Kako Empty trash
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako Empty trash

14.02.2011 | 13:44
Trazio sam na forumu ali nisam uspio naci nista sto bi mi pomoglo.Radi se o slijedecm sa Backup disca -( time machine) sam brisao neke fajlove jer mi je hino trebao prostor,izbrisao sam jedan folder koji je vezan za MS office (neki backup od prije par mjeseci)i sad ga nemogu nikako izbrisati iz kante stalno mi izbacuje '' operation cannot be completed be cose the item office in use '' izbrisao sam i cijeli office ali opet isto.Imali neko neki savjet sta i kako ???
I da ne zaboravim kada iskljucim externi disc(time machine) kanta se isprazni???

HVALA
14.02.2011 | 14:04
A jel ti taj disk na kojem si brisao bio spojen na Maca i mountan kad si htio ispraznit smeche?
14.02.2011 | 14:11
Jeste i sad kada ga ponovo skopcam na mac kanta se napuni, a cim ga iskopcam isprazni
14.02.2011 | 14:35
Dok je disk spojen, isprazni kantu i onda ga otpoji. Tek je tada izbrisano. Poslije kad spojiš disk, kanta bi trebala biti prazna.
14.02.2011 | 14:41
ista stvar,nece da izbrise opet se pojavljuje u kanti
14.02.2011 | 14:45
Pogledaj opcije Trasha. Možda ti je tamo neka nepotrebna kvačica ili obratno. Meni se to još nije događalo.
14.02.2011 | 14:54
Probaj držati stisnutu tipku cmd (command) te desno klikni na ikonu kante i vidjet ćeš opciju "Secure Empty Trash", pa probaj s tim.
14.02.2011 | 14:55
I to sam probao, neide
14.02.2011 | 15:07
Sad kužim tvoj problem jer i ja imam isti sa jednim diskom formatiranim na NTFS (koristim Paragon NTFS for Mac OSX). Kad ga spojim na Maca onda mi se u Trashu pojavi jedna mapa i u njoj jedna datoteka koje sam pred neko vrijeme deletao. Javlja istu stvar da ne može isprazniti smeche jer da je ta datoteka u upotrebi. Imam instaliran Path Finder pa mogu točno naći di se nalaze na tom vanjskom disku, ali se ne da obrisati čak ni sa Secure Empty Trash.

Eto, ja sam pokrenuo Disk utility i prvo napravio Verify Disk pa mi je javilo da postoji greška baš u vezi te datoteke u Trashu. Onda sam pokrenuo Repair disk pa je datoteka nestala. Mapa u kojoj je bila ta datoteka ostala je u Trashu pa sam napravio Empty Trash, ali se onda mapa pretvorila u datoteku koja se opet nije dala izbrisati. Još jedno pokretanje repair diska je pomoglo i sad je Trash prazan.
14.02.2011 | 15:12
Otvori Terminal i piši:

sudo rm -rf .Trash

Pritisni enter, i upiši svoju lozinku kada te zatraži. Ovo je obrisati smeće pa i da ga dragi bog čuva. Samo oprezno da ne obrišeš i štošta drugo.
14.02.2011 | 15:36
Riba, jel to briše sve .Trash foldere pa se regeneriraju od strane OS-a ili se moraš prvo pozicionirati na recimo root od vanjskog diska pa onda ukucat ovaj kod?
14.02.2011 | 15:40
Riba kaže:
Otvori Terminal i piši:

sudo rm -rf .Trash

Pritisni enter, i upiši svoju lozinku kada te zatraži. Ovo je obrisati smeće pa i da ga dragi bog čuva. Samo oprezno da ne obrišeš i štošta drugo.

Preko terminala sam vec pokusao i opet nista ,kad uradim ls trash vidim file ali nemogu da ga obrisem
14.02.2011 | 15:42
Sank kaže:
Sad kužim tvoj problem jer i ja imam isti sa jednim diskom formatiranim na NTFS (koristim Paragon NTFS for Mac OSX). Kad ga spojim na Maca onda mi se u Trashu pojavi jedna mapa i u njoj jedna datoteka koje sam pred neko vrijeme deletao. Javlja istu stvar da ne može isprazniti smeche jer da je ta datoteka u upotrebi. Imam instaliran Path Finder pa mogu točno naći di se nalaze na tom vanjskom disku, ali se ne da obrisati čak ni sa Secure Empty Trash.

Eto, ja sam pokrenuo Disk utility i prvo napravio Verify Disk pa mi je javilo da postoji greška baš u vezi te datoteke u Trashu. Onda sam pokrenuo Repair disk pa je datoteka nestala. Mapa u kojoj je bila ta datoteka ostala je u Trashu pa sam napravio Empty Trash, ali se onda mapa pretvorila u datoteku koja se opet nije dala izbrisati. Još jedno pokretanje repair diska je pomoglo i sad je Trash prazan.

Probao sam sa disk utyliti repair disc i izbaci mi neli link nije ok ili tako nesto.Sad spasavam stvari sa diska pa cu da ga formatiram.I kod mene nije NTFS jer sam ga sredio za time machine.Ako erase disk ne pomogne nemam pojma sta dalje da radim
14.02.2011 | 16:51
Dakle, nije dovoljno sudo rm -rf .Trash, nego prije toga treba

cd /Volumes/<ime vanjskog diska>

i onda sudo rm...

I ako to ne obriše, onda disk treba repair.
14.02.2011 | 21:56
Možda da probaš s Onyxom:
http://www.macupdate.com/app/mac/11582/onyx

... U Onyx/Utilities/Trash, opcije Delete/Secure Delete prazne smeće sa svih accounta i sa svih prikopčanih volumena.
Onyx je besplatan komad softwarea.
14.02.2011 | 22:57
Na kraju sam sredio tako sto sam izbrisao cijeli HDD

Hvala svima na pomoci
14.02.2011 | 23:14
Super. Baš suptilno.
18.02.2011 | 17:12
sory sto kasnim ,meni je ova kombinacija sa tasterima uvek pomagala....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (3799)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO