Lion i WiFi Preferred Networks
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lion i WiFi Preferred Networks

13.08.2011 | 21:11
Bok ekipa,

situacija je sljedeća: imam OSX Lion instaliran otkada je dostupan na AppStore-u i nakon instalacije par dana wifi spajanje na moju lokalnu mrežu radi sasvim normalno, kao i sa SLom - mreža je prepoznata i mbp se spoji sam nakon bootanja ili otklapanja ekrana iz stand-by-a.

No, u zadnjih par dana mbp gubi tzv Preferred Network u smislu da nakon logiranja moram ručno odabrati jednu te istu mrežu, svoju. Nakon relogiranja ili logiranja pod drugim, odavno već postojećim userom, opet moram odabirati mrežu. Kad odaberem spoji se sasvim ok.

Gledao sam u postavkama wifi samog mbpa i valjda nariktao pamti poznate mreže i spajaj se automatski "Ask to join new networks" je checkiran.

Zašto sad odjednom mbp ne pamti koju bežičnu mrežu treba koristiti? Također, svaki put iz stand-bya on opet izgubi wifi mrežu i moram ju opet ručno odabirati iz liste ponuđenih?

Postavke mreže nisu se mijenjale.

Ideje? Gdje što check-irati da moj mbp upamti moju mrežu i sam se spoji odmah kad istu detektira, bez pitanja, kao što je to činio i prije.
13.08.2011 | 21:34
Nije neka utjeha, ali od instalacije Liona i ja imam isti "problem".
13.08.2011 | 21:38
Mozda nesto od ovoga pomogne:
osxdaily.com/2011/07/22/wifi-dropping-in-os-x-lion-fixes/
23.08.2011 | 00:19
Nažalost i nakon zadnjeg os update-a, wifi problemi i dalje su prisutni.
U mom slučaju jednom uspostavljena wifi veza je stabilna no svaki standby ili logon svaki put prijavljuje "none of your preferred networks is available".
Također, iako sam prijavljen sa admin acc, u System preferences, pod Network više ne mogu zaključati postavke (onaj mali lokot "click here to prevent unauthorized changes")... prije se lokot mogao zaključati pa pri otključavanju opet traži admin passwd a sada je stalno otključano i ne mogu zaključati...

kao da je nešto sa pravima/postavkama na SLu koje Lion drukčije tumači pa ne prepoznaj da je neki network već poznat i preferred iako je tako definiran.
I u mom slučaju to je jedina mreža za koju mbp ima podatke, jedina na koju je bio spojen i svejedno svaki put iznova traži spajanje iz liste. Na SLu je točno pamtio i uvijek se spajao bez pitanja.

Eh, tako mi i treba kad radim upgrade. Zapravo, uopće mi nije jasna Apple-ova politika da Lion distribuira isključivo preko AppStore-a i to kao upgrade na SL. Rekao bih da sva računala sa SLom budu imala većih ili manjih sitnica-problema nakon upgrade-a na Lion. Valjda samo factory-installed SL koji još nijednom upaljen nije niti korišten, samo takav, upgrade-an na Lion nema slične probleme.
23.08.2011 | 01:36
Evo ja nudim utjehu malu

Meni to i na Snow Leopardu se desava. dosta cesto
23.08.2011 | 08:30
Evo rješenja - meni je riješilo problem:

discussions.apple.com/thread/3194917?tstart=0

ukratko disable Wifi-ja sa Turn Wifi off, brisanje ručno fajle
/Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.airport.preferences.plist
i ponovni Turn WiFi On.

Spojio se sam na poznati network, nisam trebao rekreirati konekciju. Sam skuži i brzo se spoji iz standby-a.
Meni je pomoglo. Vidjet ćemo koliko dugo.
23.08.2011 | 12:10
Ja iMaca imam spojenog žično na mrežu pa baš ne koristim WiFI. Ali sam primjetio da mi se povremeno dogodi da mi iPad počne odbijati spajanje na moj WiFi router i tražiti ponovo passworde i slično. Ja tada resetiram moj WiFi router tako da mu oduzmem napajanje na desetak sekundi i nakon toga je opet sve ok. Evo, sad sam ukopčao i WiFi na iMacu pa ćemo vidjeti kako će se ponašati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 20 minuta
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Bip, Borisone, Riba, temeljnik, Anonimci (600)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO