Browser DMG bug
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Browser DMG bug

22.02.2011 | 17:24
Pozdrav,
Naslov vjerovatno najprikladnije i ne objašnjava ovo što ću pitati, no ...
Već neko vrijeme imam problem sa preuzimanjem DMG datoteka putem preglednika (Firefox, Safari, Chrome).
Naime, kad kliknem na link za pokretanje downloada DMG fajla, preglednik učita link, ispisano je done, ali download se ne pokreće (usput opcijama istih nema stavka za dmg akcije).
Obično se snađem sa desni klik > Save Link As, ali to naravno ne pali stalno.
Usput, nisam siguran, ali mislim da se slična situacija desi ponekad i sa nekim drugim fajlovima.
Da li neko ima iskustva sa ovim iritantnim problemom?
22.02.2011 | 17:35
Koristiš li kakav download manager ili sličan browser plugin?
22.02.2011 | 18:10
Koristio sam ali sam sve uklonio, pobrisao logove, reinstalirao sviježe ... džaba.
22.02.2011 | 22:05
Pojasni imas li problema bas sa svim dmgovima, neovisno o izvoru, jer po opisanom mi zvuci kao pogresno konfiguriran web server, tj. mime type za file.
23.02.2011 | 20:36
Sa svim, evo recimo testno sam par stranica otvorio, da preuzmem Adobe Reader i sl. ali isto se događa. Znači nebitan izvor, dmg konstantno brlja, ostalo je ok.
23.02.2011 | 21:18
Koristio sam ali sam sve uklonio, pobrisao logove, reinstalirao sviježe ... džaba.

Jesi li siguran da si sve uklonio? Logovi definitivno nisu uzrok - obično je uzrok plugin ili neko "smeće" koje plugin ostavi za sobom unutar nekog .plist fajla (obično Safarijevog: com.apple.safari.plist). Ako si fakat sve uklonio, zna pomoći brisanja fajla com.apple.internetconfig.plist (u ~/Library/Preferences).

I obavezno provjeri javlja li se problem samo pod tvojim userom ili pod svima. Ako se javlja pod svima, veća je vjerojatnoća da je uzrok plugin. Ako se javlja samo pod tvojim, obično je uzrok u zbrljanom konfig fajlu (neki .plist). A ako je uzrok u zbrljanom konfig fajlu (a ne znaš u kojem), rješenje se svodi na to da iz Preferences foldera kopiraš SVE u neki drugi folder (koji će služiti kao backup), potom obrišeš SVE iz Preferences foldera, odlogiraš se, logiraš se ponovo i prvo provjeriš radi li (nakon što je OS generirao nove konfig fajlove). Ako radi, vratiš pola starih prefs fajlova i ponoviš proceduru (odlogiraš se, logiraš se, probaš). I tako metodom pola-pola, lociraš problematični konfig fajl, što ti omogućava zadržati sve "zdrave" konfig fajlove.
23.02.2011 | 23:35
Oki hvala, to ću da sad pokušam i ako mislim da sam dobro sve pronjuškao, ali nikad ne možeš biti siguran, jel
Al bitna stvar koju govorim jeste da se to ne javlja na jednom nego na svim browserima i to, da ponovim Firefox, Safari i Chrome sa kojima i radim, što bi onako odokalno značilo da nije do samih preglednika nego do "nečeg" sistemskog.
08.05.2011 | 21:35
Bok!

Evo, probao sam sve i svašta... uključujući brisanje Preferences, ali problem je još uvijek tu. Izbrisao sam sve ekstenzije na Chromu i Safariju, ali ni to nije pomoglo. Šta dalje raditi?
08.05.2011 | 22:34
Pretpostavljam da imaš isti problem kao i Ady prije 2 mjeseca? Ne koristim ni Chrome, ni Safari inače. Chrome nemam, u Safariju sam sada pogledao ali nisam našao kako bi se to tamo napravilo, ali u Operi bi ja jednostavno ručno definirao u podešenjima što da radi s datotekama ekstenzije .dmg:
Screen_shot_2011_05_08_at_21.png
09.05.2011 | 10:26
Hvala Smayoo ali ne koristim Operu. Skinuo sam Firefox i tamo sve šljaka! Chrome i Safari bacam u smeće pa ću ih ponovo instalirati da vidim šta će se desiti... a do tada....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 8 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds