Prebacivanje podataka između dva Maca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje podataka između dva Maca

06.06.2012 | 11:10
Znam da se o tome već pisalo na forumu, pa se ispričavam ako dupliram teme, ali treba mi hitno informacija iz prve ruke.
Naime, imam Macbook white zadnji model na kojem je instaliran Lion. U pregovorima sam oko kupnje polovnog iMaca 21,5" (mid 2011) koji također ima instaliran Lion.
Zanima me je li moguće odnosno koji je najjednostavniji način da prebacim na "novo" računalo cijeli sistem sa starog, dakle sve postavke i podatke?? Dakle da napravim preslik svega odjednom!
Napominjem (ako ima ikakve bitne veze) kako imam jedan vanjski hard disk od 320 Gb na koji redovito radim backup podataka sa Macbooka preko Time machine.
Također, računalo koristim isključivo za osobne potrebe i ne služi mi za posao, dakle na njemu se uglavnom nalaze razni multimedijalni sadržaji i nešto dokumenata.
Hvala svima na odgovorima.
06.06.2012 | 11:14
prikljucis time machine na novi iMac i kopiras sve postavke na njega. sam ce te pitati da li zelis kopirati podatke sa time machine.
06.06.2012 | 11:27
Ili bez time machine. Na novom računalu napraviš clean install i on te na kraju pita da li imaš svoj stari Mac. Spojiš mu stari Mac firewire ili ethernet kabelom (direktno jedan na jedan) i on ga nađe, kažeš mu to je to i onda Migration Assistant sve pokupi sa starog računala
06.06.2012 | 14:03
@Scarface32 i @Smayoo - Hvala, zvuči prejednostavno
06.06.2012 | 15:08
Oprobane obje metode i rade upravo tako - prejednostavno
06.06.2012 | 17:29
Oprostite na ubacivanju.
A šta bude ako je stari komp iMac PPC sa 10.4.11 sistemom a novi recimo Intel 10.7.4? Programe znam da treba instalirati na novo, ali podaci i postavke?
06.06.2012 | 17:47
Koliko znam, sauga sve kaj može iskoristiti. U biti jedan folder s podfolderima je u pitanju, zar ne?
06.06.2012 | 19:58
Spojiš i ne brineš. Ja sam prije mjesec dana zanovil komp (umjesto powerbooka macbook air). Powerbook G4 je na leopardu, a macbook air na lionu. I još k tome i ova promjena arhitekture (PPC na Intel). Kako air nema FW port, napravil sam to preko mreže (od 10.5 na dalje MAssist radi i preko mreže) i zadal sam mu samo doksove i postavke i sve je odradil SAVRŠENO. Dakle, nije bilo nikakvih problema oko povlačenja; svi su mailovi na mjestu, svi dokumenti, sve štima super
06.06.2012 | 20:13
Hvala vam na informaciji. To je jedino, osim financija, što me brinulo kod prelaska na novi komp. Sad moram riješiti "samo" financije
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 minuta
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO