Hackintosh: Magic Mouse i Wireless Keyb. problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hackintosh: Magic Mouse i Wireless Keyb. problem

05.02.2011 | 01:57
Instaliran MacOS 10.6.6. na PCu, sve radi stabilno i zadovoljavajuce osim tipkovnice i misa. Koristim D-Link Bluetooth adapter DBT-120 H/W Ver. B3 koji pod MacOs-om radi out of box. Prvo sam kupio wireless tipkovnicu i spojio je na racunalo, sve radilo savrseno. Nakon toga sam kupio magic mouse i tu krece avantura. Uparim mis a bluetooth-om i nakon par sekundi mis se diskonektira/konektira u nedogled ☹ Guglao sam i nasao na slicne probleme i pokusao rijesiti problem sa njihovim savjetima tipa: zamjena baterija, stavljanje aluminijske folije na kontakte kako bi baterije bolje prijanjale na kontakte. Naravno nista od navedenog nije pomoglo. Nakon toga sam zamijenio bluetooth adapter za identicni model D-Link-a, i problem i dalje postojan. Nakon jos jednog neuspjesnog pokusaja, sam probao iskljuciti tipkovnicu i samo ostavio spojen mis. I ZACUDO mis poradio normalno bez iskakvih diskonekcija. E sad meni vrag ne da mira, i isprobavam jos par kombinacija …. Jedna od cudnih kombinacija: upalim racunalo sa spojenim misem, tipkovnica ugasena, mis radi normalno …. upalim tipkovnicu, mis se pocne konektirati/diskonektirati u nedogled …. nakon toga resetiram racunalo, ostavim spojen mis, tipkovnicu iskljucenu, mis radi, sacekam 20tak minuta, ukljucim tipkovnicu, mis radi sasvim normalno !?! sve do slijedeceg restarta, nakon kojeg opet moram cekati 20tak min da mis proradi normalno. Dakle WTF sta se tu desava ? btw. ukoliko se netko zeli mijenjati za tipkovnicu, dajem tu wireless u zamjenu za identican model ali sa numerickim dijelom i usb konekcijom iliti zicom ☺ . Da napomenem, tipkovnica je ispravna i radi normalno ali iz, meni, nepoznatih razloga nece da radi na mom hekintosu u kombinaciji sa misem, a i neda mi se cekati 20min nakon svakog restarta (osim ako netko ima netko pametno rijesenje ☺ ….. sry na poduzem postu ☺
05.02.2011 | 02:03
Mislim da sam ovdje na forumu procitao da se Macov ugrađeni bluetooth dobro nosi sa više uređaja istovremeno što nije uobičajeno za ostale adaptere. Čitajući tvoj opis problema čini mi se da je to to...
05.02.2011 | 02:10
Hm ... Ali zasto nakon 20tak minuta cekanja, radi sve normalno slijedecih 5-10-15h istovremeno i mis i tipkovnica ? To me totalno zbunjuje, da je problem u adapteru da ne moze istovremeno komunicirati sa vise uredjaja predpostavljam da ne bi uopce radilo ni nakon tih 20 minuta cekanja .... confused o.O
05.02.2011 | 02:26
Evo sada sam upario i mobitel u isto vrijeme dok radi i tipkovnica i mis i prebacivao file velicine par megabajta sa moba na racunalo i sve radi normalno u isto vrijeme, s tim da je racunalu upaljeno vec par sati pa trenutacno sve radi ....
05.02.2011 | 09:30
Na Jabučnjaku rijetko možeš dobiti savjet o stvarima koje nisu doslovno Mac, dakle za probleme Hackintosha i slično. Ako netko slučajno zna rado će pomoći, ali korisnici jednostavno nemaju takva iskustva. Ono što nama stvara problem je "šum" koji se tako stvara na forumu jer ljudi dobiju krivu informaciju kada nešto traže - npr. da nekome zaista ne radi Magic Mouse na Macu sada bi počeo čitati ovu temu. Zato ću u moderatorskom duhu dodati "Hackintosh" ispred teme, a to molim i ostale moderatore kada se pojavi takav slučaj.
05.02.2011 | 11:29
Mackorisnik ti ima sekciju o Hackintoshima OS X na ne Appleovim x86 računalima pa možda tamo nađeš odgovor.
05.02.2011 | 11:53
Covjece, uspio si natjerati OS X da radi u, za njega, neprojektiranom okruzenju i to je za pohvalu. Mozes uzivati u blagodatima Snow Leoparda na nekoj jeftinoj PC kanti od X kuna, ali iluzorno je i ocekivati da ce BAS SVE raditi kao na pravom Macu

Ja se na tvom mjestu ne bi puno zamarao, uzmi zicani model i samo peglaj

Btw, jednom kada ta veza proradi zasto onda svako resetiras comp??

Ja svom MBP nisam u 2 godine mozda 5 puta resetirao
05.02.2011 | 13:37
@dpasaric: shvacam poantu odgovora. tnx i sry ako sam nekog zbunio

@sank: tnx

@drlovric: heh nadam se kada prodje ovo "recesijsko" doba, da ce tu "kantu" zamijeniti prava  "kanta", a ovaj izbor, trenutno je bio najpovoljniji upgrade postojeceg sistema bez pretjeranih dodatnih novcanih ulaganja. pa sto ne bi iskoristio ponudjenu mogucu opciju
Nemam potrebu resetirati racunalo, vec ga ugasiti kada ga ne koristim. Na taj nacin, isprobavajuci razne kombinacije ne bi li rijesio problem, sam ustanovio da nakon restarta/gasenja racunala se desava ta weird situacija. Cak sam i ponosan da je hekintosh izdrzao 19 dana i par sati bez i jednog restarta racunala, unatoc "silovanju" sa montazom i rendanjem HD materijala i ostalih usputnih radnji Da je taj sav hardver u originalnom MAC kucistu. mislio bi da je to prava  kanta. Btw. hardver u originalnom MACu nije nesto razlicitiji od ovoga u mome racunalu. Neka me netko ispravi ako sam u krivu ....
05.02.2011 | 13:41
Da li je glupo/pogresno da ovu temu postavim i u sekciji OS X na ne Appleovim x86 računalima ili da je moderator premjesti, kako bi smanjili SUM
05.02.2011 | 13:50
Evo i Geekbench rezultat te kante, pa ako se nekom da, moze usporediti sa svojom  kantom

dl.dropbox.com/u/3534298/Geekbench_score.png
05.02.2011 | 13:53
vsefer je napisao:
Da li je glupo/pogresno da ovu temu postavim i u sekciji OS X na ne Appleovim x86 računalima ili da je moderator premjesti, kako bi smanjili SUM

Nisi shvatio. Mi na Jabučnjaku nemamo takvu sekciju. Potraži je na www.mackorisnik.com
05.02.2011 | 13:58
Ups sry, malo sam ispao retardiran
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.02.2011 | 14:53
MBP Toshiba Satellite
05.02.2011 | 15:32
Dijete je napisao:
MBP Toshiba Satellite

07.02.2011 | 17:00
Problem rijesen zamjenom D-Link DBT 120 adaptera sa Trust BT-2400p modelom.

Nakon zamjene sve radi savrseno i to istovremeno !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (3699)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO