14.05.2020 | 09:40
Dragi svi,
Imam dosta konkretan problem. Dok sam radio od kuće, ovjeravao sam račune u pdf formatu u Adobe readeru (u formi komentara/štambilja POTVRDIO Đuro Biber 27.03. u 15:37. Uz taj ovjereni ulazni račun sam radio naš izlazni račun prema vanjskom dobavljaču. Da se računovodstvo ne pogubi, svaki par ulaznog i izlaznog računa su u posebnoj mapi. Tih je mapa cca 850. Sad se računovodstvo sjetilo da bi oni ipak te račune isprintane što bi značilo pješke naklikavanje do smrti.
Lijepo sam tu mapu preselio na mac (ovo je rađeno na službenom piceku)i pomoću automatora sve spojio u jedan pdf file. Automator lijepo pohvata sve dokumente u subfolderima i sklopi u jedno. Sjajno, jedan print i sve je gotovo. E, ne lezi vraže: pogubili su se svi komentari po računima! Sad imam PDF od 1703 strane, ali nema ni jednog komentara, tj. ovjere.
Moja pitanja: ima li načina da spojim te pdf-ove u jedan file i da ZADRŽIM te komentare?
Pretpostavljam da je to pitanje Previewa i kompatibilnosti s Adobeom pa se onda nameće...
Drugo pitanje: mogu li nekako iz windowsa 7 printati te sve filove odjednom bez da ih moram otvarati ili prije toga SVE preseliti u jednu mapu?
Našao sam na netu ovo rješenje:
stackoverflow.com/questions/39006448/how...in-different-folders
No, koliko vidim ovo će dohvatiti SVE pdfove na računalu, a ja trebam da mi on samo pregleda mapu slanje 25.03 koja se nalazi na desktopu. Ne uspijevam razaznati gdje bi i kako dodao tu mapu da se vrti i printa sve što se nalazi samo unutar nje.
Pomoć po ovom pitanju bit će IZNIMNO cijenjena!
Falim unaprijed,