MacOSX na PC-u (Leopard 10.5.8)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacOSX na PC-u (Leopard 10.5.8)

06.12.2011 | 04:23
Može li mi neko pojasniti koju distribuciju
da probam instalirati na sljedeću konfu:

MOBO: Asus P5K
CPU: E7200
GPU: HD3870
RAM: 2GB
HDD: 320GB, 2 partitions, on C: Win7
MONITOR: 2232BW SAMSUNG

Skidam sam sa neta iATKOS L2 - LION 10.7.3, ako
to neće ići da prekinem to i skinem Snow Leopard?
06.12.2011 | 10:03
Ovdje baš i nema puno ljudi koji se bave hackintoshem. Breed i još nekoliko njih, pa će ti oni možda pomoći, ako se motaju ovuda.

Osim toga, upozoravam da je Mac OS X softver koji se plaća i da na Jabučnjaku ne odobravamo "skidanje s neta". Molim da ne tražiš ovdje savjete na tu temu. Hvala.
06.12.2011 | 10:16
pročitaj malo na ovom siteu. ima puno informacija o hackintosh konfiguracijama i procedurama

TonyMacX86
07.12.2011 | 04:07
Imam amd pa kod mene najbolje radi Hazardova dist. 10.6.3 s update-om na 10.6.7; 10.6.8 je dosta nestabilna vjerojatno zbog procesora, inače za lion-a ne mogu dati savjet jer ga ne mogu instalirati.
Inače uz www.tonymacx86.com/ imaš na www.osx86.net/ dosta sadržaja koji će ti zatrebati.
07.12.2011 | 08:51
Pokušaj s paketom...

www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=115

Obično sam prvo na Macu instalirao OS na prazan disk, a zatim na USB stick stavljao bootloader, DSDT i kextove... Čistije je i čačkaš samo po USB sticku ako nešto ne radi
11.12.2011 | 22:19
Instalacija Leoparda 10.5.8 prošla bez greške, zvuk i grafika rade odlično, printer, DLINK wireless usb stik, wireless tastatura i miš šta reći prezadovoljan sam, Lion mi je pravio neke probleme sa grafikom HD3870 pa sam nabacio Leopard i sve je OK. Kao neko ko se prvi put susreće sa MacOS-om ispočetka mi je bilo malo neobično ali evo nakon par dana sve više i više mi se sviđa.

Par pitanja:
1. Ovaj antialiasing fontova je kakav je takav je, i nemoguće je naštimat da fontovi izgledaju kao na Win-u? Ono u Appearance Font smoothing style sam mijenjao ali sve je to po meni isto, ružno mi na webu izgledaju bold fontovi, postoji li rješenje da se bar malo prilagode, probao sam i skroz ukinuti aa, onda je tek prava katastrofa.

2. Kako da naštimam da mi se ne mountaju na desktopu druge particije na kompu? Kad god upadnem uvijek mi prikazuje druge NTFS particije, želio bi ih po defaultu skriti, a ne da moram uvijek Eject?!?

Nadam se da ovom temom ne kršim pravila foruma?
11.12.2011 | 23:07
Ovo drugo, ugasi u Finderu da prikazuje diskove, a prije toga napravi shortcut od one particije koju želiš vidjeti i riješena stvar.
11.12.2011 | 23:12
Antialiasing se ne može mijenjati.
12.12.2011 | 02:27
1) zašto bi sve trebalo izgledati kao na win, neka na win naprave nešto(a da pritom ne kopiraju ideju patent i sl.) pa da izgleda i radi kao na OSX-u
2) imaš u dock-u ikonu findera kroz kojeg dolaziš do bilo kojeg mountanog uređaja, a u preferences findera isključiš što ne želiš vidjeti na desktopu
13.12.2011 | 17:13
Dešava mi se čudan problem sa zvukom odmah po bootanju.

Nekada nemam zvuk. Kada prebacim na headphones imam na slušalicama normala.
Dakle zvučna je instalirana, ali ne reproducira na zvučnike, a na slušalice da.

Ovo mi se dešava skroz nasumice, nekad kad ga restartam imam zvuk, a nekad ne.
Na slušalicama ga imam uvijek.

Nešto slično i sa printerom, 80% bootanja imam ispravan drajver za printera,
a u onih 20% printer je offline.
13.12.2011 | 17:21
Bilo ti je rečeno da na Hakintošu OS X ne radi kao na Apple hardweru. Dosta nas je probalo iz znatiželje i odustali smo zbog toga što se stalno nešto pošemeri ili ne radi kako spada ili uoće ne radi. Žao mi je ljudi koji bi ti pomogli a ne skuže u početku da je Hakintoš. Ali ako zaduženi za forum to dopuštaju, samo izvoli. Puno više se nađe na hakintoš forumu.
13.12.2011 | 17:51
Naslov teme je jasan sam po sebi i u više navrata sam pitao moderatore jel dozvoljena tema ovog sadržaja.

Pretraživajući internet našao sam da i korisnici Apple hardvera imaju sličnih problema koji se javljaju sa vremena
na vrijeme, pa sam stoga upitao da možda neko ne zna u čemu je caka.

discussions.apple.com/thread/1204968?start=0&tstart=0

I ne očekujem da MacOS radi na mom PCu kao na Appleovom kompu.
13.12.2011 | 17:56
Probaj iskljuciti zvucnike iz zvucne i vratiti nazad.
13.12.2011 | 18:01
Probao već, opet isto. Samo restart pomaže.

EDIT: Čini mi se da su slušalice bile problem, kad su ištekane, imam zvuk normala na zvučnicima.
19.12.2011 | 01:19
cao drustvo imam imac apple osx i kada hocu neko free program neide mi prvo mi gore ide neko plavo tamo gde www. i tamo mi ubacuje ne da bi vukao dole i onda samo mi crno kaze i neide program dole molim ako neko zna to
19.12.2011 | 01:22
Isuse bože, možeš li malo bolje artikulirati svoje misli, i po mogućnosti otvoriti novu temu za isto?
19.12.2011 | 08:37
Čovjek je možžda Mađar, ali sve jedno ja ga ne razumijem.
19.12.2011 | 09:49
Pari ka da je Rom !
19.12.2011 | 10:07
Prije bi rekao da je klinac u osnovnoj školi. Tako moj mali u 5. razredu piše. On, naime, smatra da na interpunkcije, padeže i konjugacije treba paziti jedino ako će taj tekst čitati profesorica iz hrvatskog.
19.12.2011 | 10:23
Dosta Roma ide u školu. Tam oko Čakovca im je ista spika.
19.12.2011 | 17:58
Ja mislim da je to do virusa:) ,... ma sigurno je do virusa
19.12.2011 | 18:01
Ma da, taj virus se sve više širi. U zadnjih godinu dvije je već prešao u epidemiju.
19.12.2011 | 18:18
A, gdje je Campo:)
19.12.2011 | 21:13
Fecebook generacije,... prestari smo mi za ovo,...

... i mislim da je @livada,... ups!!! @baranja ONA, ne ON,... barem po jezičnoj konstrukciji rečenice
20.12.2011 | 23:25
Ljudi možete li mi preporučiti aplikaciju za live prikaz mrežnog protoka up/down ono zelenim i crvenim slovima gore u status baru, viđao sam to na pojedinim screenshotovima.
21.12.2011 | 00:11
Traži iStat pro ili nano !
21.12.2011 | 02:54
iStat pro je widget za dashboard, koliko se ne varam. Tražim mrežnu aktivnost prikazanu u status baru. Gore pored sata.
21.12.2011 | 15:53
Eh to je to. Kralju svaka čast !!! Hvala puno.
22.12.2011 | 17:49
Koristim Safari 5.0.6, zašto mi u neka polja koja sam ranije popunjavao ne dozvoljava ono na dvostruki klik da vidim history i da odaberem vrijednost, kao npr na Chromu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 20 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Bip, Borisone, Riba, temeljnik, ZeljkoB, Anonimci (600)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO