Lion - problemi oko (re)startanja sustava!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion - problemi oko (re)startanja sustava!

03.12.2011 | 21:43
Pozdrav,
jučer sam instalirao Lion na Mini 2010 i jednostavno se zablokirao kad se trebao restartati.
Pustio sam ga neko vrijeme (par sati) da stoji i nakon toga sam ga restartao na dugme i tu su počeli probemi.
Jednostavno se ne želi pokrenuti iz prve, moram ga svaki put ručno restartati i onda kada se uspije podignuti radi bez problema. Također, kad se budi iz sleep mode-a opet nastaju problemi, nekad se probudi a nekad ne!
Ne znam sta je najpametnije napraviti?! Novu instalaciju?!
Hvala.
03.12.2011 | 22:36
Očigledno imaš problem na disku, prvo provjeri da je disk 100% bez grešaka.
05.12.2011 | 11:04
Lion je proradio, Disk repair je pomogao, ali nije bilo nikakvih problema s diskom.
  • campo
  • Posjetitelj
05.12.2011 | 11:41
Ja sam imao sličan problem sa Lionom i sredio sa repair ali iskreno to mi se prvi put desilo na bilo kojem Mac 0S,..
05.12.2011 | 11:59
Onaj hardwareski test baš i nije nešto pouzdan kad su tvrdi diskovi u pitanju. Premda je bilo očito da mi krepava tvrdi disk na iMacu taj test je i dalje javljao da je sve ok.

No vjerojatno kod tebe nije hardwareski problem, već je bio problem samo u datotečnom sustavu na disku koji je srećom Disk repair popravio. Ipak ako se ponovi i beach ball se počne prečesto pojavljivati onda na žalost moguće je i da disk odlazi u vječna lovišta, baš kako se meni dogodilo. Nadam se da ipak neće.
05.12.2011 | 12:03
To mi se počelo u zadnje vrijeme sve češće događat. Loptica se sve više pojavljuje i duže vrti! Disk je star oko godinu dana.Lion.
05.12.2011 | 12:18
Preporučam instalaciju iStat widgeta i provjeru temperature sustava. Mislim da je meni tvrdi disk na iMacu otišao zbog pregrijavanja. Grijao se čak do 69'C, a WD operating temp. je do maksimalno 60'C, a iz nekog razloga elektronika regulacije vrtnje ventilatora nije dizala brzinu, pa sam to na kraju morao riješiti sa besplatnom aplikacijom smcFanControl
05.12.2011 | 12:19
jzelko kaže:
To mi se počelo u zadnje vrijeme sve češće događat. Loptica se sve više pojavljuje i duže vrti! Disk je star oko godinu dana.Lion.

Moj disk nema ni godinu dana... neće valjda riknut...
Btw čini mi se da se Lion na istoj mašini dosta sporije boota nego SL....
05.12.2011 | 12:27
@ Sank, to sve imam i temperatura mi je čisto OK.
Screen_Shot_2011_12_05_at_11.png

međutim čitam po forumima da je sa mojim iMacom serije 7.1 problem jer je prijelazni. 8.1 je već OK dok moj ima nešto od starije serije a nešto od novije. Lion mu teže probavljiv od SL i dosta njih se vraća na njega zbog toga.
Izgleda da me čeka spuštanje sistema za jednu stepenicu. Za Lava ću morat nabaviti noviji komp, izgleda.
05.12.2011 | 13:06
@jzelko

da shvaćam sad u čemu bi mogao biti problem. Moj iMac je serije 11.3 i sasvim se lijepo slaže sa Lionom, a valjda je ova moja serija imala taj čudan problem sa hlađenjem. Nisam nikad tražio po internetu da li je to stvarno tako, ali činjenica je da je čudno da je disk na 65'C, a ventilator i dalje vrti na nekih 900-1000rpm kao i kad je još dosta hladan? Zapravo dok sam nisam podigao broj okretaja nikad nisam vidio ventilator tvrdog diska da je vrtio brže od tih max. 1000rpm.

Doduše to sam počeo pratiti tek nakon zamjene diska, ali ne vjerujem da je problem sa temperaturnim senzorom novog diska kad lijepo pokazije njegovu temeraturu, a i ova moja serija još se mogao zamijeniti disk istog proizvođača bez problema jer nije bio flashan sa Apple firmwareom.
05.12.2011 | 14:24
Izgleda da je problem prebaciti Mailove i accounte. Sve drugo će izgleda ići ok ili na guranje, ali mi Mail neće.Bitan mi je Inbox. Dva su Imap i imaju arhivu pa nisu problem za povući sa neta, dok pop, T com i Vip ne kužim kako prebaciti.
Prvo, Lion nije kompatibilan sa Mailom sa SL, a ne nalazim modus za skinut Inbox sadržaj i preselit ga.
Nešto sam guglao, ali ništa od toga. Ima nešto i preko Terminala ali baš mi uputstvo nije najjasnije pa se ne usudim čačkat, da ne napravim još veći rusvaj.
05.12.2011 | 15:15
Nisam osobno to još probao, ali prema ovom linku:

discussions.apple.com/thread/3329499?start=0&tstart=0

Trebalo bi uspjeti ako prvo sa Lion Maila eksportiraš mail, a zatim napraviš import na SL Mailu.

Dakle prvo: Mailbox -> Export MailBox, a zatim: File -> Import MailBoxes...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 26 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Bip, Borisone, Riba, temeljnik, Anonimci (624)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO