Tigar
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Tigar

13.04.2005 | 13:32
Sa sluzbenih Appleovih stranica:

Running Mac OS X v10.3 Panther or Mac OS X v10.2 Jaguar? Don’t have a cow — see how Tiger will take your Mac to the next level.

Krava .. aluzija na Longhorn mozda
Ova im je dobra!
13.04.2005 | 13:47
hahahaha!! cool!
znam da ce longhorn biti smece, ali mislim da ovdje zele reci da ce tiger uvelike ubrzati apple strojeve (nove, a i stare...)

www.apple.com/macosx/upgrade/

13.04.2005 | 15:52
Ajde, jedno bedasto pitanje: je li moguce napraviti, i kako, back-up sistema 10.3.8 ako, ne znam zasto, Tigar zasteka da se vratim na Panteru?
Drugo bedasto pitanje: imam jos jednu makinu, iMac G3 na 500 MHz s 384 rama. Uvalio sam mu vanjski hard od 200 pa sad prede kako valja, ali bih volio imati QT 6 i jos par stvarcica. Za to mi treba Jaguar. Pitanje: hoce li podrzati, i ima li tko Jaguar za pokloniti jednoj neprofitnoj organizaciji kao sto je ta moja?
Hvala
Pozdrav
13.04.2005 | 16:10
Ako imas vanjski hard, a cini se da imas, mozes sa carbon copy clonerom (www.bombich.com) napraviti kompletan image trenutnog sistema.
Inace je dovoljno napraviti backup svojeg user foldera, u tom slucaju samo mozes pogubiti razne sistemske third-party dodatke (koje ne instaliras, zar ne? ) i eventualno fontove i preference panes koji nisu bili instalirani u tvojem user folderu. Ja sam neki dan anpravio backup user foldera na Retrospectom na DVD-ove i to je dobro proslo.
14.04.2005 | 17:33
wizzy je stavio link:

Po ovom, s mojim skromnim znanjem proizlazi da recimo moj iBook 1GHZ i
neče imatai neke beneficije u brzini s eventualnim upgadanjem na Tiger. Osim toga bilo bi interesantno da neko od dežurnih \"krivaca\" objasni malo razlike Tigera i Panthera, prednosti Tigra(vjerojatno ih ima i nemojte sad.. da je več sve na netu), te proces samog upgradea.
14.04.2005 | 21:14
ništ ne kužim, na apple.hr ni riječi o tome, a vi neki već imate ili je vikalica skrenula prema Minhauzenu?
14.04.2005 | 23:39
E, nes ti relevantnog sajta, apple.hr!! Ako skocis na apple.com vidjet ces da je to toliko bitno da pocetna stranica nije vise bijela, nego crna, e kako bi se zapazilo da ima nesto novoga, je li.
A bilo bi lijepo da hrvatski zastupnici drze do up-to-date politike, i da se svi kompjuteri kupljeni od 12. 4. nadalje prodaju s Tigrom (kad macka stigne)
15.04.2005 | 03:13
Po ovom, s mojim skromnim znanjem proizlazi da recimo moj iBook 1GHZ i
neče imatai neke beneficije u brzini s eventualnim upgadanjem na Tiger.

Ako je onom grafu vjerovati, Tigar ce ubrzati gotovo sve strojeve koji u sebi imaju novije graficke kartice koje podrzavaju Core Image.
Core Image skida teret iscrtavanja grafike s procesora i prebacuje ga na karticu (i manipulaciju svih efekata koji danas dolaze u paketu sa svakom grafickom karticom!). Ako stroj ima sporiju sabirnicu, a svi G4 strojevi to imaju, Core image dat ce nam malo vjetra u jedra.
Razlike ce se uvelike osjetiti na prijenosnicima zadnja dva narastaja, recimo Riba ce biti ludo ushicen A i ja, iako nisam vjerovao da ce ubrzanje biti bas toliko.
Vise me bocka to koliko ce stroj biti sporiji zbog beskrajnog indeksiranja u pozadini -- Spotlight koji nikad ne spava i non stop ruje po podacima koji ulaze na stroj.
Tu ce korisnici desktop Macova vise blagodariti jer imaju daleko brze diskove.
U svakom slucaju, iako sam bio skeptican glede brzine koju ce nam donijeti, po svemu sudeci, tih 130 dolara koje dajemo za Tigra je vise nego bagatela.
Ovo je dosad kvalitetno najveci skok u povijesti Mac OS X-a.
Apple, svaka cast!
15.04.2005 | 08:57
Zvonimir je napisao:
[quote].
Ako je onom grafu vjerovati, Tigar ce ubrzati gotovo sve strojeve koji u sebi imaju novije graficke kartice koje podrzavaju Core Image.
/quote]

Kako možemo skužit da li imamo takve kartice, npr G5 prve generacije?

I kako će se to nonstop indexiranje odražavati na zahtjevne realtime tasks, kao npr snimanje audija? Ježim se od pomisli da mi nešto u pozadini bez mog znanja čeprka ili vršlja! Da li će se taj Spotlight moći isključivati po potrebi?

Baš ni jedan dealer nije ovih 120-30 dolarjeu još prevel na rastezljivi hrvatski!?!
15.04.2005 | 11:35
Na Appleovom sajtu pise:

Core Image-capable graphics cards include:

- ATI Mobility Radeon 9700
- ATI Radeon 9600 XT, 9800 XT, X800 XT
- nVidia GeForce FX Go 5200
- nVidia GeForce FX 5200 Ultra
- nVidia GeForce 6800 Ultra DDL, 6800 GT DDL

i valjda novije od ovih, poput Mobility Radeon 9800 i sl.
15.04.2005 | 14:08
Zvonimir je napisao:
Razlike ce se uvelike osjetiti na prijenosnicima zadnja dva narastaja, recimo Riba ce biti ludo ushicen

Znaci li to da cu sa Tigerom dobiti i malo kita za popravak limarije?
15.04.2005 | 14:32
Aha, komad ulješurine lijeve peraje ...
30.04.2005 | 04:39
Znaci li to da cu sa Tigerom dobiti i malo kita za popravak limarije?

Riba, vidim da si nesto gundjao u Vikalici glede Mail aplikacije u Tigru.
O cemu je tocno rijec? Mozes li napisati malo vise o tome?

Mail.app na Pantheru meni je apsolutno najbolja email aplikacija koju sam vidio. Turbo jednostavna i mocna. Kako se onda degradirala na Tigru?
30.04.2005 | 09:32
Tigar donosi jednu novost vlasnicima 23\" i 30\" ekrana -- mogu povecavati velicinu pokazivaca na ekranu. Sad ce Davor otvorit sampanj
30.04.2005 | 11:34
Zvonimir je napisao:
Riba, vidim da si nesto gundjao u Vikalici glede Mail aplikacije u Tigru.
O cemu je tocno rijec? Mozes li napisati malo vise o tome?

Mail.app na Pantheru meni je apsolutno najbolja email aplikacija koju sam vidio. Turbo jednostavna i mocna. Kako se onda degradirala na Tigru?

Mislio sam iskljucivo na izgled, na funkcionalnost nemam nikakve primjedbe. Sve je receno ovdje:
arstechnica.com/reviews/os/macosx-10.4.ars/3
Ne znam cemo jos jedan oblik interfacea, i to jezivo ruzan. Ako nastave ovako za koju godinu OS X ce izgledati kao Windows XP.
30.04.2005 | 11:37
Zvonimir je napisao:
Tigar donosi jednu novost vlasnicima 23\" i 30\" ekrana -- mogu povecavati velicinu pokazivaca na ekranu. Sad ce Davor otvorit sampanj

Zanimljivo je da sa developer toolsima dolazi utility kojim se moze scaleati GUI pojedine aplikacije. To je zanimljivo jer ce se nakon 5 godina mozda konacno uskoro moci odredjivati velicina fonta (pa i svega ostalog). Na ogromnim ekranima biti ce moguce povecati GUI elemente, a bila bi zanimljiva mogucnost da se isti mogu i smanjiti za vlasnike 800x600 displaya. I ikone sada mogu biti velike 256x256 pixela a i vise...gdje ovaj svijet ide....
30.04.2005 | 17:18
Riba je napisao:

Zanimljivo je da sa developer toolsima dolazi utility kojim se moze scaleati GUI pojedine aplikacije. To je zanimljivo jer ce se nakon 5 godina mozda konacno uskoro moci odredjivati velicina fonta (pa i svega ostalog). Na ogromnim ekranima biti ce moguce povecati GUI elemente, a bila bi zanimljiva mogucnost da se isti mogu i smanjiti za vlasnike 800x600 displaya. I ikone sada mogu biti velike 256x256 pixela a i vise...gdje ovaj svijet ide....

Buduci da je sve sto OS X iscrtaje potpuno neovisno o bilo koje izlaznom uredjaju (sve se iscrtaje matematikom pomicnog zareza, tj. nema recimo ekranske grafike ili printerske grafike, jer je grafickoj jedinici sve to isto), to sto se ikone mogu povecati ili smanjiti na bilo koju velicinu imamo vec od pocetaka OS X-a. I zato svi komentiraju \"brzinu\" iscrtavanja ekrana pod OS X -- a nemaju pojma koliko je to slozen proces i ingeniozna ideja.
Samo sto to nitko nije iskoristio kako treba, ni do kraja, pa ni Apple.
Zato im je trebalo 4 verzije operativnog sustava da naprave mrvu veci pokazivac na ekranu. Pfff ...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 53 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, songoku, ^SuperUnknown^, Anonimci (743)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO