Snimanje u MacOSu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Snimanje u MacOSu

14.03.2011 | 16:44
Imam 2.16GHZ iMac 20inch i 3GB RAM na OSu 10.6.6.

Nakon slaganja, napravio sam u iDVDu img file od 7.88GB.
Kada sam ga htio snimiti na Verbatim DVD+R DL, Disk Utility mi je javio "medium write error".
Da li vam je poznato zbog čega neće kreirani img file prebaciti sa diska na usb drive?
Da li znate što da napravim da snimim taj img na DVD?
Trebam li kupiti DVD-R DL, i od koje firme?

Kako mogu prebaciti u dva djela taj file i kod prijatelja na PCju probati snimiti?
Znam da mi novije 8x Imation DVD-R neće snimati, ali 4x Imation i Verbatim hoće.
14.03.2011 | 17:44
diplodocusIII kaže:
Da li vam je poznato zbog čega neće kreirani img file prebaciti sa diska na usb drive?

Vjerojatno zato jer je formatiran na FAT32, gdje je limit veličine datoteke ako se ne varam 4GB.
14.03.2011 | 18:18
Da li da ga formatiram na MacOS extended ili?
Imam USB od 8GB, kako da prebacim img file od 7.88GB na PC od prijatelja da ga on snimi na njemu?
14.03.2011 | 18:28
MacOS Extended(Journaled) !
14.03.2011 | 18:38
Ako ga preformatiraš, neće ga PC vidjeti. Probaj sa Stuffitom napraviti manji file i onda ih preseli na PC pa ih tamo spoji u jednu cjelinu.
14.03.2011 | 19:37
Kako mogu USB drive prebaciti sa FAT32 na MacOS Extended, Journaled?
Imao sam moždani udar i sve sam zaboravio, tako da moram sve učiti iz početka.
14.03.2011 | 22:16
diplodocusIII, vjerojatno ti je najjednostavnije skinuti Split & Concat i pomoću njega izreži film u 2 komada manja od 4 GB pa kopiraj na stick koji je FAT32 tako da ga bez frke pročitaš na bilo kojim windowsima.

To je najčišće i najjednostavnije rješenje, uz najmanje prtljanja, osim ako to misliš često raditi. U tom slučaju, bolje omogući NTFS pisanje na Macu i formatiraj USB na NTFS.
15.03.2011 | 08:29
Odlučio sam staviti USB drive na NTFS od 8GB. Prije toga file od 7.9GB prebaciti u manje fileove veličine 50MB.
Tada mi se javlja AppleScript error na slici...
Pokušao sam sa većim fileovima, i sa manjim, ali uvijek dobijem neki error. Dobio sam moždani udar, i sve trebam raditi kao novi čovjek.
image2.jpg
15.03.2011 | 10:53
Ili splitaš, ili stavljaš na NTFS!

Dakle, ako imaš NTFS stick i OS X ti može pisati na NTFS, onda ne splitaj ništa, samo prekopiraj cijeli film na stick i nosi na windowse.

Ako ti je stick FAT32 (da bi ti Mac mogao pisati na njega, a da bi ga Win mogao čitati), onda moraš splitati, ali pri splitanju ne zadaj odmah da izlazne komade snima ravno na stick, nego najprije na hard pa odande iz Findera kopiraj na stick!
15.03.2011 | 14:24
Probati ću FAT32 opciju sa 4GB fileovima, svaki na drugu particiju. Prije ću staviti 2 filea na disk, pa tek onda na stick.
15.03.2011 | 14:41
Ne treba svaki na drugu particiju. Mogu oba na istu. Bitno je samo da jedan pojedinačni file ne bude veći od 4 GB.
15.03.2011 | 20:51
Sve sam napravio kako si napisao. Prijatelj mi je rekao za "Keka" aplikaciju kojom img file prebacujem u zip i stvaram tako 2 dijela.
Sutra ću prenijeti USB disk i snimiti sve na PCu.

Hvala svima na pomoći!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 16 minuta
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO