Screenshot cjelokupnog sadržaja prozora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Screenshot cjelokupnog sadržaja prozora

17.07.2011 | 15:59
Recimo da imam podosta teksta koji ne stane cijeli u prozor Textmate na ekranu tj. treba scrollat da bi se cijeli pročitao. Postoji li neki način kako bi se mogao napraviti screenshot tog prozora ali da se potom ne treba scrollat već da se dobije slika koja sadrži cjelokupni tekst?
17.07.2011 | 16:09
Hmmm, shift+cmnd+4 snima prozor koji ti odrediš, a shift+cmnd+3 snima kompletan ekran. E sad, ako ti cijeli tekst ne stane u ekran, onda ga nemreš niti snimit u komadu.
No, pada mi na pamet nekaj drugo: probaj doks ići printati (prije toga podesi veličinu fonta i prored da ti sve stane na jedan A4), ali kad ti se otvori print dijalog, onda odaberi PDF pa onda možda kasnije s malo igre s veličinom (koji postotak odabereš) uspiješ sve dobiti na jednoj strani?
17.07.2011 | 19:21
a probat ću kemijat tako. tnx
17.07.2011 | 19:46
To što tebi treba je feature kojeg ima IrfanView na windowsima. Ako ne uspiješ drugačije, digni windoze pa odradi to tako.
17.07.2011 | 20:41
Znaš li kako se točno zove taj feature pa da probam proguglat jel u međuvremenu nešto izašlo za Maca?
17.07.2011 | 20:45
Object capture with auto scroll. Ja ga obično koristim za snimanje web stranice koja se "odupire" vjerodostojnom printanju u PDF.
17.07.2011 | 21:07
Ja obično skinem dva ili tri screen shota i spojim ih u nekom programu.
17.07.2011 | 21:08
derailer.org/paparazzi/ to radi sa web stranicama.
ako kojim slučajem trebaš ss nekog formata koji safari čita (.txt, .log...) - dregni fajl u safari, kopiraj adresu i pejstaj u paparazzi...
18.07.2011 | 00:10
Sunrise web browser to lijepo radi na webu, pa uvijek možeš c&p u njega, pa onda napraviti screenshot, a druga opcija je skinuti neki pro-screen-capturer, ima jedan koji skida cijeli desktop u PSD file s layerima, znači radi snap i skrivenih prozora, zaboravio sam mu ime, ali probao sam ga prije par godina i super je radilo...
18.07.2011 | 00:17
LittleSnaper.app - mislim da bi moglo biti od pomoci...
18.07.2011 | 13:38
Koristim Goggle chrome i imam instaliran extension "Screen Capture (by Google)", super radi, ima sve šta treba, samo ne sprema file u psd.
18.07.2011 | 14:25
dpasaric kaže:
Sunrise web browser to lijepo radi na webu, pa uvijek možeš c&p u njega, pa onda napraviti screenshot, a druga opcija je skinuti neki pro-screen-capturer, ima jedan koji skida cijeli desktop u PSD file s layerima, znači radi snap i skrivenih prozora, zaboravio sam mu ime, ali probao sam ga prije par godina i super je radilo...

layersapp.com/
18.07.2011 | 18:14
može i tako da otvoriš tekst u firefoxu i onda sa "screengrab" plug-inom sejvaš stranicu kao png (jpg, whatever). sejva ti cijeli content. radi provjereno. koristim to vrlo često.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 25 minuta
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO