iClud ne synca kalendar, kontakte...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iClud ne synca kalendar, kontakte...

31.01.2012 | 14:59
Iako sma napravio sve prema uputama pri svičanja sa mobile me na iCloud (i pri tome mi nije javio bilo kakav problem), unesene promjene se ne syncaju sa kompa na iPhone i obratno. Uredno ostanu na uređaju na kojem su napravljene i ni makac.
Ima li neko sličnih iskustava prije nego krenem davit apple?
(mjesta na accountu kolko hoćeš - 20GB)
31.01.2012 | 15:32
mali update...
na serveru (otišao na iCloud preko safarija) se vide promjene napravljene na kompu ali na iPhone - ne.
Daklem, očito je problem na iPhone...
Ponavljam, sve je napravljeno prema uputama.
31.01.2012 | 16:45
Koji iphone imaš? Imala sam nedavno isti problem sa svojim 3G modelom zato što ne podržava sync preko iclouda.
31.01.2012 | 17:07
3GS
ništa prilikom aktivacije nije bilo problematično.
31.01.2012 | 17:47
Nije ni meni, zato mi je trebalo dulje vrijeme da skužim što točno ne štima.

Za kalendar bi trebalo provjeriti jesu li ti čekirani za prikaz svi kalendari koje predviđa ical i da li se svi ti isti kalendari prikazuju i na iphoneu, a sync između njih ćeš morat obavljati "ručno" tj. preko itunesa svaki put. Opet, uz provjeru da li su čekirani za sync svi kalendari.

Kod address book bi bilo dobro prvo napraviti export svih kontakata da ne bude poslije ups.
Zatim ćeš vjerojatno morati izbrisati icloud dio adresara kako bi ti ostao samo jedan jedini address book (vjerojatno sada imaš opciju switchanja između on my mac i icloud kalendara). Naravno, nakon što se uvjeriš da su ti svi kontakti prisutni.
Opet, morati ćeš sync raditi preko itunesa uz provjeru da ti je sync čekiran.

Nadam se da će nešto od ovoga pomoći.
31.01.2012 | 18:05
Da, jasno mi je za ovo žičano sinkanje, tako sam imao do sada, ali sam htio bežično preko iClouda.
Smisao i jest u tome da ga ne moram svaki put uštekavat u laptop.
Dakle, interesiraju me smao varijante bez žice.

Hvala ti svejedno
31.01.2012 | 18:14
Da ali u tome i je problem; ne radi sync preko iClouda na starijim verzijama iOSa (dakle ako nemaš iOS 5 a pretpostavila sam da ga nemaš?). Nisam se ni ja htjela više zezati sa iTunesima ali je ispalo da nemam izbora.
31.01.2012 | 19:06
A dal ti synca bookmarkse? Meni sve radi bezprijekorno osim bookmarksa. Dodam nesto na macu i ne prikaze mi se ni na iPadu ni na iPhonu. Obrnuto radi tj. kad nesto dodam na iPadu ili iPhonu sve se uredno prikaze na macovom safariju? Jel netko imao slican problem mozda?
01.02.2012 | 13:04
Marko kaže:
Da, jasno mi je za ovo žičano sinkanje, tako sam imao do sada, ali sam htio bežično preko iClouda.
Smisao i jest u tome da ga ne moram svaki put uštekavat u laptop.
Dakle, interesiraju me smao varijante bez žice.

Hvala ti svejedno

Pretpostavljam da imaš IOS5 na 3GSu. Ideja je da ti sync ne radi jer problem stvara Address Book na Macu trenutno.

Kao što je Dryad rekla, problem postoji iako sync između telefona ide žicom simptomi su jednaki i preko wirelessa.

PRVO backup svih kontakata lokalno (export sa iclouda ili mac address booka)

Ideja je slijedeća. iCloud ti mora imati najaktualnije informacije (što se kontakata tiče). Nakon toga na macu u sys pref pod icloud opcijom isključi contacts kao opciju za sync. To će ti ponuditi dali želiš zadržati "keep contacts" kontakte, obavezno to potvrditi.

To će spustit sve kontakte u lokalni Address Book. U isto vrijeme na telefonu također ugasi sync kontakata preko iClouda.

Nakon toga na Macu isprazni Address book na macu od svih kontakata. Obrati pozornost na crvenu vrpcu u Address book koju kada klikneš ćeš vidjeti vjerojatno više od jedne kategorije kontakata.

Icloud, on my mac i možda još koji. Isprazni ih sve.

Nakon toga u sys pref upali ponovno sync kontakta. Sada u Address Book na macu u njegovim preferences postavi da ti je icloud glavni account i to će spustit sve kontakte na maca.

Zatvori iTunes (baš quit), nakon toga opet otvori i pogledaj pod iphone kategorijom opcije za sync sa kontaktima. Nemoj imati ništa upaljeno niti checkirano. Ako je pogasi i napravi apply. Zatvori itunes.

Na iphonu sada ponovno upali icloud sync kontakata i to bi trebalo spustit kontakte koje imaš u oblaku.

ako kojim slučajem to ne ide, onda napravi wireless sync preko iTunes-a sa mac address book-om koristeći za to predviđene opcije u itunes contact segmentu.

Ideja je da iCloud mora biti glavni, a da bi se to postiglo prvo treba prekinuti na obje strane komunikaciju (prema iphonu i prema macu), preporučljivo izbrisati kontakte na telefonu i macu i onda ponovno definirati da je oblak glavni source (naravno pod pretpostavkom da je sve beckapirano i da cloud ima sve potrebne informacije).

pozz
03.02.2012 | 14:36
Napokon uspio, no bitno jednostavnije...

Napravio sam restore na telefonu bez vraćanja backupa. Prethodno je sve (adrese, kalendar...) postavljeno u oblak.
Nakon toga, postavio sam oblak kao glavni i povukao mi je sve sa njega.
Sad se sinkaju u svim smjerovima.
Jest da sam usput pogubio bežićni pasword i još pokoju informaciju ali sinkronizacija radi a to mi je bilo naj važnije.
Mislim da je stvar u tome što je to trebalo napraviti odmah nakon što sam tvornički unlockao telefon i postavio ios5.
Moja topla preporuka svima.

hvala svima!
03.02.2012 | 14:50
Meni je sve radio, osim kalendara, kao da je uklet. Još uvijek sam na MobileMe-u dok ga ne ukinu. Ovo je ispravno, napraviti restore i sve na friško ubaciti.
Inače se gube i SMS poruke (ili se varam).
03.02.2012 | 20:25
Da, gube se sms-i, ali neznam, meni to nije bilo toliko važno.
daleko važnije mi je funkcionalno syncanje svega skupa.
Uostalom postoje i alati za kopiranje smsa na komp ali nakon toga ih ne možeš vratiti na mob.
bar kolko ja znam.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 12 minuta
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

1v@n, Air, drlovric, Ender, ping, Riba, tino1, Anonimci (433)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO