09.02.2016 | 20:54
Tablica (u smislu podataka) je banalna. Potencijalne kalkulacije također.
Oracle dio mi nije jasan - u kojem kontekstu je bitan? Ako pitaš, može li se ovo iz Excela prenijeti u (bilo koju relacionu) bazu - može.
Zbog varijabilnosti "matrice" i spomenutog broja korisnika (čija uloga nije sasvim jasna), podaci bi vjerojatno morali promijeniti "oblik" - ne bi bili uneseni kao dvodimenzionalna tablica, ali to nije ni bitno.
Način unosa koji si opisao (unos, ako sam dobro shvatio, prodanih artikala radnim danima) nema veze s bazom podataka već s front-endom (kakav god bio, sa svrhom da 60 ili X korisnika ne petljaju izravno po tablicama u bazi). Baza će samo pohraniti podatke koje dobije. Također, ne zanima je posebno ni broj korisnika, dok god ih može identificirati.
"Generiranje narudžbe" je nejasno (što se generira, kakve veze ima s podacima u bazi...) i zvuči kao nešto u domeni konkretne aplikacije koja kroz spomenuti front-end nekako "generira narudžbu" - štogod to točno značilo, u smislu niza operacija vezanih za bazu ili nešto deseto, koje mora izvesti.
Izračuni (cijena/PDV) i statistika (kakva?) spadaju u no-brainere (u praksi ih više komplicira prikaz podataka nego sam izračun).
Na prvi pogled ne čini se kao "strašno komplicirano", ali konkretan kontekst (u kojoj SW okolini i kako to treba izvesti) može promijeniti taj zaključak.