Memory leak - 10.6.6. - MBP Intel Core i5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Memory leak - 10.6.6. - MBP Intel Core i5

16.01.2011 | 15:01
Evo što sam primijetio zadnje vrijeme kad nešto radim.
Naime, kod prvog stroja, kojeg sam zamijenio jer je očito imao hardverski problem sa videom, kod ovoga mi dešava nešto sasvim drugo.
Nakon određenog vremena i rada na stroju, stroj jednostavno počne sve sporije i sporije raditi. Imam osjećaj kao da nešto poždere memoriju i da se dogodi "memory leak".
Čak i kad pogasim sve aplikacije i ostavim recimo samo jednu aktivnu, to nije isto kao i kad ga restartnem. Naime, nakon restarta stroj radi sasvim solidno. Sačuvaj me Bože da otvorim VMware, Safari, Word i recimo PS u isto vrijeme...

Postupak slaganja novog stroja je bio takav da sam sam instalirao 10.6.5 čisti i onda s Migration Assistant.app prebacio Aplikacije i User folder. Sada je na stroju 10.6.6...

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro6,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2,53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB

Nije valjda da mu je 4 GB malo RAMa???
  • Anonimac
  • Posjetitelj
16.01.2011 | 15:30
Vidi u Activity Monitoru što ti "ždere" CPU i memoriju, za početak...
16.01.2011 | 16:17
BTW, mislim da je memory "leak" (kao curenje). Da, slažem se s Userom. AM, pa sortiraj procese po potrošnji memorije i prati malo što se događa.
16.01.2011 | 16:37
Kao prvo, tnx smayoo. Ispravih grešku

Što se tiče memorije, sad bum vidio što i kao se ponaša. Naime uočio sam da je u VMwareu bilo namješteno na 2 procesora. A pročitao sam negdje da to baš ne preporučaju....
Trenuto mi je sada po Activity Monitoru:
Active Memory: 1,69 GB
Free Memory: 290,3 MB
Wired Memory: 1,41 GB
Used Memory: 3,59 GB
Inactive Memory: 498,4 MB
Total VM: 212,60 GB
Number of processes: 107
  • Anonimac
  • Posjetitelj
16.01.2011 | 20:45
Tomek je napisao:
Kao prvo, tnx smayoo. Ispravih grešku

Što se tiče memorije, sad bum vidio što i kao se ponaša. Naime uočio sam da je u VMwareu bilo namješteno na 2 procesora. A pročitao sam negdje da to baš ne preporučaju....

Pa da, bolje je Mac OS-u prepustit cijelu jednu jezgru jer će ti se guest OS sigurno "razbahatit" bespotrebno. A ako u VM-u imaš nešto što zahtijeva obje jezgre onda je bolje posegnut za bootcampom

Tomek je napisao:
Trenuto mi je sada po Activity Monitoru:
Active Memory: 1,69 GB
Free Memory: 290,3 MB
Wired Memory: 1,41 GB
Used Memory: 3,59 GB
Inactive Memory: 498,4 MB
Total VM: 212,60 GB
Number of processes: 107

OK, to je što se memorije tiče, a jesi vidio koliko ti pojedini proces opterećuje CPU? Mislim da ti je baš VMware radio velik dio problema, iako mi se iz konteksta tvog prvog posta čini da ipak nije samo do njega.
16.01.2011 | 22:28
Mislim da sam otkrio što uzrokuje probelme. Photoshop CS5

Naime, on uzme najviše memorije. Naravno, to je i za očekivati jer otvorim odjednom 10-12 slika sa cca 5-7 MB svaka (možda i više).
No problem se pojavi kad se PS ugasi. Tada počne sve zapinjati...
16.01.2011 | 22:34
Možda u ovom grmu leži zajec:

The most significant fixes in the Photoshop 12.0.2 update include the following:

— A number of potential security vulnerabilities have been addressed
— Top type and font crashers found in the field have been addressed
— A number of performance issues have been addressed
— Crash opening 3D layers has been addressed
— Color Engine crash has been resolved
— Intermittent file format issues addressed
— Shift scrolling bug fixed
— Sharpen crasher fixed
— Marching ants not seen at certain zoom levels fixed
— Metadata focus distance issue addressed
— File info bug addressed for Orphea Studio jpg files
— TWAIN crashers fixed
— Brush cursor bug fixed
— Histogram progress bar issue fixed
— Droplet issues addressed
16.01.2011 | 22:43
A što ti kaže activity monitor? Da li za photoshopom ostaje neki orphan proces kojem curi memorija?
16.01.2011 | 22:47
Hmmm, teško mi je to kazati, jer to nije moje područje. Ne znam u što da gledam.
No vidjet ću sada, nakon upgradea, što se dešava...
16.01.2011 | 22:51
Ono što sam sada primijetio, a to je da ga punoooo brže otvara.

A ovo je slikica Activiti Monitora:
  • Anonimac
  • Posjetitelj
16.01.2011 | 23:42
Jako lijepa slikica, šteta jedino što se ništa ne vidi na njoj
16.01.2011 | 23:56
User je napisao:
Jako lijepa slikica, šteta jedino što se ništa ne vidi na njoj

Ma samo klikni na slikicu desnim klikom da ti se otvori meni pa odaberi View Image za Firefox, Open Image in new tab za Chrome i Safari ili Open Image u Operi
17.01.2011 | 00:11
Ha, Sank me je prestigao u odgovoru.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
17.01.2011 | 00:18
D'oh! Stvarno brzam previše :o)

Odgovorim sutra kad mi mozak bude bistriji, sad sam u žurbi za krpe heheh...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 11 minuta
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO