OSX 10.6 log in problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OSX 10.6 log in problem

15.01.2011 | 22:36
Pozdrav,

Radi se o MacBook-u 2 god starom, instaliran je 10.6 i neznam dali je updatean na noviju verziju, jer nije radio, računalo nije moje nego sam ga dobio da vidim mogu li ikako pomoći, sa D.U. sam pregledao te popravio što je trebalo poraviti osim permisions jer se smrzne na kraju cca 1 min. Ok, dalje kad se pojavi prozor login-a (nema password i nije ga nikad ni bilo) pritiskom na log.... on krene da će učitati user account ali tu se vrača na početak. E sad mogu li ikako nešto napraviti iz konzole ili DVD preinstalacija, ovo drugo mi se čini surovo...

Mnogo hvala.
(sorry na Vikalici ali mi se žuri, nepitajte)
15.01.2011 | 22:41
Bootaj s install DVD-a, ali NE POKREĆI instalaciju OS-a, nego u meniju pronađi opciju za micanje passworda pa probaj tako.

Druga opcija je bootanje u safe modeu. Kod buđenja, drži SHIFT.

Iako, po ovom što si opisao, meni se čini da je hard neispravan. Ako ti zaglavi kod repair permissions, pokušaj napraviti repair disk (dok je bootan s install DVD-a).
15.01.2011 | 22:44
To sam prvo probao najprije SHIFT, ništa, pa password remove, ništa iako neznam zašto bi to radio ali neka nikad se nezna.
  • User
  • Posjetitelj
15.01.2011 | 22:51
A da probaš reinstall sistema (bez brisanja)?

Probaj i Apple Hardware Test podić i vidi jel ti on javlja kakve greške...
15.01.2011 | 22:58
Neznam ako je oštećen account profil, na koji ga način mogu zamijeniti ili pokrenuti root user preko konzole jer nisam dobar u command line-u, ispao sam iz štosa. Pa po cijenu user izgubi settingse aplikacija itd..itd..

Po procjeni hardware je ok. Do sad se nisam susreo sa ovakvim problemom, na svašta sam nailazio.
Eto Hvala
15.01.2011 | 23:52
Dakle, da se nadovežem na ono s Vikalice - odgovor bi zaista dobio pola sata ranije da si odmah pisao u Forum. To što ti nije bio od koristi je zato što ti je bilo teško napisati što si točno sve probao. Heto.

Ako je oštećen account profil *NAKON* što si napravio repair disk (ne repair permissions!) možeš probati izbrisati (preimenovati) određene .plist datoteke iz konzolnog moda (drži cmd+s kod buđenja). Ne znam što znači "ispao iz štosa". To je Unix command shell. Ili se snalaziš, ili ne. Ako se snalaziš, a ne prisjećaš se komandi i sintaksi, imaš uvijek man pages.

Treće, možeš taj stroj spojiti firewire kabelom na neki drugi Mac i probati ga bootati u Target modu (držiš T dok se budi) pa će ga drugi Mac vidjeti kao vanjski disk. Onda lijepo napraviš i backup podataka (cijeli disk ako možeš, ili barem ~ direktorij) i disk repair, itd. Nakon toga probaš pregaziti sve od nule. Ako nakon toga sve radi OK, probaj Migration Assistantom vratiti postavke s backupa.
16.01.2011 | 00:11
>Dakle, da se nadovežem na ono s Vikalice - odgovor bi zaista dobio pola >sata ranije da si odmah pisao u Forum. To što ti nije bio od koristi je >zato što ti je bilo teško napisati što si točno sve probao. Heto.

Istina Smayoo, medjutim radim nažalost još nekoliko stvari i još i ovaj kupus....

>Ne znam što znači "ispao iz štosa". To je Unix command shell. Ili se >snalaziš, ili ne. Ako se snalaziš, a ne prisjećaš se komandi i sintaksi, >imaš uvijek man pages.

To znači da sam pozaboravljao komande u unixu,jer sam primoran raditi već neko vrijeme na winu, a fala bogu google je dobar prijatelj.

>Treće, možeš taj stroj spojiti firewire kabelom na neki drugi Mac i >probati ga bootati u Target modu (držiš T dok se budi) pa će ga drugi Mac >vidjeti kao vanjski disk.

Da dosta sam s tim imao posla prije, samo sad nemam kabel, tek sutra možda... zato sam i na vikalicu išao ako je neko imao sličan problem, da bude nekakav odgovor.
tj. samo pod
a)...
b).... i
c).... ili reinstall

Mea Culpa zbog manjka informacija Vama.
16.01.2011 | 04:56
Dobro večer ili dobro jutro...

ako je riječ o accauntu ili profilu
probaj ovako riješiti kao na ovom videu...papa laku noć
16.01.2011 | 12:51
Je. Iako, moja je prognoza da će u ovom slučaju zapeti već na fsck
16.01.2011 | 20:46
Idem probati, ako ne, ide backup podataka, a ostalo se zna.

Pozdrav i hvala, budem javio.
16.01.2011 | 21:28
Ovako momci, puno hvala Gepardu za link, po kodu nakon /sbin/mount - uw / dobio bih da library ....sd..local, nažalost nisam zapisao tipa nije isti, stoga sam prešao na akciju 2 i to

mount - uw /
..... itd...

To su komande za Leoparda 10.5 a ne za Snow-a

za Snow je ovo dolje jedino.

rm /var/db/.AppleSetupdone

i onda kreće akcija za učitavanje novog accounta preko install datoteke.....
Inače vidim da je system 10.6.5 i to najvjerojatnije nije do kraja updatean, te "mislim" da se to dogodilo.
Makinja je 2 Ghz InteCore 2 Duo MacBook 14""

tako da krećem u repair bez ponovne instalacije

Hvala svima na izdašnoj pomoći
Smayoo don't be angry
16.01.2011 | 22:03
Naprotiv! Radujem se da problem nije ozbiljniji!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 17 minuta
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO