovoriti ekipa, ne morate - to je moja znatiželja na dijelu i nije problem nikakav ukolko ovo hoćete sačuvati internim.
03.04.2018 | 12:41
Kloba kaže:
Naravno, ovo je interna fora - to svi znamo.
Ja bih samo htio znati još da li ured Kreativnog odjela ima dosta biljaka u prostorijama ili je
stvar u autoru s ovih područja?
EDIT:
Ukoliko ne želite odgovoriti ekipa, ne morate - to je moja znatiželja na dijelu i nije problem nikakav ukolko ovo hoćete sačuvati internim.

Googlaj Urban jungle kreativni odjel

Evo još jedna lagana...
03.04.2018 | 14:32
Ovo je teško! Baš kako treba biti!
Tower of London kao clue je u pozadini, a jedino bijelo metalno u blizini, no na sjevernoj obali Temze - (koliko znam) jest Golden Eye.
Ali, ne znam da li sam u pravu.
Svakako, jako dobar zadatak!
EDIT:
Stvarno me zanima odgovor. Dalje neću pogađati, neka i drugi okušaju znanje.
03.04.2018 | 17:24
I ja mislim da je to konstrukcija Golden Eye-a.
03.04.2018 | 20:21
Ovo je slika sa London Eye-a
Lagano
@smayoo na zalost radim duge smjene pon-sri i petak (od 8:30-19), tako da sam jedino slobodan u cetvrtak (day off)

EDIT: Koliko si cekao na voznju u redu? Manje od 2 sata?
03.04.2018 | 22:40
London Eye. Toranj iza je od zgrade Parlamenta. Tower of London je na drugu stranu ("iza leđa").
Golden Eye je James Bond film, zar ne? Ima neko mjesto u Londonu koje se tako zove?
Mmesko, a što zapravo radiš? U četvrtak u biti idemo dalje prema zapadu, ali prva stvar ujutro nam je, ovisno o vremenu, ili Midland Air Museum kod Coventry aerodroma (ako bude kiša) ili Black Country Living Museum u Dudleyu (ako ne bude kiša). Ako nam se želiš pridružiti, javi se!
03.04.2018 | 23:33
Ma mislio sam na London Eye, samo sam pomiješao.... Jbg...
A po vrhu one kule sam pomislio da je Tower. Onda je valjda Parlament, ne znam ni sam.
EDIT:
Tek sada sam detaljno pročitao tvoj post i vidio da si sam objasnio o kojem se tornju radi.
Sorry, ja i moje preletavanje postova...
04.04.2018 | 18:59

Birmingham, Bullring trgovački centar
05.04.2018 | 07:03
Lijep ovaj blue screen
Steta, vec imam neke planove za danas prijepodne, slobodan sam jedino popodne
P.S. veterinar
05.04.2018 | 07:31
Tako se i zove.
Blue screen of death. Mislio sam da su prevazišli to u Microsoftu.
Gadna sjećanja mi budi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 55 minuta
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO