Instalacija 10.8 na Macpro koji ga ne podržava
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija 10.8 na Macpro koji ga ne podržava

• campo
  • Posjetitelj
20.10.2012 | 14:17
Zna li netto kako se instalira 10.8 na Macpro koji ga službeno ne podržava? unaprijed hvala
20.10.2012 | 16:25
pogledaj ovo, možda ti pomogne:

www.jabbawok.net/?p=47
20.10.2012 | 19:27
Ako probaš, svakako javi iskustvo!

Dapače, ako zapišeš postupak s detaljima, Uredništvo će to rado objaviti kao tekst koristan mnogima u sličnoj situaciji.
20.10.2012 | 20:48
Ja bi odmah probao, ali nemam stariji mac na koji bi instalirao. Ali to je isti princip ko kod Hackintosh-a samo staviš Mac-u 64 bitni EFI pred nos.
Po forumima se čita da je nekolio njih instaliralo i da šljaka perfektno.
Treba mu druga grafulja i Quartz Extreme i Core Image ne rade.
Probaj, Davore ti si naš Tester a imaš sigurno neku mašinu na koju bi ga mogao peglati.
21.10.2012 | 01:37
Ima i ovaj link...koji se mozda i prvi pojavio na netu,cim se pojavio 10.8....
www.j4mie.co.uk/blog/how-to-install-mountain-lion-on-macpro11/
21.10.2012 | 01:45
Imam stroj, ali nije mi za zezanciju, pa nisam od eksperimentiranja za sada.

Vodiči koje sam našao su svi bili za pre-release izdanje ML-a i kasnije nisam našao info kako se stvar ponaša nakon službenih updatea, a i na par mjesta sam vidio da su neki imali problem sa zvukom (valjda isto zbog zakrpanog drivera). Da imam vremena i stroj koji mi nije bitan, išao bih se zezati, ali ovako za sada čekam neki 100% provjerni vodič.

Tko prvi uspije, neka javi!
21.10.2012 | 05:56
Zalosno je da, ne tako stara, perjanica Apple ponude ne podrzava najnoviji OS
21.10.2012 | 09:13
ja sam i sa Lionom 10.7 na MacPro 1.1...imao problema sa zvukom...posle update,sve radi normalno....
21.10.2012 | 10:43
@drlovric - to nije samo žalosno, to su mnogi nazvali "izdajom" i sramotom. Vidjeti ćemo rasplet cijele te "pro" situacije s idućom godinom.
21.10.2012 | 11:37
To tjeranje da se kupi novi Hardware je stvarno postalo užasno!! Ni Power Nap ne radi ni na još novijm strojevima, jer treba biti SSD u mašini da bi radio, normalno original Apple-ov SSD (ma šta god to bilo). Pa zar oni stvarno misle da smo mi toliki bravi da to ne kužimo, ili jesmo li mi toliki bravi da nam je to sve jedno što nas prave budalama?
21.10.2012 | 12:08
Kod 1,1 i 2,1 masina se zapravo radi o laznom oglasavanju, jer je masina deklarirana kao "64-bitni workstation", a to u konacnici nije jer nema 64-bitni EFI. Oko toga bi prvenstveno trebalo dici halabuku. Ja sam u par navrata pisao u Apple oko toga, medjutim nikakvih pomaka niti odgovora...
21.10.2012 | 14:01
ajde vi iskusni,koji ste duze u ovoj Mac prici..sta mislite,koliko je njima problem u Apple-u,da uz neki update,rese to i za nas sa Macpro 1.1....mozda uz neki novi firmware...ili sta vec???..da ne moramo da budzimo ovako...
21.10.2012 | 15:29
Je...ziher im je cilj napisati novi firmware, nebili jos duze ne kupovali nove strojeve.
Supcarski...zaista supcarski, ali ko sto SuperUnknown kaze...lazno oglasavanje!
21.10.2012 | 15:45
Ako je nešo moguće nekim Hack-om napraviti, onda je njima u Applu to dva put moguće, samo su g...a lopovska, kojih je gladan k...c napravijo i treba nas natjerati da trošimo lovu bez veze.

P.S.: ne znam zašto mi se postovi ponavljaju?
21.10.2012 | 19:20
Ne znam ni ja, ali evo, pobrisao sam dupliće
21.10.2012 | 19:20
^SuperUnknown^ Ja sam barem dobio odgovor - jer sam im pisao kao developer, rečeno mi je: "Pobrinut ću se da za ovo saznaju odgovorni."
21.10.2012 | 19:44
dpasaric kaže:
^SuperUnknown^ Ja sam barem dobio odgovor - jer sam im pisao kao developer, rečeno mi je: "Pobrinut ću se da za ovo saznaju odgovorni."

Ajd ih malo stisni
21.10.2012 | 19:45
Je. Već čujem kako ih boli... q.ac.
  • mileni
  • Posjetitelj
21.10.2012 | 20:04
Nemoj tako smayo. Posute ce se Apple pepelom, ispricati za ucinjeno i na kraju popraviti situaciju plus dati besplatan upgrade za sve pro strojeve. Mark my words.
21.10.2012 | 20:23
Može opet oklada?

Kladio se Davor sa mnom prije jedno 2 godine pa sad nešto baš ni ne spominje dosadašnje ishode...
  • mileni
  • Posjetitelj
21.10.2012 | 20:27
Smayoo, sarkastican sam bio, a ne ozbiljan
21.10.2012 | 20:33
Davore, ne slusaj Waldorfa i Statllera...
Svi mi 1.1-nicari vjerujemo u tebe
21.10.2012 | 20:57
Ja u među vremenu tražim hack, to se pored geilbreak-a za IPhon pokazalo kao jedini ispravan način rješavanja takvih malo umnosti.
22.10.2012 | 00:36
ma kad malo bolje razmislim,nesto mi i ne treba ML za sada na MacPro...cak mi je i Lion na FW hardu...Al da su Sise..Sise Su....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 27 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO