Malo o biciklima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Malo o biciklima

17.06.2018 | 10:12
Dobar dio koji ima ZG tablice nije iz Zagreba.
U Zagrebu ima najmanje Purgera.
Savu tesko da budu ikad maknuli, a to nije u moci gradonacelnika.
Kakve su to majmunske teze da problem prometa Zagreba znaju bolje oni koji ne zive u njemu?
Problem prometa, sto se mene tice, su nasilnici na biciklu koji vize nogostuom.

Recimo Split, on ima fenomenalno rjesen promet. Kad idem prema Peljescu projde po autoputu pokraj njega i siguran sam kako nema guzve. Posto ne zivim u Splitu ja najbolje znam njegove probleme.
17.06.2018 | 10:40
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači. Ipak moramo biti objektivni. Količina prometa, križanja, čvorova itd. jednostavno zahtjevaju brze reakcije, preglednost, koncentraciju. Zagrepčane uvijeti na terenu tjeraju da budu bolji vozači. To što netko trubi, a i ja se ponekad nađem među njima, je uglavnom zato što se majmun nađe za volanom koji je u svemu samo ne u prometu. Ponekad mi je žao što nekad nemam jaču trubu jer neke treba izbit sa sjedala.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2018 | 10:47
Kak me fino nabrijavate da se veselim Zegebeju i Rijeci... i jos cu morat po krivoj strani vozit...
17.06.2018 | 10:53
JOHN kaže:
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači. Ipak moramo biti objektivni. Količina prometa, križanja, čvorova itd. jednostavno zahtjevaju brze reakcije, preglednost, koncentraciju. Zagrepčane uvijeti na terenu tjeraju da budu bolji vozači. To što netko trubi, a i ja se ponekad nađem među njima, je uglavnom zato što se majmun nađe za volanom koji je u svemu samo ne u prometu. Ponekad mi je žao što nekad nemam jaču trubu jer neke treba izbit sa sjedala.

Profilna neuroza. Znao msam.
17.06.2018 | 11:55
Da ne ulazimo sad u demografske analize za koje nitko ovdje nema argumenata, vezano na Tinovu izjavu:
tino1 kaže:
Moje iskustvo je kad bi u nekom ZG autu napravio istu grešku ko u RI autu niko nije ni zatrubio. To ukazuje na prisutnost Profilne neuroze kao jedne kolektivne bolesti. Isto tako se odnosi na znanje ulica u ZG ako ih ne znaš gledaju u tebe ko u vanzemaljca, ko biva vidi seljačine kako je nepismen ne zna ni ulice u ZG. Ali ni ovo nije generalno ima i u Zagrebu dobrih i susretljivih vozača.

To je upravo i moje iskustvo. Čak se ne mora raditi o grešci nego o agresivnijoj vožnji (iskoristiš malo veći razmak u susjednoj traci pa se ubaciš i možda prođeš kroz zadnju sekundu zelenog na semaforu pa te ovaj iza, koji je ostavio veći razmak - mrzi, i sl.). Ako imaš ZG registraciju, nitko ne trubi, niti psuje i dovikuje. Ako imaš neku drugu - truba i "mater blitvarsku" dobiješ barem jednom u danu kad sam u Zagrebu.
Isto tako je i u Rijeci. Vozio sam, naime, nekoliko mjeseci tokom 2011. godine, rent-a-car zagrebačke registracije pa su mi se Riječani tako izdašno naj**ali majke purgerske da sve nisam mogao vjerovati. To je bilo najmanje duplo od uobičajene dnevne porcije majke ustaške koju dobijem kad se vozim po Beogradu...
Tako da bi možda tu profilnu neurozu trebalo uvesti u karton obaveznih cijepljenja. Za one koji se, je l', ne boje autizma.
17.06.2018 | 11:59
JOHN kaže:
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači.

Neću reći da se uopće ne slažem, ali moram istaknuti da Zagrepčani u prosjeku ne znaju kretati na semaforu. Najmanje 20% manje auta prođe na zeleno jednako dugog trajanja, nego u Rijeci (o Italiji da i ne govorim). Ljudi ne gledaju u semafor, nego se sjete krenuti tek kad se vozilo ispred njih pokrenulo i odmaknulo.
17.06.2018 | 12:29
To ova balavurdija koja drka po telefonu umjesto da prati semafor ili neki fosili.

Desna strana je ispravna za voznju a ne lijeva, pa to svatko zna.
17.06.2018 | 12:49
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2018 | 12:53
zabac kaže:

Desna strana je ispravna za voznju a ne lijeva, pa to svatko zna.

Tak sam i ja mislio dok nisam probao drugacije...
17.06.2018 | 15:10
zabac kaže:

Žabac, nisi me skužil. Ja govorim o regulaciji toka. Sava je od 365 dana godišnje recimo 320 dana u svojem koritu. Prostor od korita do nasipa pokriva vršne protoke vode koji se dogode dva-tri put godišnje. Imaš onaj regulacioni odvod u Lonjsko polje. I da njega zavineš da dođe do Sesveta i spojiš natrag u korito imaš taj odušak (überlauf) koji ti posluži ako od Podsuseda dolazi vode više nego stane u korito. I onda ti sva ona zemlja koja je između korita i nasipa postaje iskoristiva za smještaj svega kaj sam rekel. A rijeka ti postane atrakcija na kojoj se može živjet, a ne potencijalna opasnost.

Nevjerojatno je kak Zagreb bježi od Save. Bratislava od Dunava napravila novi centar i elitni kvart, Pariz je na Seini, Frankfurt na Majni. München je od Isara napravil park gdje se ljudi ljeti provode, sunčaju, kupaju, kampiraju....
17.06.2018 | 18:16
Djuro genijalac kaže:
zabac kaže:

Žabac, nisi me skužil. Ja govorim o regulaciji toka. Sava je od 365 dana godišnje recimo 320 dana u svojem koritu. Prostor od korita do nasipa pokriva vršne protoke vode koji se dogode dva-tri put godišnje. Imaš onaj regulacioni odvod u Lonjsko polje. I da njega zavineš da dođe do Sesveta i spojiš natrag u korito imaš taj odušak (überlauf) koji ti posluži ako od Podsuseda dolazi vode više nego stane u korito. I onda ti sva ona zemlja koja je između korita i nasipa postaje iskoristiva za smještaj svega kaj sam rekel. A rijeka ti postane atrakcija na kojoj se može živjet, a ne potencijalna opasnost.

Nevjerojatno je kak Zagreb bježi od Save. Bratislava od Dunava napravila novi centar i elitni kvart, Pariz je na Seini, Frankfurt na Majni. München je od Isara napravil park gdje se ljudi ljeti provode, sunčaju, kupaju, kampiraju....

Nema veze kaj te žabac nije skužio, bitno je da te kuži gradonačelnik...ako mi ne vjeruješ, pogledaj ispod savskog i jadranskog mosta da su počeli radovi
17.06.2018 | 18:30
Mislim da je to zato kaj su na Jadranskom mostu nastale rupe pa to treba popravit...
17.06.2018 | 19:52
Mislis od korita do nasipa? To je vodno dobro i ne smije se graditi. Drzava za to izdaje dozvolu a ne lokalna samouprav i uprava. Nist od tvoje ideje.
17.06.2018 | 21:09
Kad je prije dosta godina bilo otvorenje Jankomirskog mosta (onog sjevernog kaj sad ide prema Samoboru i Bregani) imao sam nesreću biti na otvorenju pa sam morao slušati 2-3 lika koji su htjeli na račun grada nabaviti parobrod kao turističku atrakciju. Srećom gradonačelnik voli stare aute pa ih je otpilio, ali da voli čamce tko zna kako bi Sava danas izgledala.

Zagrebu nedostaje još jedan most preko Save i to negdje kao produžetak Petrovaradinske čime bi se rasteretio Remetinečki rotor i sve njemu prilazne ceste.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 57 minuta
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO