10.3.9 nije bez veze
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.3.9 nije bez veze

20.04.2005 | 20:39
nakon što sam malo vozio na 10.3.9 poslije apgrejda mogu ga samo preporučiti. Mnoštvo sitnih bubica koje su me smetale, a mislio sam da se događaju samo meni - ošlo.

Jedna dosta velika stvar je i Safari 1.3 o kojemu MacUser UK piše da je čak 30% brži:
macuser.pcpro.co.uk/?news/news_story.php?id=71654

No, ja sam zamijetio u Safariju i jednu stvar koja mi se nimalo ne sviđa: objekte (npr slike) koje downloadam više ne mogu preimenovati u \"Save As...\" dijalogu.
Ne znam čemu to...
21.04.2005 | 01:05
Ja, nažalost, imam suprotno iskustvo. Novi Safari je dosta toga polomio. Prvo je zeznuo prikaz nekih tipova grafike koje u sebi imaju transparenciju, a isto tako je polomio poravnanje grafike i teksta - to se vidi u npr. nekim forumima gdje sada avatari idu preko teksta i slično...
21.04.2005 | 09:46
No, ja sam zamijetio u Safariju i jednu stvar koja mi se nimalo ne sviđa: objekte (npr slike) koje downloadam više ne mogu preimenovati u \"Save As...\" dijalogu.
Ne znam čemu to...

Blink .. ?
Na mom racunalu svaki dijalog radi kako spada ... mozda je rijec o necem specificnom na tvom racunalu. Koristis li kakve file utilityje u pozadini? Imam Default Folder X -- downloadaj ga, jako je dobar, mozda s njim ti bude lakse puno toga u spremanju i otvaranju datoteka.
21.04.2005 | 10:36
MAK ima pravo, vise nema opcije \"save image as...\" vec po defaultu snima sliku u download direktorij i pritom joj ne mozes odrediti ime.
21.04.2005 | 11:18
pored toga shortcut za selektiranje susjednog taba cmd+shift+strelica desno (ili lijevo) ne radi baš uvijek...
21.04.2005 | 14:28
limewire is broken...
21.04.2005 | 14:43
artfull je napisao:
limewire is broken...

To se očekivalo za Tigera, s obzirom da je tu Java skroz up-to-date.
To se, naime, događalo svaki put kad se apdejtala Java, jer je LimeWire pisan skroz prljavo, pa je to već staro iskustvo.

No. čini se da u i 10.3.9 ima i novosti u Javi...
21.04.2005 | 17:38
safari mi nešto brže radi na 10.3.9....... ali ovo sa \"save as \" lagano živcira .
kaj je sa ostalim stvarima, kaj su jos \"poboljšali\"?
21.04.2005 | 20:19
www.macfixit.com/article.php?story=20050421072601314

dakle, cijela hrpa \"issuea\". Apple priznao probleme s Javom i Safarijem (vezano i nevezano uz javu)
21.04.2005 | 20:30
LimeWireu možda pomogne workaround objašnjen na linku 'u drugom postu) iz MacFixita. Ako ti se ne čita, a posebno ako te ne zanima zašto te stvari tako, onda evo male kuharice:

1 - Otvoriš terminal

2 - Upišeš (kopiraš/zalijepiš):
cd /System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.4.2/Libraries/
3 - Stisneš enter

4 - Upišeš (kopiraš/zalijepiš):
sudo ../Commands/java -Xdump [naravno opet \"enter\"]

5 - onda te Terminal pita za password. Upišeš [naravno opet \"enter\"] i gledaš kako se odmotava nešto kao ovo:

Loading classes to share ...
Preload failed: apple/awt/ContainerModel$PaintingLock

Preload failed: apple/awt/EventFactoryProxy$3

Preload failed: apple/awt/CocoaEvent

Preload failed: apple/awt/PeerPaintEvent

Preload failed: apple/awt/ContainerModel$SurfaceLock

Preload failed: apple/awt/CocoaEvent$1

Preload failed: apple/laf/AquaLookAndFeel$3

Preload failed: apple/awt/CSurfaceData$GlobalTextLock

Preload failed: apple/awt/NSViewAPI

6 - Napustiš terminal

Ne tvrdim da će proraditi poslije reboota...

UPDATE: LimeWire radi! Pokušaj s novijom verzijom...
21.04.2005 | 20:45
Kako čitam tako i pišem

stvar sa Safarijem je izgleda namjerna. Rješenje je staro desetljeće (a otprilike toliko ga nisam ni koristio...). Kad se hoće kliknuti na link za download, treba to napraviti pod stisnutom modifier tipkom \"Option\" (za switchere: na tipki piše \"alt\") ppa se \"Save as...\" meni pojavi.

<zloba>
Privatno, mislim da je to još jedan ustupak first-time userima (baš kao i miš s jednom tipkom).
Neka istraživanja pokazuju kako njima najviše glavobolje stvara pojavljivanje open/save dijaloga. metafore direktorija s mapams i sadržaja u njima (\"što su sve te sličice i čemu sve to služi...\"), a desktop je ipak dovoljno uočljiv, mada ni na njemu totalninim početnicima bez tutora sa strane nije baš lako uočiti novost.
</zloba>

za Ribu: Stickiesi rade bez greške
22.04.2005 | 16:55
Rješenje je staro desetljeće (a otprilike toliko ga nisam ni koristio...). Kad se hoće kliknuti na link za download, treba to napraviti pod stisnutom modifier tipkom \"Option\" (za switchere: na tipki piše \"alt\") ppa se \"Save as...\" meni pojavi.

Uf, nisam znao da ne koristis Alt + ... za download
Bolje je trinajs puta.

Usput, zasto se ogranicavate za sistemske Save/Open dijaloge? Oni su samo nesto mrvu bolji od Windozeovskih, ali su i dalje tragedija ziva.

Uf, vi hardcore Macovci
Ugradi Default Folder X.
Promijenit ce ti zivot. A narocito one opcije koje imas kad kliknes (pazi sad!), izvan dijaloga.
22.04.2005 | 18:18
Zvonimir je napisao:
Uf, nisam znao da ne koristis Alt + ... za download
Bolje je trinajs puta.

mislim da si krivo skužio - za Save As treba prvo otvoriti contextual menu (dakle, desni klik ili ctrl + lijevi klik) i nakon toga stisnuti alt - umjesto Download Linked File pojavit će se Download Linked File As...
22.04.2005 | 19:58
Gotovo. Apple napravio update Jave za 10.3.9.
Via software update ili direktno.
Šira objašnjenja i ostalo:

docs.info.apple.com/article.html?artnum=301382
23.04.2005 | 16:05
za Save As treba prvo otvoriti contextual menu (dakle, desni klik ili ctrl + lijevi klik) i nakon toga stisnuti alt - umjesto Download Linked File pojavit će se Download Linked File As...

Iliti Apple u ruhu Microsoftove skole; zasto jednostavno kad moze komplicirano.
Default Folder X na trzistu je vec ohoho godina i Apple se nije udostojio ugraditi niti jednu koirsnu sitnicu iz tog programcica, a za tako goruce i svakodnevne stvari, kao sto je otvaranje i spremanje datoteka.
Tko je tu lud?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 23 sati
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO