Malo o biciklima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Malo o biciklima

17.06.2018 | 10:12
Dobar dio koji ima ZG tablice nije iz Zagreba.
U Zagrebu ima najmanje Purgera.
Savu tesko da budu ikad maknuli, a to nije u moci gradonacelnika.
Kakve su to majmunske teze da problem prometa Zagreba znaju bolje oni koji ne zive u njemu?
Problem prometa, sto se mene tice, su nasilnici na biciklu koji vize nogostuom.

Recimo Split, on ima fenomenalno rjesen promet. Kad idem prema Peljescu projde po autoputu pokraj njega i siguran sam kako nema guzve. Posto ne zivim u Splitu ja najbolje znam njegove probleme.
17.06.2018 | 10:40
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači. Ipak moramo biti objektivni. Količina prometa, križanja, čvorova itd. jednostavno zahtjevaju brze reakcije, preglednost, koncentraciju. Zagrepčane uvijeti na terenu tjeraju da budu bolji vozači. To što netko trubi, a i ja se ponekad nađem među njima, je uglavnom zato što se majmun nađe za volanom koji je u svemu samo ne u prometu. Ponekad mi je žao što nekad nemam jaču trubu jer neke treba izbit sa sjedala.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2018 | 10:47
Kak me fino nabrijavate da se veselim Zegebeju i Rijeci... i jos cu morat po krivoj strani vozit...
17.06.2018 | 10:53
JOHN kaže:
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači. Ipak moramo biti objektivni. Količina prometa, križanja, čvorova itd. jednostavno zahtjevaju brze reakcije, preglednost, koncentraciju. Zagrepčane uvijeti na terenu tjeraju da budu bolji vozači. To što netko trubi, a i ja se ponekad nađem među njima, je uglavnom zato što se majmun nađe za volanom koji je u svemu samo ne u prometu. Ponekad mi je žao što nekad nemam jaču trubu jer neke treba izbit sa sjedala.

Profilna neuroza. Znao msam.
17.06.2018 | 11:55
Da ne ulazimo sad u demografske analize za koje nitko ovdje nema argumenata, vezano na Tinovu izjavu:
tino1 kaže:
Moje iskustvo je kad bi u nekom ZG autu napravio istu grešku ko u RI autu niko nije ni zatrubio. To ukazuje na prisutnost Profilne neuroze kao jedne kolektivne bolesti. Isto tako se odnosi na znanje ulica u ZG ako ih ne znaš gledaju u tebe ko u vanzemaljca, ko biva vidi seljačine kako je nepismen ne zna ni ulice u ZG. Ali ni ovo nije generalno ima i u Zagrebu dobrih i susretljivih vozača.

To je upravo i moje iskustvo. Čak se ne mora raditi o grešci nego o agresivnijoj vožnji (iskoristiš malo veći razmak u susjednoj traci pa se ubaciš i možda prođeš kroz zadnju sekundu zelenog na semaforu pa te ovaj iza, koji je ostavio veći razmak - mrzi, i sl.). Ako imaš ZG registraciju, nitko ne trubi, niti psuje i dovikuje. Ako imaš neku drugu - truba i "mater blitvarsku" dobiješ barem jednom u danu kad sam u Zagrebu.
Isto tako je i u Rijeci. Vozio sam, naime, nekoliko mjeseci tokom 2011. godine, rent-a-car zagrebačke registracije pa su mi se Riječani tako izdašno naj**ali majke purgerske da sve nisam mogao vjerovati. To je bilo najmanje duplo od uobičajene dnevne porcije majke ustaške koju dobijem kad se vozim po Beogradu...
Tako da bi možda tu profilnu neurozu trebalo uvesti u karton obaveznih cijepljenja. Za one koji se, je l', ne boje autizma.
17.06.2018 | 11:59
JOHN kaže:
Zagreb je naš najprometniji grad i zagrepčani su, po meni, najbolji vozači.

Neću reći da se uopće ne slažem, ali moram istaknuti da Zagrepčani u prosjeku ne znaju kretati na semaforu. Najmanje 20% manje auta prođe na zeleno jednako dugog trajanja, nego u Rijeci (o Italiji da i ne govorim). Ljudi ne gledaju u semafor, nego se sjete krenuti tek kad se vozilo ispred njih pokrenulo i odmaknulo.
17.06.2018 | 12:29
To ova balavurdija koja drka po telefonu umjesto da prati semafor ili neki fosili.

Desna strana je ispravna za voznju a ne lijeva, pa to svatko zna.
17.06.2018 | 12:49
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.06.2018 | 12:53
zabac kaže:

Desna strana je ispravna za voznju a ne lijeva, pa to svatko zna.

Tak sam i ja mislio dok nisam probao drugacije...
17.06.2018 | 15:10
zabac kaže:

Žabac, nisi me skužil. Ja govorim o regulaciji toka. Sava je od 365 dana godišnje recimo 320 dana u svojem koritu. Prostor od korita do nasipa pokriva vršne protoke vode koji se dogode dva-tri put godišnje. Imaš onaj regulacioni odvod u Lonjsko polje. I da njega zavineš da dođe do Sesveta i spojiš natrag u korito imaš taj odušak (überlauf) koji ti posluži ako od Podsuseda dolazi vode više nego stane u korito. I onda ti sva ona zemlja koja je između korita i nasipa postaje iskoristiva za smještaj svega kaj sam rekel. A rijeka ti postane atrakcija na kojoj se može živjet, a ne potencijalna opasnost.

Nevjerojatno je kak Zagreb bježi od Save. Bratislava od Dunava napravila novi centar i elitni kvart, Pariz je na Seini, Frankfurt na Majni. München je od Isara napravil park gdje se ljudi ljeti provode, sunčaju, kupaju, kampiraju....
17.06.2018 | 18:16
Djuro genijalac kaže:
zabac kaže:

Žabac, nisi me skužil. Ja govorim o regulaciji toka. Sava je od 365 dana godišnje recimo 320 dana u svojem koritu. Prostor od korita do nasipa pokriva vršne protoke vode koji se dogode dva-tri put godišnje. Imaš onaj regulacioni odvod u Lonjsko polje. I da njega zavineš da dođe do Sesveta i spojiš natrag u korito imaš taj odušak (überlauf) koji ti posluži ako od Podsuseda dolazi vode više nego stane u korito. I onda ti sva ona zemlja koja je između korita i nasipa postaje iskoristiva za smještaj svega kaj sam rekel. A rijeka ti postane atrakcija na kojoj se može živjet, a ne potencijalna opasnost.

Nevjerojatno je kak Zagreb bježi od Save. Bratislava od Dunava napravila novi centar i elitni kvart, Pariz je na Seini, Frankfurt na Majni. München je od Isara napravil park gdje se ljudi ljeti provode, sunčaju, kupaju, kampiraju....

Nema veze kaj te žabac nije skužio, bitno je da te kuži gradonačelnik...ako mi ne vjeruješ, pogledaj ispod savskog i jadranskog mosta da su počeli radovi
17.06.2018 | 18:30
Mislim da je to zato kaj su na Jadranskom mostu nastale rupe pa to treba popravit...
17.06.2018 | 19:52
Mislis od korita do nasipa? To je vodno dobro i ne smije se graditi. Drzava za to izdaje dozvolu a ne lokalna samouprav i uprava. Nist od tvoje ideje.
17.06.2018 | 21:09
Kad je prije dosta godina bilo otvorenje Jankomirskog mosta (onog sjevernog kaj sad ide prema Samoboru i Bregani) imao sam nesreću biti na otvorenju pa sam morao slušati 2-3 lika koji su htjeli na račun grada nabaviti parobrod kao turističku atrakciju. Srećom gradonačelnik voli stare aute pa ih je otpilio, ali da voli čamce tko zna kako bi Sava danas izgledala.

Zagrebu nedostaje još jedan most preko Save i to negdje kao produžetak Petrovaradinske čime bi se rasteretio Remetinečki rotor i sve njemu prilazne ceste.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 38 minuta
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO