MacOSX na PC-u (Leopard 10.5.8)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacOSX na PC-u (Leopard 10.5.8)

06.12.2011 | 04:23
Može li mi neko pojasniti koju distribuciju
da probam instalirati na sljedeću konfu:

MOBO: Asus P5K
CPU: E7200
GPU: HD3870
RAM: 2GB
HDD: 320GB, 2 partitions, on C: Win7
MONITOR: 2232BW SAMSUNG

Skidam sam sa neta iATKOS L2 - LION 10.7.3, ako
to neće ići da prekinem to i skinem Snow Leopard?
06.12.2011 | 10:03
Ovdje baš i nema puno ljudi koji se bave hackintoshem. Breed i još nekoliko njih, pa će ti oni možda pomoći, ako se motaju ovuda.

Osim toga, upozoravam da je Mac OS X softver koji se plaća i da na Jabučnjaku ne odobravamo "skidanje s neta". Molim da ne tražiš ovdje savjete na tu temu. Hvala.
06.12.2011 | 10:16
pročitaj malo na ovom siteu. ima puno informacija o hackintosh konfiguracijama i procedurama

TonyMacX86
07.12.2011 | 04:07
Imam amd pa kod mene najbolje radi Hazardova dist. 10.6.3 s update-om na 10.6.7; 10.6.8 je dosta nestabilna vjerojatno zbog procesora, inače za lion-a ne mogu dati savjet jer ga ne mogu instalirati.
Inače uz www.tonymacx86.com/ imaš na www.osx86.net/ dosta sadržaja koji će ti zatrebati.
07.12.2011 | 08:51
Pokušaj s paketom...

www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=115

Obično sam prvo na Macu instalirao OS na prazan disk, a zatim na USB stick stavljao bootloader, DSDT i kextove... Čistije je i čačkaš samo po USB sticku ako nešto ne radi
11.12.2011 | 22:19
Instalacija Leoparda 10.5.8 prošla bez greške, zvuk i grafika rade odlično, printer, DLINK wireless usb stik, wireless tastatura i miš šta reći prezadovoljan sam, Lion mi je pravio neke probleme sa grafikom HD3870 pa sam nabacio Leopard i sve je OK. Kao neko ko se prvi put susreće sa MacOS-om ispočetka mi je bilo malo neobično ali evo nakon par dana sve više i više mi se sviđa.

Par pitanja:
1. Ovaj antialiasing fontova je kakav je takav je, i nemoguće je naštimat da fontovi izgledaju kao na Win-u? Ono u Appearance Font smoothing style sam mijenjao ali sve je to po meni isto, ružno mi na webu izgledaju bold fontovi, postoji li rješenje da se bar malo prilagode, probao sam i skroz ukinuti aa, onda je tek prava katastrofa.

2. Kako da naštimam da mi se ne mountaju na desktopu druge particije na kompu? Kad god upadnem uvijek mi prikazuje druge NTFS particije, želio bi ih po defaultu skriti, a ne da moram uvijek Eject?!?

Nadam se da ovom temom ne kršim pravila foruma?
11.12.2011 | 23:07
Ovo drugo, ugasi u Finderu da prikazuje diskove, a prije toga napravi shortcut od one particije koju želiš vidjeti i riješena stvar.
11.12.2011 | 23:12
Antialiasing se ne može mijenjati.
12.12.2011 | 02:27
1) zašto bi sve trebalo izgledati kao na win, neka na win naprave nešto(a da pritom ne kopiraju ideju patent i sl.) pa da izgleda i radi kao na OSX-u
2) imaš u dock-u ikonu findera kroz kojeg dolaziš do bilo kojeg mountanog uređaja, a u preferences findera isključiš što ne želiš vidjeti na desktopu
13.12.2011 | 17:13
Dešava mi se čudan problem sa zvukom odmah po bootanju.

Nekada nemam zvuk. Kada prebacim na headphones imam na slušalicama normala.
Dakle zvučna je instalirana, ali ne reproducira na zvučnike, a na slušalice da.

Ovo mi se dešava skroz nasumice, nekad kad ga restartam imam zvuk, a nekad ne.
Na slušalicama ga imam uvijek.

Nešto slično i sa printerom, 80% bootanja imam ispravan drajver za printera,
a u onih 20% printer je offline.
13.12.2011 | 17:21
Bilo ti je rečeno da na Hakintošu OS X ne radi kao na Apple hardweru. Dosta nas je probalo iz znatiželje i odustali smo zbog toga što se stalno nešto pošemeri ili ne radi kako spada ili uoće ne radi. Žao mi je ljudi koji bi ti pomogli a ne skuže u početku da je Hakintoš. Ali ako zaduženi za forum to dopuštaju, samo izvoli. Puno više se nađe na hakintoš forumu.
13.12.2011 | 17:51
Naslov teme je jasan sam po sebi i u više navrata sam pitao moderatore jel dozvoljena tema ovog sadržaja.

Pretraživajući internet našao sam da i korisnici Apple hardvera imaju sličnih problema koji se javljaju sa vremena
na vrijeme, pa sam stoga upitao da možda neko ne zna u čemu je caka.

discussions.apple.com/thread/1204968?start=0&tstart=0

I ne očekujem da MacOS radi na mom PCu kao na Appleovom kompu.
13.12.2011 | 17:56
Probaj iskljuciti zvucnike iz zvucne i vratiti nazad.
13.12.2011 | 18:01
Probao već, opet isto. Samo restart pomaže.

EDIT: Čini mi se da su slušalice bile problem, kad su ištekane, imam zvuk normala na zvučnicima.
19.12.2011 | 01:19
cao drustvo imam imac apple osx i kada hocu neko free program neide mi prvo mi gore ide neko plavo tamo gde www. i tamo mi ubacuje ne da bi vukao dole i onda samo mi crno kaze i neide program dole molim ako neko zna to
19.12.2011 | 01:22
Isuse bože, možeš li malo bolje artikulirati svoje misli, i po mogućnosti otvoriti novu temu za isto?
19.12.2011 | 08:37
Čovjek je možžda Mađar, ali sve jedno ja ga ne razumijem.
19.12.2011 | 09:49
Pari ka da je Rom !
19.12.2011 | 10:07
Prije bi rekao da je klinac u osnovnoj školi. Tako moj mali u 5. razredu piše. On, naime, smatra da na interpunkcije, padeže i konjugacije treba paziti jedino ako će taj tekst čitati profesorica iz hrvatskog.
19.12.2011 | 10:23
Dosta Roma ide u školu. Tam oko Čakovca im je ista spika.
19.12.2011 | 17:58
Ja mislim da je to do virusa:) ,... ma sigurno je do virusa
19.12.2011 | 18:01
Ma da, taj virus se sve više širi. U zadnjih godinu dvije je već prešao u epidemiju.
19.12.2011 | 18:18
A, gdje je Campo:)
19.12.2011 | 21:13
Fecebook generacije,... prestari smo mi za ovo,...

... i mislim da je @livada,... ups!!! @baranja ONA, ne ON,... barem po jezičnoj konstrukciji rečenice
20.12.2011 | 23:25
Ljudi možete li mi preporučiti aplikaciju za live prikaz mrežnog protoka up/down ono zelenim i crvenim slovima gore u status baru, viđao sam to na pojedinim screenshotovima.
21.12.2011 | 00:11
Traži iStat pro ili nano !
21.12.2011 | 02:54
iStat pro je widget za dashboard, koliko se ne varam. Tražim mrežnu aktivnost prikazanu u status baru. Gore pored sata.
21.12.2011 | 15:53
Eh to je to. Kralju svaka čast !!! Hvala puno.
22.12.2011 | 17:49
Koristim Safari 5.0.6, zašto mi u neka polja koja sam ranije popunjavao ne dozvoljava ono na dvostruki klik da vidim history i da odaberem vrijednost, kao npr na Chromu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 37 minuta
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, temeljnik, Anonimci (435)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO