MAC OS X 10.6.8 Snow Leopard virtual on WMware
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MAC OS X 10.6.8 Snow Leopard virtual on WMware

12.12.2011 | 18:53
E ja glup nisam se prije sjetio kad sam instalira da ovdje pitam a cijeli net poludio od mene
Stvar je ovakva, instalirao sam snježnog leoparda preko wmware-a na laptopu, konfa je dovoljna za pogonit to bez problema (i3 @2,13MHz dual core, 3GB RAM, Intel Media Accelerator HD) ali imam jedan problem koji je povezan ako sam dobro siguran sa flash playerom, jer naime kad odem na youtube nema mi videa, točnije, čujem zvuk, a mjesto gdje bi trebao biti video tu mi se vidi radna površina i klikam po radnoj površini, ostatak preglednika je normalan. Probao sam safari, firefox i chrome svaki isto. Tako ugl na večini str za videe, neke čak ne al to su rijetke bile, i isto one sličice sa strane tj. reklame, isto prazan prostor sa radnom površinom. I da, safari mi često, tj. skoro uvik 99% zablokira nakon 2-3 klika.
Ugl. situacija izgleda ovako:
i.imgur.com/r2162.png youtube početna
i.imgur.com/o1BRX.jpg pokrenuti video

Zanima me ako tko zna do čega je to i je li rješivo kako?

Vjerovatno može bit stvar u tome da nešto nije kompaktibilno od hardvera sa sustavom ali ne znam..
12.12.2011 | 18:57
(Kompaktibilno = ono što se može dimenzijama učiniti manjim, kompaktirati; Kompatibilno=ono što je tehnički usuglašeno s nečim drugim)

Možda ti je najjednostavnije da youtube riješiš tako da prebaciš Safari i Firefox na HTML5 (www.youtube.com/html5)

Za ostalo - probaj živjeti bez Flasha.
12.12.2011 | 19:00
Hvala na ispravku tu se uvijek cjenkam što napisat xD
Hm, will give a shot
12.12.2011 | 19:02
A na kojem laptopu to ganjaš ?
12.12.2011 | 19:04
jzelko kaže:
A na kojem laptopu to ganjaš ?

Toshiba Satellite L670

HTML5 mi nije puno pomogao, na nekim videima se čak makne pozadina ali ostane ili sivo il u nekima ipak i dalje pozadina
12.12.2011 | 19:16
Zato sam i pitao. Čim nije originalni Apple hardware možeš očekivati takove i slične probleme. Nije originalna arhitektura, nego je pripasana. I UVIJEK kad nešto takovo tražiš , ako nije Apple stroj to navedi, jer se ljudi trude, pomoći ti, a ono nije MacBook.
Svejedno probaj napraviti što ti je smayoo napisao jer Flash ubija Safari i Firefox na OSXu.
Drugo, pitanje je i zbog VMWarea koliko on korektno to odradi.
Za Hackintoshe baš nismo eksperti.
12.12.2011 | 19:24
Napomenuto je da je na WMware
Pa ovaj image kao i je za takvo što da se instalira i vidi što radi a što bi moglo raditi probleme kada bi se zapravo instalirao OS X na hdd. Iako to nebih radio jer sam se dosta raspitivao i svi su mi rekli da bi poludio dok bi našao kextove (nez jesam točno napisa, ugl. drivere), jer je jedan frend, vrsni informatičar u gradu uspio ali veli da je ubio se skoro dok je to sve sredio i na kraju se vratio na win. Budem još isprobavao onda s tim opcijama riktati se pa ako sredim što objavit ću pa možda još nekome pomogne
12.12.2011 | 19:44
Pročitaj moj thread, nabacio sam Leoparda bez ikakvog problema na moju konfu tamo opisanu, sve radi ekstra. Iznenadio sam se kakav hardver mi je sve prepoznao, a i šta nije, jednostavno sam otišao na sajt proizvođača i skinuo drivere za mac (printer, wifi stik). Instalacija prošla lakše/brže od windowsa
12.12.2011 | 20:32
Hoćeš li biti dobar i dati mi link

Našao hvala
13.12.2011 | 09:33
@theblack4 - pokušaj vratiti Flash player na stariju verziju, npr na v10.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 21 minuta
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO