Prebacivanje podataka između dva Maca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje podataka između dva Maca

06.06.2012 | 11:10
Znam da se o tome već pisalo na forumu, pa se ispričavam ako dupliram teme, ali treba mi hitno informacija iz prve ruke.
Naime, imam Macbook white zadnji model na kojem je instaliran Lion. U pregovorima sam oko kupnje polovnog iMaca 21,5" (mid 2011) koji također ima instaliran Lion.
Zanima me je li moguće odnosno koji je najjednostavniji način da prebacim na "novo" računalo cijeli sistem sa starog, dakle sve postavke i podatke?? Dakle da napravim preslik svega odjednom!
Napominjem (ako ima ikakve bitne veze) kako imam jedan vanjski hard disk od 320 Gb na koji redovito radim backup podataka sa Macbooka preko Time machine.
Također, računalo koristim isključivo za osobne potrebe i ne služi mi za posao, dakle na njemu se uglavnom nalaze razni multimedijalni sadržaji i nešto dokumenata.
Hvala svima na odgovorima.
06.06.2012 | 11:14
prikljucis time machine na novi iMac i kopiras sve postavke na njega. sam ce te pitati da li zelis kopirati podatke sa time machine.
06.06.2012 | 11:27
Ili bez time machine. Na novom računalu napraviš clean install i on te na kraju pita da li imaš svoj stari Mac. Spojiš mu stari Mac firewire ili ethernet kabelom (direktno jedan na jedan) i on ga nađe, kažeš mu to je to i onda Migration Assistant sve pokupi sa starog računala
06.06.2012 | 14:03
@Scarface32 i @Smayoo - Hvala, zvuči prejednostavno
06.06.2012 | 15:08
Oprobane obje metode i rade upravo tako - prejednostavno
06.06.2012 | 17:29
Oprostite na ubacivanju.
A šta bude ako je stari komp iMac PPC sa 10.4.11 sistemom a novi recimo Intel 10.7.4? Programe znam da treba instalirati na novo, ali podaci i postavke?
06.06.2012 | 17:47
Koliko znam, sauga sve kaj može iskoristiti. U biti jedan folder s podfolderima je u pitanju, zar ne?
06.06.2012 | 19:58
Spojiš i ne brineš. Ja sam prije mjesec dana zanovil komp (umjesto powerbooka macbook air). Powerbook G4 je na leopardu, a macbook air na lionu. I još k tome i ova promjena arhitekture (PPC na Intel). Kako air nema FW port, napravil sam to preko mreže (od 10.5 na dalje MAssist radi i preko mreže) i zadal sam mu samo doksove i postavke i sve je odradil SAVRŠENO. Dakle, nije bilo nikakvih problema oko povlačenja; svi su mailovi na mjestu, svi dokumenti, sve štima super
06.06.2012 | 20:13
Hvala vam na informaciji. To je jedino, osim financija, što me brinulo kod prelaska na novi komp. Sad moram riješiti "samo" financije
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 minuta
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO