Malo o biciklima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Malo o biciklima

17.06.2018 | 10:12
Dobar dio koji ima ZG tablice nije iz Zagreba.
U Zagrebu ima najmanje Purgera.
Savu tesko da budu ikad maknuli, a to nije u moci gradonacelnika.
Kakve su to majmunske teze da problem prometa Zagreba znaju bolje oni koji ne zive u njemu?
Problem prometa, sto se mene tice, su nasilnici na biciklu koji vize nogostuom.

Recimo Split, on ima fenomenalno rjesen promet. Kad idem prema Peljescu projde po autoputu pokraj njega i siguran sam kako nema guzve. Posto ne zivim u Splitu ja najbolje znam njegove probleme.
17.06.2018 | 10:40
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači. Ipak moramo biti objektivni. Količina prometa, križanja, čvorova itd. jednostavno zahtjevaju brze reakcije, preglednost, koncentraciju. Zagrepčane uvijeti na terenu tjeraju da budu bolji vozači. To što netko trubi, a i ja se ponekad nađem među njima, je uglavnom zato što se majmun nađe za volanom koji je u svemu samo ne u prometu. Ponekad mi je žao što nekad nemam jaču trubu jer neke treba izbit sa sjedala.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2018 | 10:47
Kak me fino nabrijavate da se veselim Zegebeju i Rijeci... i jos cu morat po krivoj strani vozit...
17.06.2018 | 10:53
JOHN kaže:
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači. Ipak moramo biti objektivni. Količina prometa, križanja, čvorova itd. jednostavno zahtjevaju brze reakcije, preglednost, koncentraciju. Zagrepčane uvijeti na terenu tjeraju da budu bolji vozači. To što netko trubi, a i ja se ponekad nađem među njima, je uglavnom zato što se majmun nađe za volanom koji je u svemu samo ne u prometu. Ponekad mi je žao što nekad nemam jaču trubu jer neke treba izbit sa sjedala.

Profilna neuroza. Znao msam.
17.06.2018 | 11:55
Da ne ulazimo sad u demografske analize za koje nitko ovdje nema argumenata, vezano na Tinovu izjavu:
tino1 kaže:
Moje iskustvo je kad bi u nekom ZG autu napravio istu grešku ko u RI autu niko nije ni zatrubio. To ukazuje na prisutnost Profilne neuroze kao jedne kolektivne bolesti. Isto tako se odnosi na znanje ulica u ZG ako ih ne znaš gledaju u tebe ko u vanzemaljca, ko biva vidi seljačine kako je nepismen ne zna ni ulice u ZG. Ali ni ovo nije generalno ima i u Zagrebu dobrih i susretljivih vozača.

To je upravo i moje iskustvo. Čak se ne mora raditi o grešci nego o agresivnijoj vožnji (iskoristiš malo veći razmak u susjednoj traci pa se ubaciš i možda prođeš kroz zadnju sekundu zelenog na semaforu pa te ovaj iza, koji je ostavio veći razmak - mrzi, i sl.). Ako imaš ZG registraciju, nitko ne trubi, niti psuje i dovikuje. Ako imaš neku drugu - truba i "mater blitvarsku" dobiješ barem jednom u danu kad sam u Zagrebu.
Isto tako je i u Rijeci. Vozio sam, naime, nekoliko mjeseci tokom 2011. godine, rent-a-car zagrebačke registracije pa su mi se Riječani tako izdašno naj**ali majke purgerske da sve nisam mogao vjerovati. To je bilo najmanje duplo od uobičajene dnevne porcije majke ustaške koju dobijem kad se vozim po Beogradu...
Tako da bi možda tu profilnu neurozu trebalo uvesti u karton obaveznih cijepljenja. Za one koji se, je l', ne boje autizma.
17.06.2018 | 11:59
JOHN kaže:
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači.

Neću reći da se uopće ne slažem, ali moram istaknuti da Zagrepčani u prosjeku ne znaju kretati na semaforu. Najmanje 20% manje auta prođe na zeleno jednako dugog trajanja, nego u Rijeci (o Italiji da i ne govorim). Ljudi ne gledaju u semafor, nego se sjete krenuti tek kad se vozilo ispred njih pokrenulo i odmaknulo.
17.06.2018 | 12:29
To ova balavurdija koja drka po telefonu umjesto da prati semafor ili neki fosili.

Desna strana je ispravna za voznju a ne lijeva, pa to svatko zna.
17.06.2018 | 12:49
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2018 | 12:53
zabac kaže:

Desna strana je ispravna za voznju a ne lijeva, pa to svatko zna.

Tak sam i ja mislio dok nisam probao drugacije...
17.06.2018 | 15:10
zabac kaže:

Žabac, nisi me skužil. Ja govorim o regulaciji toka. Sava je od 365 dana godišnje recimo 320 dana u svojem koritu. Prostor od korita do nasipa pokriva vršne protoke vode koji se dogode dva-tri put godišnje. Imaš onaj regulacioni odvod u Lonjsko polje. I da njega zavineš da dođe do Sesveta i spojiš natrag u korito imaš taj odušak (überlauf) koji ti posluži ako od Podsuseda dolazi vode više nego stane u korito. I onda ti sva ona zemlja koja je između korita i nasipa postaje iskoristiva za smještaj svega kaj sam rekel. A rijeka ti postane atrakcija na kojoj se može živjet, a ne potencijalna opasnost.

Nevjerojatno je kak Zagreb bježi od Save. Bratislava od Dunava napravila novi centar i elitni kvart, Pariz je na Seini, Frankfurt na Majni. München je od Isara napravil park gdje se ljudi ljeti provode, sunčaju, kupaju, kampiraju....
17.06.2018 | 18:16
Djuro genijalac kaže:
zabac kaže:

Žabac, nisi me skužil. Ja govorim o regulaciji toka. Sava je od 365 dana godišnje recimo 320 dana u svojem koritu. Prostor od korita do nasipa pokriva vršne protoke vode koji se dogode dva-tri put godišnje. Imaš onaj regulacioni odvod u Lonjsko polje. I da njega zavineš da dođe do Sesveta i spojiš natrag u korito imaš taj odušak (überlauf) koji ti posluži ako od Podsuseda dolazi vode više nego stane u korito. I onda ti sva ona zemlja koja je između korita i nasipa postaje iskoristiva za smještaj svega kaj sam rekel. A rijeka ti postane atrakcija na kojoj se može živjet, a ne potencijalna opasnost.

Nevjerojatno je kak Zagreb bježi od Save. Bratislava od Dunava napravila novi centar i elitni kvart, Pariz je na Seini, Frankfurt na Majni. München je od Isara napravil park gdje se ljudi ljeti provode, sunčaju, kupaju, kampiraju....

Nema veze kaj te žabac nije skužio, bitno je da te kuži gradonačelnik...ako mi ne vjeruješ, pogledaj ispod savskog i jadranskog mosta da su počeli radovi
17.06.2018 | 18:30
Mislim da je to zato kaj su na Jadranskom mostu nastale rupe pa to treba popravit...
17.06.2018 | 19:52
Mislis od korita do nasipa? To je vodno dobro i ne smije se graditi. Drzava za to izdaje dozvolu a ne lokalna samouprav i uprava. Nist od tvoje ideje.
17.06.2018 | 21:09
Kad je prije dosta godina bilo otvorenje Jankomirskog mosta (onog sjevernog kaj sad ide prema Samoboru i Bregani) imao sam nesreću biti na otvorenju pa sam morao slušati 2-3 lika koji su htjeli na račun grada nabaviti parobrod kao turističku atrakciju. Srećom gradonačelnik voli stare aute pa ih je otpilio, ali da voli čamce tko zna kako bi Sava danas izgledala.

Zagrebu nedostaje još jedan most preko Save i to negdje kao produžetak Petrovaradinske čime bi se rasteretio Remetinečki rotor i sve njemu prilazne ceste.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 56 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (620)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO