Clean Install Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Clean Install Lion

27.07.2011 | 11:01
Zanima me da li je itko napravio clean install Liona ?
27.07.2011 | 11:32
I upgrade i čistu instalaciju. Upravo prebacujem podatke na čistu na vanjskom disku.
Napravio sam bootabilan USB flash i s njega instalirao. za jedno 2 sata će završit prebacivanje datoteka.
27.07.2011 | 15:42
I ja sam napravil i upgrade i clean install. Clean instal s diska. Dosta dugo traje bootanje s njega. Njegov disk utility radi bez beda; tak sam formatiral hard na nulu i onda krenul s instaliranjem. Nakon nekog vremena se on zakvači na net i vuče nekaj oko 20 minuta, dakle povuče još nekih 500 Mb, rekao bih.
No, sve skupa je neproblematično iskustvo
27.07.2011 | 21:44
nisam siguran kužim li potpuno ovaj upgradea, pa bih volio provjeriti...

Snow Leopard koji sam kupio na dvd-u je zapravo upgrade, ne? u odnosu na Leopard koji je došao na dva dvd-a, "sistemskim" i "aplikacijskim", SL je samo "sistemski" pa se prilikom clean installa SL-a moraju s Leopardovog drugog dvd-a instalirati aplikacije, jel tako?
je li isto i s Lionom? treba li se prilikom clean installa Liona onda opet s Leoparda instalirati iLife, tj. željene aplikacije?
to bi teoretski značilo da moramo imati Leopard da bismo dobili iLife - ili sam promašio ceo fudbal...
27.07.2011 | 22:24
Snow koji je prodavan kao "upgrade" zapravo sasvim lijepo radi kao clean install. Osobno nisam probao clean Lion, ali koliko čitam ista je stvar.
28.07.2011 | 00:55
ja sma napravio clean install......dojmove imas na drugom threadu. Uglavnom radi...i to preko USB sticka
28.07.2011 | 20:10
Pozdrav svima na forumu.
Dugo Vas pratim, ali nikada nisam imao što za reći.
Sada prvi puta, imam problem, a ne mogu si pomoći.

Već treći puta skidam Lion, i svaki puta mi javlja sljedeču poruku:

The application could not be downloaded.

An error occured while running scripts from the package "mzm.stuhjljp.pkg".

Ovo sam jedva prepisao, a kamo li da znam što znači.
Kada sam stisao Cancel i pokrenuo svejedno instalaciju, kaže da je oštečena, i da je obrišem te nanovo skinem sa appstore-a.
Sve je opet bilo isto.

Hvala unaprijed.
28.07.2011 | 20:29
Finn kaže:
nisam siguran kužim li potpuno ovaj upgradea, pa bih volio provjeriti...

Snow Leopard koji sam kupio na dvd-u je zapravo upgrade, ne? u odnosu na Leopard koji je došao na dva dvd-a, "sistemskim" i "aplikacijskim", SL je samo "sistemski" pa se prilikom clean installa SL-a moraju s Leopardovog drugog dvd-a instalirati aplikacije, jel tako?
je li isto i s Lionom? treba li se prilikom clean installa Liona onda opet s Leoparda instalirati iLife, tj. željene aplikacije?
to bi teoretski značilo da moramo imati Leopard da bismo dobili iLife - ili sam promašio ceo fudbal...

Pa retail sistema je uvijek - to, sistem. Niti na leopardu, ako ne govorimo o RESTORE diskovima koji su stigli uz stroj, nemaš iLife. Na isti način nemaš ni iWork, niti FCE ili ne znam kaj. U sistem je uvijek uključen iTunes, ali iLife nije.

No, da još jednom potvrdim: s Lionom je moguće napraviti clean install, iako on u procesu instalacije nešto povlači i s neta. Nije potrebno imati SL na disku da bi onda samo neke dijelove 'nadomjestio' Lionom; 10.7 možeš instalirati i na eksterni HD na kojem nema baš ništa.
29.07.2011 | 11:47
choma kaže:
Već treći puta skidam Lion, i svaki puta mi javlja sljedeču poruku:

The application could not be downloaded.

An error occured while running scripts from the package "mzm.stuhjljp.pkg".

Ovo sam jedva prepisao, a kamo li da znam što znači.
Kada sam stisao Cancel i pokrenuo svejedno instalaciju, kaže da je oštečena, i da je obrišem te nanovo skinem sa appstore-a.
Sve je opet bilo isto.

Na netu ima još nekoliko sličnih prijava... jedino "rješenje" sam našao na nekom francuskom forumu gdje je čovjek javio da je konačno uspio iz petog (!) pokušaja.
Ja bi probao provjeriti disk da disk utilityjem, popraviti permissione i ostalo, i zatim pokušati download opet.
Sretno!
29.07.2011 | 21:58
ma dobro, nisam naveo da mislim da Leopard koji je došao s Macom, pardon.
dakle, ako se nema L-ov ili SL-ov "aplikacijski" disk iLife se mora posebno kupiti u slučaju clean installa. ne?
30.07.2011 | 09:23
Ako radiš samo upograde, onda ti je ostao iLife koji imaš gore. Ako ideš na clean install, onda si pobrisal sve na kompu. No, jesi li pogledal restore disk? Kad prođeš onaj početak, odeš na customize instalation i onda ti se otvori prozor svega što se može instalirati (fontovi, jezici, printeri itd..) i onda klikaš kaj ti treba i kaj ne...
Mislim da je moguća instalacija iLifea samostalno, bez instalacije sistema. Druga mogućnost je da probaš desni klik na paket i show package info i onda ideš dalje po folderima; sigurno je u njemu i jedan paket samo za iLife koji onda možeš (valjda?) izvući na desktop i normalno instalirat? Za ovo nisam ziher, nagađam i ja bi tak pokušal ako ne ide ona stvar s customize koju sam ti preporučil na početku
30.07.2011 | 15:48
ma jasna mi je razlika u upgreadu i clean installu, zanimala me samo točnost pretpostavke za iLife. hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 8 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds