Memory leak - 10.6.6. - MBP Intel Core i5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Memory leak - 10.6.6. - MBP Intel Core i5

16.01.2011 | 15:01
Evo što sam primijetio zadnje vrijeme kad nešto radim.
Naime, kod prvog stroja, kojeg sam zamijenio jer je očito imao hardverski problem sa videom, kod ovoga mi dešava nešto sasvim drugo.
Nakon određenog vremena i rada na stroju, stroj jednostavno počne sve sporije i sporije raditi. Imam osjećaj kao da nešto poždere memoriju i da se dogodi "memory leak".
Čak i kad pogasim sve aplikacije i ostavim recimo samo jednu aktivnu, to nije isto kao i kad ga restartnem. Naime, nakon restarta stroj radi sasvim solidno. Sačuvaj me Bože da otvorim VMware, Safari, Word i recimo PS u isto vrijeme...

Postupak slaganja novog stroja je bio takav da sam sam instalirao 10.6.5 čisti i onda s Migration Assistant.app prebacio Aplikacije i User folder. Sada je na stroju 10.6.6...

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro6,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2,53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB

Nije valjda da mu je 4 GB malo RAMa???
  • User
  • Posjetitelj
16.01.2011 | 15:30
Vidi u Activity Monitoru što ti "ždere" CPU i memoriju, za početak...
16.01.2011 | 16:17
BTW, mislim da je memory "leak" (kao curenje). Da, slažem se s Userom. AM, pa sortiraj procese po potrošnji memorije i prati malo što se događa.
16.01.2011 | 16:37
Kao prvo, tnx smayoo. Ispravih grešku

Što se tiče memorije, sad bum vidio što i kao se ponaša. Naime uočio sam da je u VMwareu bilo namješteno na 2 procesora. A pročitao sam negdje da to baš ne preporučaju....
Trenuto mi je sada po Activity Monitoru:
Active Memory: 1,69 GB
Free Memory: 290,3 MB
Wired Memory: 1,41 GB
Used Memory: 3,59 GB
Inactive Memory: 498,4 MB
Total VM: 212,60 GB
Number of processes: 107
  • User
  • Posjetitelj
16.01.2011 | 20:45
Tomek je napisao:
Kao prvo, tnx smayoo. Ispravih grešku

Što se tiče memorije, sad bum vidio što i kao se ponaša. Naime uočio sam da je u VMwareu bilo namješteno na 2 procesora. A pročitao sam negdje da to baš ne preporučaju....

Pa da, bolje je Mac OS-u prepustit cijelu jednu jezgru jer će ti se guest OS sigurno "razbahatit" bespotrebno. A ako u VM-u imaš nešto što zahtijeva obje jezgre onda je bolje posegnut za bootcampom

Tomek je napisao:
Trenuto mi je sada po Activity Monitoru:
Active Memory: 1,69 GB
Free Memory: 290,3 MB
Wired Memory: 1,41 GB
Used Memory: 3,59 GB
Inactive Memory: 498,4 MB
Total VM: 212,60 GB
Number of processes: 107

OK, to je što se memorije tiče, a jesi vidio koliko ti pojedini proces opterećuje CPU? Mislim da ti je baš VMware radio velik dio problema, iako mi se iz konteksta tvog prvog posta čini da ipak nije samo do njega.
16.01.2011 | 22:28
Mislim da sam otkrio što uzrokuje probelme. Photoshop CS5

Naime, on uzme najviše memorije. Naravno, to je i za očekivati jer otvorim odjednom 10-12 slika sa cca 5-7 MB svaka (možda i više).
No problem se pojavi kad se PS ugasi. Tada počne sve zapinjati...
16.01.2011 | 22:34
Možda u ovom grmu leži zajec:

The most significant fixes in the Photoshop 12.0.2 update include the following:

— A number of potential security vulnerabilities have been addressed
— Top type and font crashers found in the field have been addressed
— A number of performance issues have been addressed
— Crash opening 3D layers has been addressed
— Color Engine crash has been resolved
— Intermittent file format issues addressed
— Shift scrolling bug fixed
— Sharpen crasher fixed
— Marching ants not seen at certain zoom levels fixed
— Metadata focus distance issue addressed
— File info bug addressed for Orphea Studio jpg files
— TWAIN crashers fixed
— Brush cursor bug fixed
— Histogram progress bar issue fixed
— Droplet issues addressed
16.01.2011 | 22:43
A što ti kaže activity monitor? Da li za photoshopom ostaje neki orphan proces kojem curi memorija?
16.01.2011 | 22:47
Hmmm, teško mi je to kazati, jer to nije moje područje. Ne znam u što da gledam.
No vidjet ću sada, nakon upgradea, što se dešava...
16.01.2011 | 22:51
Ono što sam sada primijetio, a to je da ga punoooo brže otvara.

A ovo je slikica Activiti Monitora:
  • User
  • Posjetitelj
16.01.2011 | 23:42
Jako lijepa slikica, šteta jedino što se ništa ne vidi na njoj
16.01.2011 | 23:56
User je napisao:
Jako lijepa slikica, šteta jedino što se ništa ne vidi na njoj

Ma samo klikni na slikicu desnim klikom da ti se otvori meni pa odaberi View Image za Firefox, Open Image in new tab za Chrome i Safari ili Open Image u Operi
17.01.2011 | 00:11
Ha, Sank me je prestigao u odgovoru.
  • User
  • Posjetitelj
17.01.2011 | 00:18
D'oh! Stvarno brzam previše :o)

Odgovorim sutra kad mi mozak bude bistriji, sad sam u žurbi za krpe heheh...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (3837)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO