Malo o biciklima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Malo o biciklima

17.06.2018 | 10:12
Dobar dio koji ima ZG tablice nije iz Zagreba.
U Zagrebu ima najmanje Purgera.
Savu tesko da budu ikad maknuli, a to nije u moci gradonacelnika.
Kakve su to majmunske teze da problem prometa Zagreba znaju bolje oni koji ne zive u njemu?
Problem prometa, sto se mene tice, su nasilnici na biciklu koji vize nogostuom.

Recimo Split, on ima fenomenalno rjesen promet. Kad idem prema Peljescu projde po autoputu pokraj njega i siguran sam kako nema guzve. Posto ne zivim u Splitu ja najbolje znam njegove probleme.
17.06.2018 | 10:40
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači. Ipak moramo biti objektivni. Količina prometa, križanja, čvorova itd. jednostavno zahtjevaju brze reakcije, preglednost, koncentraciju. Zagrepčane uvijeti na terenu tjeraju da budu bolji vozači. To što netko trubi, a i ja se ponekad nađem među njima, je uglavnom zato što se majmun nađe za volanom koji je u svemu samo ne u prometu. Ponekad mi je žao što nekad nemam jaču trubu jer neke treba izbit sa sjedala.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2018 | 10:47
Kak me fino nabrijavate da se veselim Zegebeju i Rijeci... i jos cu morat po krivoj strani vozit...
17.06.2018 | 10:53
JOHN kaže:
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači. Ipak moramo biti objektivni. Količina prometa, križanja, čvorova itd. jednostavno zahtjevaju brze reakcije, preglednost, koncentraciju. Zagrepčane uvijeti na terenu tjeraju da budu bolji vozači. To što netko trubi, a i ja se ponekad nađem među njima, je uglavnom zato što se majmun nađe za volanom koji je u svemu samo ne u prometu. Ponekad mi je žao što nekad nemam jaču trubu jer neke treba izbit sa sjedala.

Profilna neuroza. Znao msam.
17.06.2018 | 11:55
Da ne ulazimo sad u demografske analize za koje nitko ovdje nema argumenata, vezano na Tinovu izjavu:
tino1 kaže:
Moje iskustvo je kad bi u nekom ZG autu napravio istu grešku ko u RI autu niko nije ni zatrubio. To ukazuje na prisutnost Profilne neuroze kao jedne kolektivne bolesti. Isto tako se odnosi na znanje ulica u ZG ako ih ne znaš gledaju u tebe ko u vanzemaljca, ko biva vidi seljačine kako je nepismen ne zna ni ulice u ZG. Ali ni ovo nije generalno ima i u Zagrebu dobrih i susretljivih vozača.

To je upravo i moje iskustvo. Čak se ne mora raditi o grešci nego o agresivnijoj vožnji (iskoristiš malo veći razmak u susjednoj traci pa se ubaciš i možda prođeš kroz zadnju sekundu zelenog na semaforu pa te ovaj iza, koji je ostavio veći razmak - mrzi, i sl.). Ako imaš ZG registraciju, nitko ne trubi, niti psuje i dovikuje. Ako imaš neku drugu - truba i "mater blitvarsku" dobiješ barem jednom u danu kad sam u Zagrebu.
Isto tako je i u Rijeci. Vozio sam, naime, nekoliko mjeseci tokom 2011. godine, rent-a-car zagrebačke registracije pa su mi se Riječani tako izdašno naj**ali majke purgerske da sve nisam mogao vjerovati. To je bilo najmanje duplo od uobičajene dnevne porcije majke ustaške koju dobijem kad se vozim po Beogradu...
Tako da bi možda tu profilnu neurozu trebalo uvesti u karton obaveznih cijepljenja. Za one koji se, je l', ne boje autizma.
17.06.2018 | 11:59
JOHN kaže:
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači.

Neću reći da se uopće ne slažem, ali moram istaknuti da Zagrepčani u prosjeku ne znaju kretati na semaforu. Najmanje 20% manje auta prođe na zeleno jednako dugog trajanja, nego u Rijeci (o Italiji da i ne govorim). Ljudi ne gledaju u semafor, nego se sjete krenuti tek kad se vozilo ispred njih pokrenulo i odmaknulo.
17.06.2018 | 12:29
To ova balavurdija koja drka po telefonu umjesto da prati semafor ili neki fosili.

Desna strana je ispravna za voznju a ne lijeva, pa to svatko zna.
17.06.2018 | 12:49
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2018 | 12:53
zabac kaže:

Desna strana je ispravna za voznju a ne lijeva, pa to svatko zna.

Tak sam i ja mislio dok nisam probao drugacije...
17.06.2018 | 15:10
zabac kaže:

Žabac, nisi me skužil. Ja govorim o regulaciji toka. Sava je od 365 dana godišnje recimo 320 dana u svojem koritu. Prostor od korita do nasipa pokriva vršne protoke vode koji se dogode dva-tri put godišnje. Imaš onaj regulacioni odvod u Lonjsko polje. I da njega zavineš da dođe do Sesveta i spojiš natrag u korito imaš taj odušak (überlauf) koji ti posluži ako od Podsuseda dolazi vode više nego stane u korito. I onda ti sva ona zemlja koja je između korita i nasipa postaje iskoristiva za smještaj svega kaj sam rekel. A rijeka ti postane atrakcija na kojoj se može živjet, a ne potencijalna opasnost.

Nevjerojatno je kak Zagreb bježi od Save. Bratislava od Dunava napravila novi centar i elitni kvart, Pariz je na Seini, Frankfurt na Majni. München je od Isara napravil park gdje se ljudi ljeti provode, sunčaju, kupaju, kampiraju....
17.06.2018 | 18:16
Djuro genijalac kaže:
zabac kaže:

Žabac, nisi me skužil. Ja govorim o regulaciji toka. Sava je od 365 dana godišnje recimo 320 dana u svojem koritu. Prostor od korita do nasipa pokriva vršne protoke vode koji se dogode dva-tri put godišnje. Imaš onaj regulacioni odvod u Lonjsko polje. I da njega zavineš da dođe do Sesveta i spojiš natrag u korito imaš taj odušak (überlauf) koji ti posluži ako od Podsuseda dolazi vode više nego stane u korito. I onda ti sva ona zemlja koja je između korita i nasipa postaje iskoristiva za smještaj svega kaj sam rekel. A rijeka ti postane atrakcija na kojoj se može živjet, a ne potencijalna opasnost.

Nevjerojatno je kak Zagreb bježi od Save. Bratislava od Dunava napravila novi centar i elitni kvart, Pariz je na Seini, Frankfurt na Majni. München je od Isara napravil park gdje se ljudi ljeti provode, sunčaju, kupaju, kampiraju....

Nema veze kaj te žabac nije skužio, bitno je da te kuži gradonačelnik...ako mi ne vjeruješ, pogledaj ispod savskog i jadranskog mosta da su počeli radovi
17.06.2018 | 18:30
Mislim da je to zato kaj su na Jadranskom mostu nastale rupe pa to treba popravit...
17.06.2018 | 19:52
Mislis od korita do nasipa? To je vodno dobro i ne smije se graditi. Drzava za to izdaje dozvolu a ne lokalna samouprav i uprava. Nist od tvoje ideje.
17.06.2018 | 21:09
Kad je prije dosta godina bilo otvorenje Jankomirskog mosta (onog sjevernog kaj sad ide prema Samoboru i Bregani) imao sam nesreću biti na otvorenju pa sam morao slušati 2-3 lika koji su htjeli na račun grada nabaviti parobrod kao turističku atrakciju. Srećom gradonačelnik voli stare aute pa ih je otpilio, ali da voli čamce tko zna kako bi Sava danas izgledala.

Zagrebu nedostaje još jedan most preko Save i to negdje kao produžetak Petrovaradinske čime bi se rasteretio Remetinečki rotor i sve njemu prilazne ceste.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 27 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO