mac mini ne ide u sleep
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mac mini ne ide u sleep

17.05.2012 | 00:32
mac mini
10.7.4

kad ga bacim u sleep na tren "usne" ali nakon 5 sekundi se probudi i izbaci (ne uvijek) poruku:
The name of your computer “‫mini (2)‎‬” is already in use on this network. The name has been changed to “‫mini (3)‎‬”.

preimenujem kasnije mac opet u "mini", pa iduci puta ista poruka samo sada "mini" promijeni u "mini (2)".
prekinuo sam dijeljenje svega sto ima veze sa windowsima, sve periferije sam istekao iz njega osim monitora trackpada i tipkovnice.

pomagajte
17.05.2012 | 02:22
Meni se isto nekad zna tako isto buditi samo ne daje nikakvu poruku niti mijenja ime kompa. To ime ti nema veze sa SMB protokolom (windowsima), odnosno nema nužno veze.

Sad mi već dulje vrijeme radi normalno, ali kad se opet počne joguniti, savjetovali su me Davor i Riba da pogledam u system log i da bi tamo trebalo pisati što ga probudi.
17.05.2012 | 07:44
Dobivaju svoju volju. Mijenjaju ime jer im ovo nije dobro. LOL
17.05.2012 | 13:40
iskljucio sam usb hub (integriran u monitor) i sad ide u sleep... koju poruku poslati? pojma nemam. do sada nije radio probleme. jos moram ustanoiti di je problem sa imenom.
17.05.2012 | 14:15
Mac zna probleme raditi sam sebi jer sretne samog sebe na mreži, s istim imenom, ali različitim protokolom (AFP i SMB) pa misli da je sreo drugi komp istog imena. Bug. Zašto, kako, kad se manifestira... nemam pojma, meni se nije dogodio.

USB uređaji znaju često izazivati "nesanicu" jer šalju nepotrebne ili nesuvisle pingove i kad se ništa ne događa. Možda sam monitor ima nešto interfejsirano preko tog USB-a (kao neko podešavanje iz PC aplikacije ili što ja znam) pa se on nešto buni i budi Mac i sna. Preko kojeg ti je video porta spojen Mini? DVI? HDMI? VGA? DP?

Nažalost, kod mene nije tako jednostavno jer, kad ga uhvati, budi se i kad mu baš ništa nije uštekano u USB.
18.05.2012 | 01:05
evo nije se budio cijeli dan. valjda je bio taj usb, iako mi nije jasno zasto se to prije nije desavalo.
monitor je spojen hdmi > vga
no dobro. hvala na pomoci za sada!
18.05.2012 | 03:20
Upisi u terminal
syslog |grep -i "Wake reason"
i vidjet ces razlog budjenja..najcesce je neki usb prikljucak...
osxdaily.com/2010/07/17/why-mac-wakes-from-sleep/

( meni je taj problem nastao pred par dana od zadnjeg lion update)
18.05.2012 | 20:03

nesto ga ocito konstantno maltretira

EHC: standing for Enhanced Host Controller, is another USB interface, but can also be wireless devices and bluetooth since they are also on the USB bus of a Mac.

baterije na BT periferiji su 94% na tipkovnici i 60% na trackpadu. usb monitora nije ukljucen... ne znam!
19.05.2012 | 11:17
pogledaj u system profileru što ti je ehc1 točno. Ili je žičani usb, ili je ovaj radijski dio (bt). Meni na mbp je ehc2 sve što se kači na vanjske usb portove, a ehc1 su svi usb uređaji ugrađeni u stroj (bt, ir, i sl.)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 33 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Goan25, miomika, Riba, tino1, Anonimci (777)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO