Mac OS X downgrade?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS X downgrade?

• ozren
  • Posjetitelj
24.09.2003 | 02:48
Kako mogu sa 10.2.6 se vratit na 10.2? A da ne brisem particiju i opet instaliram sve aplikacije jer mi se to ne da? (joj kak je os9 bio divan ))
24.09.2003 | 12:25
Jednostavno. I OS X je tu odličan, ne samo OS 9. Bootaj s Jaguar CD-a, odaberi tip instalacije koja stari sistem arhivira sa strane. Novi sistem će biti instaliran bez da izgubis ijednu aplikaciju ili svoje postavke. Jedino što ćeš eventualno morati napraviti je naknadno unaprijediti iAplikacije na sadašanje verzije jer će ih Jaguar vratiti u vrijeme originalnog 10.2. Cijela procedura je lagana i bezbolna. Stari, isključeni sistem tada možes pobrisati.

Reinstalacija programa je eventualno potrebna samo ako imas nekakav third-party low-level hack kao npr. L2 Cache kontroler, ilegalni grafički hack i slično... ali to je pet minuta posla.
24.09.2003 | 16:32
To bi moglo doista zatrebati ljudima sada, kad pocnu ipak razabirati probleme s 10.2.8
  • ozren
  • Posjetitelj
24.09.2003 | 22:22
da, al ovo sto kazes "stari sistem tada možeš izbrisati" nije mi bas jasno sta sistemu treba a sta ne, tj koje foldere mogu u Trash a koje ne? pozdrav
25.09.2003 | 01:06
Sve će ti biti jasno nakon postupka... stari sistem će biti u folderu "Old System" i ako u njemu nemaš ništa third-party i tebi bitno, baci ga... ako imaš, preseli to u novi...
  • Anonimus
  • Posjetitelj
25.09.2003 | 21:54
No nek se zna da uspio ali i iskusio određene probleme:
1. Novi sistem se podigao i nije se dao restartat, ugasit nista naredbom vec samo hardverski i tako svaki put
2. Niti jedan update se nije dao instalirat, kliknem na paket, otvori se instaler i nista, ne pojavljuje se instalacijski prozor
3. da bi rijesio ovo gore mislio sam da moram obrisat stari sistem ali folder previous system se neda obrisat
4. i za kraj nije se dalo u novom sistemu nista radit, npr htio sam neke codece ubacit u Sistem>Library>Quicktime folder, a to bi morao dozvolit

za 4 sam otvorio Didk Utility i repairao permissione, za 3 sam get info i ownership & permissions prebacio s roota na sebe (Me) to je trajalo jedno 15 min dok je prebacivao, tek kad sam obrisao stari sistem (ali ne do kraja jer se neke stvari nisu dale obrisat jer ih koristi sadašnji sistem) instaler se otvorio kak spada i instaliraso sam update 10.2.5, s kojim su proradile neredbe restart i shut down. Za obrisat kompetni folder previous sistem morao sam botta sa FW diska i taj folder bacit u smeće. No sve u svemu sad radi super, a vraćao sam ga na 10.2.5 jer mi je 10.2.6 svaki dan barem 5 puta smrznuo meka i to ne skroz, mis se micao i mp3 svira u pozadini, ali stoji vrijeme i sve na monitoru i na nista se ne da kliknuti, a takodjer ni na tipke za stišavanja i pojačavanje zvuka i eject nije reagirao. hvala za pomoć.
  • ozren
  • Posjetitelj
25.09.2003 | 21:56
ovo iznad je od mene
26.09.2003 | 01:53
Ne, ne, ne... tu je nešto sa strane u igri. Scenarij koji kažeš je nemoguć ako je sve ispravno. Mac OS X se ne može smrznuti. Ako se smrzne, znači da je stroj pokvaren, overclockan ili da ima spojen neki treći hardver koji ga ruši. Još može biti neki third-party low-level driver ili hack. Dakle, kod tebe nisu čista posla u pitanju. Downgrade ide easy i bezbolno. Kako održavam Macove po našoj županiji to sam radio više puta na raznim strojevima i uvijek sve ide glatko. O kojem stroju uopće raspravljamo?
  • ozren
  • Posjetitelj
26.09.2003 | 17:35
Stroj je desktop g4 na 400 "Gigabit Ethernet" 704 MB RAMa, 20+80 GB hard i čak sam razmišljao da ga dignem na 500 jer je to taj model kojeg su ljudi bez problema overklokoali al nisam, neki treći hardver nemam spojen, printer i fw disk palim rijetko samo po potrebi i nije bio upaljen tijeom tih smrzotina. No da je sve čisto nije, jer sam ga ja zeznuo, a radio je skroz ok od kad sam ga kupio 2000, a priča ide ovako.

Sređivao sam mamin PC laptop s Win XP i onda sam ga htio spojit u mrežu s mekom da vidim dal to zbilja radi tako jednostavno da se uključi Windows File Sharing, no ja stisnem start on krene malo radi i na tren se prikaže stop, a onda se vrati na start, ili kad kliknem na check box da ga uključim, on se odma isljući. (mislim na win file share) Kopao sam i po PCju i po Meku al ih nisam uspio umrežit, kak nisam imao pametnjeg posla imao sam 10.2.6 instaliran, htio sam instalirat 10.2.5 al mi nije dao, pa sam instalirao opet na 10.2.6. isti taj 10.2.6 e i onda je sve to krenulao sa tim smrzavanjima kako sam ih opisao gore, svaki dan po bar 2-5 komada. Sad sam napravio pravi sys downgrade i evo već 2 dana je sve ok.

A što se samog procesa downgradea tiče, zbilja ne znam možda je sve ovo gore bilo uzrok problemima, imao sam dojam da on miješa aplikacije iz novog i starog sistema DiskCopy, Installer nisu radili javljali su neke errore, a nisu radile ni naredbe Restar, Shut down. Ali kad sam obrisao stari sistem i intslirao 10.2.5 sve je radilo kak spada
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, rkoren5, robee, Anonimci (405)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO