Mac OS X downgrade?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS X downgrade?

• ozren
  • Posjetitelj
24.09.2003 | 02:48
Kako mogu sa 10.2.6 se vratit na 10.2? A da ne brisem particiju i opet instaliram sve aplikacije jer mi se to ne da? (joj kak je os9 bio divan ))
24.09.2003 | 12:25
Jednostavno. I OS X je tu odličan, ne samo OS 9. Bootaj s Jaguar CD-a, odaberi tip instalacije koja stari sistem arhivira sa strane. Novi sistem će biti instaliran bez da izgubis ijednu aplikaciju ili svoje postavke. Jedino što ćeš eventualno morati napraviti je naknadno unaprijediti iAplikacije na sadašanje verzije jer će ih Jaguar vratiti u vrijeme originalnog 10.2. Cijela procedura je lagana i bezbolna. Stari, isključeni sistem tada možes pobrisati.

Reinstalacija programa je eventualno potrebna samo ako imas nekakav third-party low-level hack kao npr. L2 Cache kontroler, ilegalni grafički hack i slično... ali to je pet minuta posla.
24.09.2003 | 16:32
To bi moglo doista zatrebati ljudima sada, kad pocnu ipak razabirati probleme s 10.2.8
  • ozren
  • Posjetitelj
24.09.2003 | 22:22
da, al ovo sto kazes "stari sistem tada možeš izbrisati" nije mi bas jasno sta sistemu treba a sta ne, tj koje foldere mogu u Trash a koje ne? pozdrav
25.09.2003 | 01:06
Sve će ti biti jasno nakon postupka... stari sistem će biti u folderu "Old System" i ako u njemu nemaš ništa third-party i tebi bitno, baci ga... ako imaš, preseli to u novi...
  • Anonimus
  • Posjetitelj
25.09.2003 | 21:54
No nek se zna da uspio ali i iskusio određene probleme:
1. Novi sistem se podigao i nije se dao restartat, ugasit nista naredbom vec samo hardverski i tako svaki put
2. Niti jedan update se nije dao instalirat, kliknem na paket, otvori se instaler i nista, ne pojavljuje se instalacijski prozor
3. da bi rijesio ovo gore mislio sam da moram obrisat stari sistem ali folder previous system se neda obrisat
4. i za kraj nije se dalo u novom sistemu nista radit, npr htio sam neke codece ubacit u Sistem>Library>Quicktime folder, a to bi morao dozvolit

za 4 sam otvorio Didk Utility i repairao permissione, za 3 sam get info i ownership & permissions prebacio s roota na sebe (Me) to je trajalo jedno 15 min dok je prebacivao, tek kad sam obrisao stari sistem (ali ne do kraja jer se neke stvari nisu dale obrisat jer ih koristi sadašnji sistem) instaler se otvorio kak spada i instaliraso sam update 10.2.5, s kojim su proradile neredbe restart i shut down. Za obrisat kompetni folder previous sistem morao sam botta sa FW diska i taj folder bacit u smeće. No sve u svemu sad radi super, a vraćao sam ga na 10.2.5 jer mi je 10.2.6 svaki dan barem 5 puta smrznuo meka i to ne skroz, mis se micao i mp3 svira u pozadini, ali stoji vrijeme i sve na monitoru i na nista se ne da kliknuti, a takodjer ni na tipke za stišavanja i pojačavanje zvuka i eject nije reagirao. hvala za pomoć.
  • ozren
  • Posjetitelj
25.09.2003 | 21:56
ovo iznad je od mene
26.09.2003 | 01:53
Ne, ne, ne... tu je nešto sa strane u igri. Scenarij koji kažeš je nemoguć ako je sve ispravno. Mac OS X se ne može smrznuti. Ako se smrzne, znači da je stroj pokvaren, overclockan ili da ima spojen neki treći hardver koji ga ruši. Još može biti neki third-party low-level driver ili hack. Dakle, kod tebe nisu čista posla u pitanju. Downgrade ide easy i bezbolno. Kako održavam Macove po našoj županiji to sam radio više puta na raznim strojevima i uvijek sve ide glatko. O kojem stroju uopće raspravljamo?
  • ozren
  • Posjetitelj
26.09.2003 | 17:35
Stroj je desktop g4 na 400 "Gigabit Ethernet" 704 MB RAMa, 20+80 GB hard i čak sam razmišljao da ga dignem na 500 jer je to taj model kojeg su ljudi bez problema overklokoali al nisam, neki treći hardver nemam spojen, printer i fw disk palim rijetko samo po potrebi i nije bio upaljen tijeom tih smrzotina. No da je sve čisto nije, jer sam ga ja zeznuo, a radio je skroz ok od kad sam ga kupio 2000, a priča ide ovako.

Sređivao sam mamin PC laptop s Win XP i onda sam ga htio spojit u mrežu s mekom da vidim dal to zbilja radi tako jednostavno da se uključi Windows File Sharing, no ja stisnem start on krene malo radi i na tren se prikaže stop, a onda se vrati na start, ili kad kliknem na check box da ga uključim, on se odma isljući. (mislim na win file share) Kopao sam i po PCju i po Meku al ih nisam uspio umrežit, kak nisam imao pametnjeg posla imao sam 10.2.6 instaliran, htio sam instalirat 10.2.5 al mi nije dao, pa sam instalirao opet na 10.2.6. isti taj 10.2.6 e i onda je sve to krenulao sa tim smrzavanjima kako sam ih opisao gore, svaki dan po bar 2-5 komada. Sad sam napravio pravi sys downgrade i evo već 2 dana je sve ok.

A što se samog procesa downgradea tiče, zbilja ne znam možda je sve ovo gore bilo uzrok problemima, imao sam dojam da on miješa aplikacije iz novog i starog sistema DiskCopy, Installer nisu radili javljali su neke errore, a nisu radile ni naredbe Restar, Shut down. Ali kad sam obrisao stari sistem i intslirao 10.2.5 sve je radilo kak spada
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 12 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, drpongrac23, Ender, Riba, rusty, Anonimci (1282)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO