Izbrisani fileovi na vanjskom HDD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbrisani fileovi na vanjskom HDD

09.04.2012 | 09:38
Dakle, izbrisao sam oko 1TB fileova (to su mov datoteke s 64 miniDV kasete) na vanjskom Western Digital HDD od 2TB.
Moj iMac je 5,1 sa procesorom Intel C2D i 3GB RAMa.

Stavljao sam na renderiranje mov fileove sa drugog vanjskog HDD, i prije nego sam počeo sa renderiranjem, odlučio sam izbrisati neke nepotrebne fileove i sve baciti iz Trasha. Poslije sam renderirao img file iz materijala na drugom HDD, na prvi HDD negdje 2 sata. Kada sam poslije renderiranja pogledao, više od 1TB mov fileova je nestalo, ja sam ih greškom izbrisao.

Što da radim?
Da li je moguće vratiti nestale dokumente ili moram otići u Euro-Val u Zagrebu i dati da mi tih 64 miniDV kasete ponovo prebace na HDD?
09.04.2012 | 10:06
Zar ne prebacujes sam materjal na komp? Moja DV kamera im FW izlaz i to spojim na komp i prebacim. Cemu placati tako nesto? Koliko uznu po kazeti? Isplati se preko oglasnika kupiti kameru i prebaciti. Nisam pomogao doduse.
09.04.2012 | 10:15
Prebacivao sam materijale na njega prije 2 godine s Panasonic kamerom. Bojim se da će kamera Canon HV30 "otići" ako budem ponovo prebacivao sav taj snimljeni materijal.
Po kaseti uzmu oko 70 ili 100kn, moram to provjeriti za koji dan...
09.04.2012 | 10:28
Pa i ako ode (a najvjerojatnije nece), opet je jeftinije za 1000-1500kn kupiti polovnu dv kameru i capturirat ponovo.

Ili nesto ovako:
www.ebay.com/itm/Sony-DSR-11-DSR11-NTSC-...8d7f5#ht_1677wt_1187
09.04.2012 | 11:07
Ako si nakon pražnjenja smeća još zapisivao masu podataka na taj disk, imaš jako jako male šanse da ti je nešto ostalo za spasiti. No, ništa ne ne košta probati. Treba ti Stellar Phoenix Data Recovery ili neki sličan alat. Svi se oni plaćaju, ali puno manje od cifri o kojima se ovdje priča. U svakom slučaju, sa Stellar Phoenixom možeš ga bez plaćanja pustiti da prekopa slobodan prostor na disku i potraži što ima za spasiti. Kad završi, imaš thumbnail preview onog što je našao i, ako je to to što si izgubio, onda platiš i napraviš recovery.
09.04.2012 | 11:25
Pa to je 4500 kn za kolekciju. Mogao bi se poceti baviti s time i naplacivati. LOL
10.04.2012 | 12:53
odscanirao sam cijeli HDD, i pojavila se je ova stranica od Stellar Phoenix Mac Data Recovery...

Pošta nisam baš najbolji s vraćanjem fileova, želim vas pitati što trebam dalje raditi, neobično je što je samo 3 stvari našao da su izbrisane, a ne više. Da li mogu vidjeti što scanner može vratiti, pa da tek tada kupim taj program?
Koju verziju da kupim, onu koja košta 99USD ili onu koja košta 78USD?
Razliku između dvije verzije nisam baš najbolje shvatio.
01.jpg
10.04.2012 | 15:28
Zapravo ti nije našao ništa korisno. Dakle, ne kupuj softver jer si sve do čega ti je stalo već uspješno pregazio novim sadržajem.

Ako pogledaš bolje, ta dva "film effects" su fajle po 4,4 MB, dakle to je nešto bezveze, a ono prvo je cijela particija od 1,8 TB.

Dakle, u ovom slučaju ti data recovery više ne može pomoći. Žao mi je

Ostaje ti da si ponovno prebaciš sve filmove s kazeta.
12.04.2012 | 07:39
Pogledao sam na webu na eBayu. Za Sony DSR-11 DV je cijena oko 250USD.
Našao sam u Zagrebu firmu koja radu prebacivanje mov fileova s miniDV kaseta na HDD. Cijena za 65 kaseta je 1600kn + PDV.
Cijena je za Sony nešto niža (bez PDVa), ali opet mislim da mi neće Sony više trebati, a ljudi se bave videom u firmi koju sam kontaktirao i tu ne bi trebalo biti većih problema.
Da li vi znate neke firme u Zagrebu koje bih mogao nazvati (ili poslati eMail), pa da kasete koje nisu probletatične dam njima na prebacivanje videa s trake na HDD, a da problematične opet dam firmi koja se baš s time bavi?
12.04.2012 | 07:55
Kakve su to problematične kazete? Sama kazeta ili sadržaj?
12.04.2012 | 07:58
Kaseta je ispravna izvana, ali traka je na početku (prvih 15min) malo oštećena.
Sadržaj je jednostavan, ili mi na odmoru ili rođendanu i slično, ili Renatine probe ili predstave.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 minuta
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO