12.01.2014 | 01:42
Na 10.6.8. mi applescript editor veil da mi skripta ima grešku, ali ne kaže koju, samo da je expected end of line koji nije pronađen.
Koja skripta? Možeš li utvrditi za koji točno red u toj skripti javlja grešku tako što ćeš ili izvršiti jednu po jednu naredbu (dok ne prijavi grešku) ili uklanjati jednu po jednu (dok greška ne "nestane" )?
Na Mavericksu sam probao Automator. Klikovi rade ali nakon što scripta "pritisne" CMD+SHIFT+4 pa SPACE, klik ne hvata. Ja onda kliknem mišem, a potom Automator odradi 2 klika koja je trebao odraditi. Gledao sam tajming i sve, al neće pa neće.
Zašto bi screenshot iz Automatora radio simulirajući klikove? Imaš action za to: Take Screenshot.
Ista priča sa cliclickom.
Njega si probao u skripti pod Mavericskom? Što točno ne radi?
Probaj ga prvo direktno iz shella, da vidiš kako se uopće koristi. AppleScript bi trebao odraditi posao stavljanja željenog prozora (Safari), odnosno sadržaja u njemu, u prvi plan - tako da se klik dogodi tamo gdje treba (u protivnom sam AppleScript Editor, ili Terminal, mogu "smetati" ).
Primijeti nešto: web na linku kojeg si dao na dnu ima mogućnost upisa broja stranice (od 1 do 504). Kad je upišeš, promijeni se URL i na kraju dobije varijablu "gotopa=42" (ako si prethodno upisao 42, za prikazati 42 stranicu) - to prikaže stranice 42 i 43, jednu do druge. Znajući to, emulirati kliktanje postaje nepotrebno - umjesto toga izvrti petlju 252 puta koja će ići od 1 do 503 (namjerno izostavljam zadnju stranicu - nema bitan sadržaj, a krati logiku petlje), u koracima po 2 (1, 3, 5...) i učitavaj stranice varirajući "gotopa" (od "gotopa=1" do "gotopa=503" ). Daj svakoj stranici dovoljno vremena da se stigne učitati i ispravno prikazati - i nakon toga screenshotaj.
Vezano za screenshotanje, nisam dokučio zašto se u skripti trudiš generirati onako kompleksno ime screenshota, odnosno čemu bi ti služili datum i vrijeme. Ne znam što ti je ciljani output, ali ako je serija screenshota, vjerojatno bi bilo korisnije da su nazvani prema brojevima stranica koje prikazuju. Tako bi se moglo koristiti i kazalo.