lion se restarta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

lion se restarta

31.10.2011 | 22:30
pozdrav svima,
jedna od stvari o kojoj su mi ljudi pričali ja da je mac stabilan i pouzdan, no izgleda da ili to i nije baš tako ili sa mojim nešto ne štima. Otkad sam ga upgrejdao na Liona, restarta se barem jedamput dnevno. Riječ je o miniju 2010, 4 gb rama i os lion 10.7.2
Svi prijedlozi i ideje su dobrodošli.
pozz,
MM
31.10.2011 | 22:49
Vrati se na Snow Leopard
31.10.2011 | 22:57
ajd, recimo da je to ok prijedlog, ali nije li bezveze pljunuti lovu za polufabrikat, pa se vraćati na staro.
31.10.2011 | 23:00
Napravi backup na drugi disk , ako nemaš Time mašine, te napravi čistu instalaciju Liona i vrati backup. Ako bi te i dalje zezalo, a sumnjam, onda se vrati na SL.
31.10.2011 | 23:08
Nešto ti nije u redu. Lion je super stabilan, kakav crni restart. BTW među ostalim koristimo ga upravo na Mac miniju 2010 kao server za cijelu firmu i nikada niti jedan problem.
31.10.2011 | 23:19
malimujo kaže:
ajd, recimo da je to ok prijedlog, ali nije li bezveze pljunuti lovu za polufabrikat, pa se vraćati na staro.

Je. A kud si žurio? Ja sam 10.6 kupio i instalirao tek kad je stigao do 10.6.3 (a to nije bilo ovako brzo). A o Lionu još ni izbliza ne razmišljam.
31.10.2011 | 23:22
ma zato i pitam, jer je meni to sve novo. Nešto sam našao na netu da se spominje test memorije, a ja sam baš prije nadogradnje na Liona, nadogradio makinu sa 8 gb rama, pa već sumnjam i u to.
Neko, neki hint?
01.11.2011 | 00:01
upravo sam napravio diagnostic test i spominje error 4MEM/9/40000000:0xa84d1498. Probao sam googlati ali bez nekog uspjeha,kamo dalje?
01.11.2011 | 00:06
Problematična memorija. Vadi van keks po keks pa prati što se događa.
01.11.2011 | 00:43
upravo sam prošao dijagnostiku, i kada su jedan po jedan keks unutra, sve ok, ali kada stavim oba, dobijem onaj error. pretpostavljam da su keksi ispravni, uostalom imaju garanciju, jedino ne znam da li ne pašu u maca.
01.11.2011 | 00:53
Pa nisi ih valjda napamet kupio. Piše ti u karakteristikama Minija koliko MHz ima memorija. Neki misle da nije bitno pa da svaka memorija radi. Vjerovatno si stavio memoriju koja je za više MHz-a.
Koji je točno mini i daj karakteristike.
01.11.2011 | 01:02
a jbg a novi u mac svijetu, kupio 1333 umjesto 1066 Mhz. Nešto sam našao na netu u vezi reseta command + option + p + r, napravio to i sad ćemo vidjeti za dalje.
Javim ovih dana kako se ponaša, pa možemo nastaviti istragu ako ne bude ok.
Pozz
MM
01.11.2011 | 08:26
Kakve to veze ima s Mac svijetom? Brzina memorije i brzina sabirnice se moraju poklapati. Na PC-u, na Macu, na bilo čemu. Ako si kupio memoriju bržu od sabirnice, to vjerojatno neće raditi. Obratno bi radilo jer se brzina sabirnice može prilagoditi na manje.
01.11.2011 | 09:33
Nemoj biti tvrd. Zamjeni memorije i stavi od 1066MHz i raditi će kako treba. Ako ne slušaš , zašto pitaš za savjet ili pomoć ?
01.11.2011 | 10:03
Ma sorry, no hard feelings, samo sam probao i ono što piše na netu, i zasad radi. (doduše tek par sati) Naravno da ću, ako ne bude štimalo, prvo staviti stare kekse, a ako to bude ok, onda u kupnju novih, iste brzine većeg kapaciteta. Molim preporuku branda koji sigurno radi.
Ne znam zašto, ali čini mi se odmah da sam uvrijedio duhove starosjedilaca, Ispričavam se jošjednom, ali moram reći da sam ja forum shvatio kao mjesto za pomoć i razmjenu iskustava, dakle, neko iznese problem, neko da savjet, pa ovaj sa problemom napiše što je i kako učinio, i problem se riješi na ovaj ili onaj način. Smatram da je povratna informacija onoga ko traži pomoć važna , jer možda će još neko imati sličan problem i riješiti ga baš kroz nešto od ovoga, gore napisanog.

ps, mini je model 2010, kupljen 2.2011. 2.4 GHz, Intel Core duo, 3Mb shared L2 cashe, 8Gb DDR SDRAM, 320 GB serial ata hard drive

pozdrav MM
01.11.2011 | 10:22
Svi brandovi rade, samo je bitno pravilno odabrati karakteristike memorije.
01.11.2011 | 10:36
Čovjek uči dok je živ (i nada se da neće umrijeti kao budala)
01.11.2011 | 10:41
Pa dobro, voliš ići dužim i težim putem nego kraćim i bržim. Tvoj izbor !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 32 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Borisone, Riba, temeljnik, Tito, Anonimci (757)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO