Hackintosh: Magic Mouse i Wireless Keyb. problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hackintosh: Magic Mouse i Wireless Keyb. problem

05.02.2011 | 01:57
Instaliran MacOS 10.6.6. na PCu, sve radi stabilno i zadovoljavajuce osim tipkovnice i misa. Koristim D-Link Bluetooth adapter DBT-120 H/W Ver. B3 koji pod MacOs-om radi out of box. Prvo sam kupio wireless tipkovnicu i spojio je na racunalo, sve radilo savrseno. Nakon toga sam kupio magic mouse i tu krece avantura. Uparim mis a bluetooth-om i nakon par sekundi mis se diskonektira/konektira u nedogled ☹ Guglao sam i nasao na slicne probleme i pokusao rijesiti problem sa njihovim savjetima tipa: zamjena baterija, stavljanje aluminijske folije na kontakte kako bi baterije bolje prijanjale na kontakte. Naravno nista od navedenog nije pomoglo. Nakon toga sam zamijenio bluetooth adapter za identicni model D-Link-a, i problem i dalje postojan. Nakon jos jednog neuspjesnog pokusaja, sam probao iskljuciti tipkovnicu i samo ostavio spojen mis. I ZACUDO mis poradio normalno bez iskakvih diskonekcija. E sad meni vrag ne da mira, i isprobavam jos par kombinacija …. Jedna od cudnih kombinacija: upalim racunalo sa spojenim misem, tipkovnica ugasena, mis radi normalno …. upalim tipkovnicu, mis se pocne konektirati/diskonektirati u nedogled …. nakon toga resetiram racunalo, ostavim spojen mis, tipkovnicu iskljucenu, mis radi, sacekam 20tak minuta, ukljucim tipkovnicu, mis radi sasvim normalno !?! sve do slijedeceg restarta, nakon kojeg opet moram cekati 20tak min da mis proradi normalno. Dakle WTF sta se tu desava ? btw. ukoliko se netko zeli mijenjati za tipkovnicu, dajem tu wireless u zamjenu za identican model ali sa numerickim dijelom i usb konekcijom iliti zicom ☺ . Da napomenem, tipkovnica je ispravna i radi normalno ali iz, meni, nepoznatih razloga nece da radi na mom hekintosu u kombinaciji sa misem, a i neda mi se cekati 20min nakon svakog restarta (osim ako netko ima netko pametno rijesenje ☺ ….. sry na poduzem postu ☺
05.02.2011 | 02:03
Mislim da sam ovdje na forumu procitao da se Macov ugrađeni bluetooth dobro nosi sa više uređaja istovremeno što nije uobičajeno za ostale adaptere. Čitajući tvoj opis problema čini mi se da je to to...
05.02.2011 | 02:10
Hm ... Ali zasto nakon 20tak minuta cekanja, radi sve normalno slijedecih 5-10-15h istovremeno i mis i tipkovnica ? To me totalno zbunjuje, da je problem u adapteru da ne moze istovremeno komunicirati sa vise uredjaja predpostavljam da ne bi uopce radilo ni nakon tih 20 minuta cekanja .... confused o.O
05.02.2011 | 02:26
Evo sada sam upario i mobitel u isto vrijeme dok radi i tipkovnica i mis i prebacivao file velicine par megabajta sa moba na racunalo i sve radi normalno u isto vrijeme, s tim da je racunalu upaljeno vec par sati pa trenutacno sve radi ....
05.02.2011 | 09:30
Na Jabučnjaku rijetko možeš dobiti savjet o stvarima koje nisu doslovno Mac, dakle za probleme Hackintosha i slično. Ako netko slučajno zna rado će pomoći, ali korisnici jednostavno nemaju takva iskustva. Ono što nama stvara problem je "šum" koji se tako stvara na forumu jer ljudi dobiju krivu informaciju kada nešto traže - npr. da nekome zaista ne radi Magic Mouse na Macu sada bi počeo čitati ovu temu. Zato ću u moderatorskom duhu dodati "Hackintosh" ispred teme, a to molim i ostale moderatore kada se pojavi takav slučaj.
05.02.2011 | 11:29
Mackorisnik ti ima sekciju o Hackintoshima OS X na ne Appleovim x86 računalima pa možda tamo nađeš odgovor.
05.02.2011 | 11:53
Covjece, uspio si natjerati OS X da radi u, za njega, neprojektiranom okruzenju i to je za pohvalu. Mozes uzivati u blagodatima Snow Leoparda na nekoj jeftinoj PC kanti od X kuna, ali iluzorno je i ocekivati da ce BAS SVE raditi kao na pravom Macu

Ja se na tvom mjestu ne bi puno zamarao, uzmi zicani model i samo peglaj

Btw, jednom kada ta veza proradi zasto onda svako resetiras comp??

Ja svom MBP nisam u 2 godine mozda 5 puta resetirao
05.02.2011 | 13:37
@dpasaric: shvacam poantu odgovora. tnx i sry ako sam nekog zbunio

@sank: tnx

@drlovric: heh nadam se kada prodje ovo "recesijsko" doba, da ce tu "kantu" zamijeniti prava  "kanta", a ovaj izbor, trenutno je bio najpovoljniji upgrade postojeceg sistema bez pretjeranih dodatnih novcanih ulaganja. pa sto ne bi iskoristio ponudjenu mogucu opciju
Nemam potrebu resetirati racunalo, vec ga ugasiti kada ga ne koristim. Na taj nacin, isprobavajuci razne kombinacije ne bi li rijesio problem, sam ustanovio da nakon restarta/gasenja racunala se desava ta weird situacija. Cak sam i ponosan da je hekintosh izdrzao 19 dana i par sati bez i jednog restarta racunala, unatoc "silovanju" sa montazom i rendanjem HD materijala i ostalih usputnih radnji Da je taj sav hardver u originalnom MAC kucistu. mislio bi da je to prava  kanta. Btw. hardver u originalnom MACu nije nesto razlicitiji od ovoga u mome racunalu. Neka me netko ispravi ako sam u krivu ....
05.02.2011 | 13:41
Da li je glupo/pogresno da ovu temu postavim i u sekciji OS X na ne Appleovim x86 računalima ili da je moderator premjesti, kako bi smanjili SUM
05.02.2011 | 13:50
Evo i Geekbench rezultat te kante, pa ako se nekom da, moze usporediti sa svojom  kantom

dl.dropbox.com/u/3534298/Geekbench_score.png
05.02.2011 | 13:53
vsefer je napisao:
Da li je glupo/pogresno da ovu temu postavim i u sekciji OS X na ne Appleovim x86 računalima ili da je moderator premjesti, kako bi smanjili SUM

Nisi shvatio. Mi na Jabučnjaku nemamo takvu sekciju. Potraži je na www.mackorisnik.com
05.02.2011 | 13:58
Ups sry, malo sam ispao retardiran
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.02.2011 | 14:53
MBP Toshiba Satellite
05.02.2011 | 15:32
Dijete je napisao:
MBP Toshiba Satellite

07.02.2011 | 17:00
Problem rijesen zamjenom D-Link DBT 120 adaptera sa Trust BT-2400p modelom.

Nakon zamjene sve radi savrseno i to istovremeno !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 13 minuta
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO