Permissions problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Permissions problem

16.11.2011 | 16:08
Dakle, sustav je 10.7.2., a računalo je MBPro 3,1. U posljednje vrijeme stroj se samo smrzne i onda ga moram ugasiti tipkom, nekad ga uspijem upaliti normalno, a nekad samo krene proces bootanja uz buku ventilatora te ga onda opet moram ugasiti tipkom.
Screen_Shot_2011_11_16_at_14.jpg

Permissionsi su svakim danom sve gori, kaže Disk Utility, koji također govori da je struktura HD-a OK.

Sumnjam da su oni problem, pogledajte fotku.

Da li da napravim clean install Liona?

Iako zvuči suludo, da li je možda problem u eksternom monitoru na kojeg je laptop stalno spojen?
16.11.2011 | 16:10
Još jedna slika, na ovoj se slabo vidi, valjda će sad biti bolje.
Screen_Shot_2011_11_16_at_15.jpg
16.11.2011 | 17:08
Right-click -> Show image pokaže veliku sliku. Ubacit ću nekako da to bude očito. Što se tih permissiona tiče, ja ih u životu nisam "popravljao" a kako čujem kada god ideš provjeravati prijavit će ih hrpu.
16.11.2011 | 17:51
Kako se smrzne? Vrti se beach ball u nedogled i ne možeš klikati ni po čemu, ili po nekim prozorima ipak možeš? Ili se totalno sve zaledi (ni miš se ne miče)?
16.11.2011 | 20:39
Vidim da je MBP stariji model. Jel otvaran i čišćen te jesi li gledao temperaturu hardwera. Zatim su važna pitanja od smayooa. Vjerovatno time eliminiraš dio mogućnosti.
16.11.2011 | 21:05
Teško da se Mac smrzne od nekog krivo postavljenog permissiona. Imaš neki drugi problem.
17.11.2011 | 00:23
Tnx svima, komp nije čišćen, @jzelko.
@Smajoo Skroz se smrzne, ne ide niti kursor po ekranu, odnosno beach ball je nepomičan.

Evo fotka temperature, sad mi se čini ok.
Screen_Shot_2011_11_16_at_23.jpg
17.11.2011 | 00:52
Da nije grafička, tj matična ploča. Nebih ti bio u koži, ali nadam se da se varam. Pravac servis, samo prije provjeri RAM memorije za svaki slučaj.
17.11.2011 | 01:03
Ispravan Mac se ne smrzava. Iz mojeg iskustva to može komotno biti i dogma koja se ne propituje jer sam samo jednom doživio suprotan slučaj (točka 3).

Dakle, ne želim širiti paranoju, ali smrzavanje tog tipa može biti samo tri stvari:

1) hardverski problem (nažalost najvjerojatnija od ove tri opcije),
2) pokvaren third-party hardver spojen na stroj,
3) bug u nekom low-level driveru (obično grafički).

Prvo Apple Hardware Test cijeli, a ako je sve ok, onda idi dalje s temeljitim ispitivanjem diska, on je obično najčešći krivac. Držim palčeve da je rikno neki RAM keks. To bi ti bilo najjeftinije. Temperature su ti ok.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 11 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO