Problem VirtualBox Manager
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem VirtualBox Manager

23.03.2012 | 19:33
Problem VirtualBox Manager kompletna instalacija prodje kako treba ali kada treba da pokrenem(instaliram) win izbacuje mi gresku "no bootable medium find system halted" ako neko zna kako srediti problem.Hvala
23.03.2012 | 21:53
Aj malo više detalja. Pretpostavljam da ima bootabilni ISO image instalacijskog CD-a za windowse? Moraš ga, prije nego startaš virtualnu mašinu mountati u virtualni CD-drive od virtualnog stroja.
23.03.2012 | 21:53
saint.png
23.03.2012 | 21:54
Ili, ako imaš pravi instalacijski CD, onda umjesto "Choose a virtual disk file" odabereš "Host Drive..." i u njega ubaciš medij pa onda startaš virtualnu mašinu.
23.03.2012 | 22:18
Hvala smayoo probao obje vatijante i na kraju instalirao preko parallels jer nisam uspio pokrenuti i izbjeci ovaj eror

Pravo puno ljudi ima problem sa VB,sad kada sam sredio sa parallels malo cu se igrati sa VB nadam se da cu uspjeti srediti .
23.03.2012 | 22:32
Kod mene je upravo obratno. Deset tisuća problema s Parallelsima, na koje njihov support reagira sporije od hrvatskih državnih službi, tako da je to prvi put da sam požalio što sam nešto pošteno platio.

A VirtualBox radi super kod mene. Da nije problem u Lionu?
  • mileni
  • Posjetitelj
23.03.2012 | 22:52
Parallels ima support koji reagira kao prosjecni hrv politicar. Ne reagiraju uopce.
Primjera radi, nemaju uopce unblock opciju pod propertisima od filesa. Imaju jos dosta problema, no njihov coherance mode mi nekako bolje lezi od konkurencije. Na kraju sam otkrio da 100 sitnih, ali za neke velikih problema sa parallelsima rijesis vrlo jednostavno.

Malo sam se igrao, napravio bootcamp winze, i onda preko parallelsa pokrenuo iste. Trenutacno sam prezadovoljan kako sve to djeluje i radi. Bolje od ovoga za moje potrebe ni ne treba. VMWare Fusion je recimo jedno veliko razocaranje za mene, iako sam od njih ocekivao puno vise
23.03.2012 | 23:44
Ah, eto, a ja imam Parallelse još od doba Snow Leoparda i sada na Lionu i rade ko vurica. Nemam baš nikakvih problema sa njima, a sad na Lionu još ova mogućnost Full screena mi je fenomenalna. Magic trackpad radi s njima i Windozama 7 ko da je Trackpad rađen za Windowse

Nema mi ništ ljepše nego kad sa tri prsta napustim windowse i u djeliću sekunde se nađem u Lionu, nešt poklikam i onda se opet sa tri prstića (multitouch gestom) vratim nazad u windoze i u njima nastavim raditi.

Naravno ne volim da mi se Mac OS i Windoze miješaju pa sam isključio sve osim sheranja diskova. Ipak ne volim da mi Prozorsi kvare OS-ovu ljepotu

Windows experience je prilično dobar s obzirom da su u virtualki:

ParallelsWinExperience.png
  • mileni
  • Posjetitelj
24.03.2012 | 00:31
Taj win experience je obicna glupost, ne obracaj uopce pozornost na to.
Mene iskreno briga za dizajn, posebice u mojoj vrsti posla. Ne da mi se prebacivati u full screen mode kad sve uredno i ovako radi. Jedino kad se prebacim u full screen je priliko igranja dota-e, ali to je svega 1-2x tjedno, pa nije cesta pojava da koristim full screen
24.03.2012 | 02:16
Parallels oduvijek još od Leoparda. Nikada problema. Radi sve za 10. Od XP-a pa do Win 8 Dev Preview, preko ML Previewa. VMFusion mi je bio alternativa neko vrijeme ali nije dorastao.

VirtualBox sam također probao i radi uredno, ali nisam odlučio ostati na njima jer su mi Parallels uvijek bili prvi i najbolji bez ikakvih problema.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 11 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO