Apple script problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple script problem

02.01.2014 | 14:18
Trebao bih apple script koji bi rekao slijedeće:

otvori Adobe Acrobat Pro
otvori document /Users/Tomislav/Desktop/Test/test.pdf
sačuvaj kao Microsoft word
zatvori aplikaciju

Vrtim se u krug čitajući tutoriale na netu i našao samo:

tell application "Adobe Acrobat Pro"
activate
end tell

Unaprijed hvala.
02.01.2014 | 19:43
A siguran si da Adobe Acrobat Pro uopće podržava Apple Script?
02.01.2014 | 20:37
Iskreno ne znam. Ali postoji opcija odabira Adobe Acrobat Pro dictionarya unutar Applescript Editora.
02.01.2014 | 21:04
Za konverziju PDF-a u Word, Excel, PowerPoint ili RTF potreban je Acrobat XI Pro. Nemam ga trenutno u blizni pa ne mogu testirati radi li ovo dolje ispravno, ali ako imaš instaliran Acrobat XI Pro, skripta u nastavku trebala bi učitati PDF (u predefiniranom pathu) i snimiti ga (također u predefinirani path) u docx formatu.

activate
  open "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.pdf"
  save active doc to "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.docx" using conversion "com.adobe.acrobat.docx"
  quit
end tell

Ako iz nekog razloga želiš doc umjesto docx onda možeš probati ovo:

save active doc to "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.doc" using conversion "com.adobe.acrobat.doc"
02.01.2014 | 23:58
Moja verzija adoba je 10.1.6. Za sada ne dobivam željeni rezultat. Hvala na trudu.
03.01.2014 | 00:04
Ovo dobijam pod replies u applescript editoru:

tell application "AppleScript Editor"
activate
open "/Users/tomislav/Desktop/MTW test/test pdf.pdf"
--> missing value
--> error number 0
save «class padc» in "/Users/tomislav/Desktop/MTW test/test.docx" given «class use »:«class conv» "com.adobe.acrobat.docx"
quit
--> error number 0
end tell
03.01.2014 | 03:07
> Za sada ne dobivam željeni rezultat.

Što se točno dogodi? Digne se Acrobat, učita dokument "test.pdf.pdf" i quita, ali u međuvremenu NE kreira "test.docx"?

Ako je to slučaj, možeš testirati ovo:

save active doc to "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.jpg" using conversion "com.adobe.acrobat.jpeg"

To bi trebalo inicijalni dokument konvertirati u jpeg - ako ima više strana snimit će seriju JPEG fajlova sa sufiksom _Page_N pri čemu je N redni broj stranice.

Ako to radi uredno, miriše na bug u Acrobatu zbog kojeg ne može odraditi doc/docx konverziju iniciranu preko skripte - moguće da su nešto polomili u novim verzijama (>7), događalo se.

Za razliku od ovog rješenja s par linija koda, workaround je skriptanje UI-a preko System Eventsa:

activate

tell application "System Events"
    tell process "Acrobat"
      tell menu bar 1
        tell menu bar item "File"
          tell menu "File"
            tell menu item "Save As Other..."
              tell menu "Save As Other..."
                tell menu item "Microsoft Word"
                  tell menu "Microsoft Word"
                    click menu item "Word Document"
                  end tell
                end tell
              end tell
            end tell
          end tell
        end tell
      end tell
    end tell
    keystroke "s" using command down
  end tell

quit
end tell

Nisam siguran hoće li ti iz prve raditi jer "glumi" kliktanje po opcijama Acrobata XI. Konkretno, nakon što učita PDF, "klikne" na File->Save As Other...->Microsoft Word->Word Document - taj klik otvori Save As prozor, a "keystroke..." linija potom "odglumi" kliktanje na Save sa standardnim CMD+S shortcutom. Ako Acrobat X tu opciju ima na drugom mjestu (ili pod drugim imenom), morat ćeš prepraviti skriptu, ali logika ostaje ista.

Ako si na Mavericksu, da bi System Events mogao obaviti posao, morat ćeš u System Preferences, pod Privacy/Accessibility, kliknuti na "AppleScript Editor" kako bi skripti omogućio upravljati Macom.
03.01.2014 | 09:41
Djipi kaže:
> Za sada ne dobivam željeni rezultat.

Što se točno dogodi? Digne se Acrobat, učita dokument "test.pdf.pdf" i quita, ali u međuvremenu NE kreira "test.docx"?

On digne i odmah sruši acrobat.

Ako je to slučaj, možeš testirati ovo:

save active doc to "/Users/Tomislav/Desktop/Test/test.jpg" using conversion "com.adobe.acrobat.jpeg"

To bi trebalo inicijalni dokument konvertirati u jpeg - ako ima više strana snimit će seriju JPEG fajlova sa sufiksom _Page_N pri čemu je N redni broj stranice.

Ovo radi savršeno neovisno da li kao ekstenziju odredim jpg ili jpeg.

Ako to radi uredno, miriše na bug u Acrobatu zbog kojeg ne može odraditi doc/docx konverziju iniciranu preko skripte - moguće da su nešto polomili u novim verzijama (>7), događalo se.

Za razliku od ovog rješenja s par linija koda, workaround je skriptanje UI-a preko System Eventsa:

activate

tell application "System Events"
    tell process "Acrobat"
      tell menu bar 1
        tell menu bar item "File"
          tell menu "File"
            tell menu item "Save As Other..."
              tell menu "Save As Other..."
                tell menu item "Microsoft Word"
                  tell menu "Microsoft Word"
                    click menu item "Word Document"
                  end tell
                end tell
              end tell
            end tell
          end tell
        end tell
      end tell
    end tell
    keystroke "s" using command down
  end tell

quit
end tell

Ovo ne radi i izbacuje mi grešku prilikom otvaranja Save as Other izbornika. Kod mene se ta opcija zove Save As. Pokušao sam promijeniti u skripti ali nije se ništa promijenilo.

Screen_Shot_2014_01_03_at_08.png

Nisam siguran hoće li ti iz prve raditi jer "glumi" kliktanje po opcijama Acrobata XI. Konkretno, nakon što učita PDF, "klikne" na File->Save As Other...->Microsoft Word->Word Document - taj klik otvori Save As prozor, a "keystroke..." linija potom "odglumi" kliktanje na Save sa standardnim CMD+S shortcutom. Ako Acrobat X tu opciju ima na drugom mjestu (ili pod drugim imenom), morat ćeš prepraviti skriptu, ali logika ostaje ista.

Ako si na Mavericsu, da bi System Events mogao obaviti posao, morat ćeš u System Preferences, pod Privacy/Accessibility, kliknuti na "AppleScript Editor" kako bi skripti omogućio upravljati Macom.

Za sada još nisam na Mavericksu
Prilozi:
03.01.2014 | 09:49
Ovo je slika koja nije prošla u prethodnom postu.
Screen_Shot_2014_01_03_at_08-c6875d561a55731024266d10eaa13fa7.png
03.01.2014 | 11:09
Dakle, probao si prepraviti "Save As Other..." u "Save As" i istu ti grešku javlja? Jesi 100% siguran da si napisao *TOČNO* kako piše u meniju? Probaj dodati trailing space iza "As". Možda je case sensitive. Jesi li napisao "Save as" ili "Save As"? Da nisi slučajno ostavio tri točkice iza?"
03.01.2014 | 11:36
Moram suspregnut svoje oduševljenje.
RADI. Nevjerojatno. Jedino me pita gdje i pod kojim imenom ga sačuvam.
Hvala.
--------------------
Umjesto "Save As Other…" mora biti "Save As" bez tri točkice i bez trailing spacea.
03.01.2014 | 16:04
Jedino me pita gdje i pod kojim imenom ga sačuvam.

Drago mi je da radi, ali ne kužim ovaj dio - znači li to da ipak moraš na nešto kliknuti ili skripta uspije sve obaviti sama?

Ideja je bila da skripta sve obavi sama pa tako i kliktanje na "Save" gumb u Save As prozoru. Ako onaj keystroke koji glumi CMD+S ne radi svoj posao u Acrobatu X, moguće da traži neku prilagodbu.

Imaj na umu da prije nego skripta "klikne" na Save, možeš, također sa keystroke naredbom, "ukucati" ime budućeg doc(x) fajla. Preduvjet je da fokus u Save As prozoru bude na text fieldu u koji se upisuje ime fajla (što je defaultni slučaj u Acrobatu XI na Mavericksu). Ali i ako nije, može ga se "premjestiti" pa obaviti željeno.
03.01.2014 | 18:27
ping kaže:
Moram suspregnut svoje oduševljenje.

Ne moraš, oduševljenje toleriramo na Jabučnjaku!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 17 sati
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO