Apple se drži dobro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple se drži dobro

15.08.2005 | 19:24
www.forbes.com/markets/2005/08/15/apple-...tml?partner=yahootix

Glavna vijest ovdje je da se objava prelaska Macintosha na Intelove procesore nije odrazila na tempo prodaje računala. To je zanimljiva vijest koja, posredno, kaže da je oko protivljenja prelasku Maca na Intel bila samo velika galama koja nije odražavala stvarnost što je može potvrditi samo tržište.

Forbes javlja kako od Applea dioničari mogu očekivati dalji rast, te, s time u vezi, dobre dividende. Prema pregledu dostupnih podataka i procjeni kuće Piper Jaffray Appleove dionice treba zadržati (to se gotovo nikad ne preporuča, jer se dionicama trguje, a zarađuje na mikrorazlikama u postignutoj cijeni), jer bi dividende mogle premašiti ono što se može zaraditi trgovanjem.

Tvrtka koja istražuje poslovne trendove u IT industriji nagađa da bi se 2005. godine mogao pojaviti iPod Shuffle većega kapaciteta ili neki player temeljen na flas memoriji, iPod mini s displayem u bojama.

Piper Jaffray tvrdi da će i minimalni napredak Macintosha u udjelu prodanih računala imati značajnog utjecaja na visinu dividendi. Ako bi Apple mogao napredovati do 3 posto odjela u tržištu računala do kraja 2005. godine bio bi to veliki napredak od 2,4 posto krajem 2004. godine, kad je i to bio značajan napredak u industriji koja je u recesiji s okruglih dva posto. Bave se i spekulacijama da bi 2006. godine Apple mogao imati oko 3,5 posto udjela.

Za to se temelj vidi što je svakoga tromjesečja Appleov udio stalno rastao za 0,2 posto. Apple je dioničarima za razdoblje koje završava rujnom uputio konzervativna predviđanja računajući na negativan utjecaj objave o partnerstvu s Intelom, ali to nije usporilo prodaju. Uopće tradicionalno ljetno zamiranje prodaje u Applea se nije dogodilo u posljednjw tri godine uzastopno. Apple je iz godine u godinu i u tom razdoblju bio bez stagnacije ili pada prodaje - dakle, napredovao je u odnosu na prethodnu godinu. Prihodi su u zadnje tri godine u tom razdoblju porasli za punih deset posto.

Zašto ovo prepričavam? Ma koliko poznavali engleski jezik i ma koliko nismo vlasnici Appleovih dionica u mjeri u kojoj bi nas ta vrsta izvještaja razveselila, upravo ovi podaci govore o vitalnosti platforme koja će s dosta izvjesnosti napredovati. Uopće, Appleovih tri posto udjela na tržištu danas je mnogo više računala nego 10 ili 20 posto nekih davnih godina. A oni koji proizvode softver ili dodatke za računala sada u Appleu mogu vidjeti mnogo veće tržište nego prije. To ujedno znači da bi za Apple moglo biti mnogo više dobrih novih proizvoda po ugodno manjim cijenama nego smo navikli.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 35 minuta
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO