Vidim da neki već probavaju betu od 10.7, ali danas mi update od GPGmaila kaže da je novost kompatibilnost s 10.6.7? Ne 10.7, ni 10.6.6, nego 10.6.7. I to nekoliko puta ponovljeno.
Neka greška kod njih ili ima naznaka već da će izaći 10.6.7? Tako brzo? Zašto?
Pa, koliko sam ja upoznat sa svime, 10.7 treba izaći za par mjeseci i ovaj je update zadnji za 10.6 Snow leopard. Tako da mislim da ti je obavijest točna i da uskoro izlazi 10.6.7
Instalirao ga i usro ! Više mi ne boota nakon restarta, tj stoji jabuka i zamrznuti kružić koji se vrtio. Probao razne varijanteali ne reagira do sada. Na C,V,X ništa. To mi je još produžetak od onog zamrzavanja. Trebat ću pomoć !
Dodatak !
Uspio ga u Safe modu dignut i sad mi se učitava 10.6.0.Vidjet ću šta će biti kad se digne/instalira. Opet se zamrzava nakon što sam skinuo 10.6.7. Znači da se vraćam natrag u sigurnih 10.6.2. Vidjet ću hoće li ponovno proći čarobiranje s grafičkim kextima.
Dignut 10.6.7 i za sada sve uredu. Ne vidim nikakvih problema. Sutra ga upogonim žešće...
No stavio sam i Firefox 4.0 RC i to naprosto leti...Ne znam koji mu je vrag...
Kod mene sve OK. Cak kolko vidim vise mi ne poredava sve ikone na desktopu uz desni rub nakon restarta
To se rješava tako da obrišeš .DS Store fajl... U terminal pasteaj ovu naredbu i problem je riješen. I mene je to mučilo na SL-u i izluđivalo, otkad sam ovo napravil ni jednom nije bilo problema.
Dakle, terminal i
Ponovio sam instalaciju i apdejt, vratio stare kextove od ATI 2400 i za sada radi. Znao je i prije biti dobar dan,dva pa onda zamrznuti, tako da ću sa konstatacijom malo pričekati. Samo da ostane ovako.
I, što kažu - zašto je 10.6.6. tako kratko trajao?
mislim da je glavni razlog bio što su se macbook pro (prije unibody-a) s 8600 GT karticom smrzavali. miš vozaš, ali sve drugo mrtvo. puno je pritužbi bilo na taj račun.
ufff, ne da nisu ispravili grešku, nego je još gore sa sedmicom. komp mi se sam od sebe odlogira + što ponekad pomicanje prozora po ekranu je toliko sporo da se pitam WTF?!
mislim da je glavni razlog bio što su se macbook pro (prije unibody-a) s 8600 GT karticom smrzavali. miš vozaš, ali sve drugo mrtvo. puno je pritužbi bilo na taj račun.[/quote]
Da, to se i meni na iMacu događalo. Riješio reinstalacijom kextova grafičke. Nakon toga do sada Ok. Za 10.6.7 sam opet ponovio postupak i za sada šljaka!
Instalirao 10.6.7 na MacBook Pro i sve je OK.:
Model Identifier: MacBookPro4,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2,4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 800 MHz
Ovaj 10.6.7 ima preko 1GB?!?!?!?!?!
Mogli su ga komotno i na DVD-u distribuirati. LOL
Ni ja ga ne bum instaliral. Bio sam ljukavi ljisic i nisam podlegao znatiželji. Kad Emil digne na neku drugu verziju (a on je znamo paranoik^n), tada bum i ja potiho nadogradil sustav. LOL
@jzeljkao je postal guru za kextove za grafičku. LOL
Model Identifier: MacBook5,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Nekako, sto više čitam ove moga imenjaka Emila postove, ni meni se neda raditi update. Ovaj novi stroj što sam kupio predobro radi da bih ga ičim ugrozio...
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?